מעבר בית ספר בעקבות אלימות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מעבר בית ספר בעקבות אלימות
    הלנה
    19/11/2007

שלום רב,
    בני בן 8 לומד בכיתה ג'. מזה כשנה הוא נחשף לאלימות פיזית ומילולית מצד ילד שלומד איתו בכיתה. בבית הספר אומרים לי שהנושא מטופל, הילד הפוגע נמצא בטיפול ושישנה מעורבות של כל הגורמים הרלוונטיים. ובכל זאת האלימות אינה פוסקת, מדי כמה ימים הילד חוזר מבית פגוע בצורה כזו או אחרת.
    בעקבות כך, מתוך יאוש, התקבלה ההחלטה בבית להעביר את הבן שלי לבית ספר אחר בסביבה.
    והשאלות שלי הן :
    1. האם נכון לשתף את הילד בהחלטה כזו ? (כי אני כן שיתפתי ובבית ספר אמרו שזו טעות).
    2. איזו עזרה ניתן להעניק לילד (מצד ההורים) על מנת שהמעבר לא יהיה טראומתי מדי?
    3. על מה לשים דגש במקרה זה והאם צריך לפנות לעזרה מקצועית?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר ביה"ס בעקבות אלימות

שרון באומל
    19/11/2007

שלום הלנה
    אני חושבת שעשית נכון מאוד בכך ששיתפת את ילדך בהחלטה להעבירו לביה"ס אחר. הייתי מציעה לתת לגיטימציה למתן תגובה מצידו. ייתכן וזה יביא להקלה גדולה. אני חושבת שכדאי להכין אותו למעבר. למשל: לכתוב ביחד סיפור על ילד שעובר באמצע השנה לביה"ס אחר. בסיפור כדאי לתת מקום לרגשות שליליים שעשויים להתעורר כגון חרדה, בושה (לדבר איתו מה הוא יספר לחברים החדשים) וכו'. כדאי ללכת לביה"ס החדש טרם המעבר ולהתבנון במבנה, בחצר וכו'.
    אם המעבר לביה"ס החדש יהיה קשה, והילד לא יתפקד מבחינה לימודית וחברתית, אז כדאי לחשוב על קבלת עזרה מקצועית. קחי בחשבון שילדך עבר טראומהשהוא יצטרך להתמודד עימה בזמן הקרוב - הטראומה של האלימות כלפיו.
    שיהיה בהצלחה ובקלות
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

הלנה
    20/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו