מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעבר בית ספר בעקבות אלימותהלנה19/11/2007
שלום רב,
בני בן 8 לומד בכיתה ג'. מזה כשנה הוא נחשף לאלימות פיזית ומילולית מצד ילד שלומד איתו בכיתה. בבית הספר אומרים לי שהנושא מטופל, הילד הפוגע נמצא בטיפול ושישנה מעורבות של כל הגורמים הרלוונטיים. ובכל זאת האלימות אינה פוסקת, מדי כמה ימים הילד חוזר מבית פגוע בצורה כזו או אחרת.
בעקבות כך, מתוך יאוש, התקבלה ההחלטה בבית להעביר את הבן שלי לבית ספר אחר בסביבה.
והשאלות שלי הן :
1. האם נכון לשתף את הילד בהחלטה כזו ? (כי אני כן שיתפתי ובבית ספר אמרו שזו טעות).
2. איזו עזרה ניתן להעניק לילד (מצד ההורים) על מנת שהמעבר לא יהיה טראומתי מדי?
3. על מה לשים דגש במקרה זה והאם צריך לפנות לעזרה מקצועית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר ביה"ס בעקבות אלימות
שרון באומל19/11/2007שלום הלנה
אני חושבת שעשית נכון מאוד בכך ששיתפת את ילדך בהחלטה להעבירו לביה"ס אחר. הייתי מציעה לתת לגיטימציה למתן תגובה מצידו. ייתכן וזה יביא להקלה גדולה. אני חושבת שכדאי להכין אותו למעבר. למשל: לכתוב ביחד סיפור על ילד שעובר באמצע השנה לביה"ס אחר. בסיפור כדאי לתת מקום לרגשות שליליים שעשויים להתעורר כגון חרדה, בושה (לדבר איתו מה הוא יספר לחברים החדשים) וכו'. כדאי ללכת לביה"ס החדש טרם המעבר ולהתבנון במבנה, בחצר וכו'.
אם המעבר לביה"ס החדש יהיה קשה, והילד לא יתפקד מבחינה לימודית וחברתית, אז כדאי לחשוב על קבלת עזרה מקצועית. קחי בחשבון שילדך עבר טראומהשהוא יצטרך להתמודד עימה בזמן הקרוב - הטראומה של האלימות כלפיו.
שיהיה בהצלחה ובקלות
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
הלנה20/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)