מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תאומיםענבל12/09/2010
בוקר טוב(מתנצלת מראש עבור הטקסט הארוך ,
יש לי תאומים בני שנה וארבעה חודשים (2 בנים) , כשהם היו בני שנה בעלי ואני נסענו לחופשה למשך 5 ימים וה ם היו כמה ימים אצל ההורים שלי וכמה ימים אצל חמתי .
הכל היה תקין בימים אלו וגם בימים לאחריהם , לפני כחודשיים הילדים התחילו להדבק אלי ,
לא רוצים ללכת לאנשים אחרים , אפילו לא לבעלי הם רוצים רק אותי .
אם אחנו בבית שלנו ובאים אנשים אפילו ההוררים שלי הם מפסיקים כל דבר שהם עושים ולא זזים ממני .
מאז הם גם לא מעסיקים את עצמם במשחקים , הם תמיד מוודאים שאני נמצאת בסביבה לידם ואז "נלחמים" לקבל תשומת לב שלי ורוצים שאני ארים אותם .
איך אני אוכל למנוע את זה ולא להרים אותם כל פעם שהם רוצים יוצא מבצים שאני צריכה להרים אותם חצי שעה רצוף עד שהם משתחררים קצת .
במידה ואני לא מוכנה להרים אותם הם בוכים בלי הפסקה , אחד מהם נשכב על הרצפה והשני לפעמים דופק את הראש שלו ברצפה .
בנוסף לכך , הם התחילו בתחילת החודש ללכת למעון , עד עכשיו הם היו אצל מטפלת שהייתה מטפלת רק בהם , כל יום שראני שמה אותם במעון הם צורחים אבל לפי דברי הגננת הם נרגעים אחרי 10 'דקות בערך ומנהגים רגיל . האם אני צריכה לדאוג מזה שאחרי שבוע הם עדיין בוכים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות טבעית לגן
ד''ר שירי שדה שרביט12/09/2010ענבל שלום,
לא נראה לי שיש קשר בין נסיעתכם לפני ארבעה חודשים לבין התנהגות ילדיכם כעת. האירוע המשמעותי שהתרחש בחייהם הוא מעבר למסגרת של מעון, לאחר שטופלו באופן אישי. התגובה של שני ילדייך היא נורמטיבית וצפויה, והיה מטריד אלמלא היו מגלים רגרסיה, היצמדות אלייך, בכי רב יותר וסימנים של מתח. זו תגובה לחלוטין טבעית, וסביר שהם יסתגלו לגן לאחר תום החגים, בתחילת אוקטובר.
הכנסת את ילדייך בגיל מתאים מאוד למסגרת, בה יוכלו להינות מגירויים מורכבים יותר מבבית, ויתחילו ליצור קשרים חברתיים. עלייך לזכור זאת. בינתיים, הם זקוקים לך מאוד כי הם מבוהלים מהשינוי. חשוב לאפשר להם לקבל ממך כמה שיכולים, ליהנות ממגע חם, חיבוקים וזמן אישי עם אמא ואבא, עד שהם יגלו שאתם לא נעלמים להם ותמשיכו להחזיר אותם הביתה בסוף הגן. חשוב מבחינתך להתאזר בסבלנות ולקבל את ההתנהגויות הרגרסיביות והמתוחות, עד שהילדים יסתגלו.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)