רגישות יתר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• רגישות יתר
    דורית
    12/09/2010

הבת שלי בת 6 בכתה א' היא ילדה מאוד נבונה וילדה טובה וממושמעת הבעיה היא שהיא רגישה מאוד מאוד וזה בא לידי ביטוי שהיא בוכה מכל דבר קטן. לא רוצים לשחק איתה היא בוכה. מישהו אומר משהו פוגע היא בוכה. יש לה לב רחב היא מוותרת וחולקת את הדברים שלה אך בוכה מכל דבר . ניסיתי לדבר איתה ולחזק אותה והיא אומרת שהיא לא מצליחה לשלוט בדמעות הם תמיד יוצאות אני לא יודעת מה לעשות . מה עלי לעשות בתור אמא אני מאוד מודאגת אודה לעזרתכן

בתודה
    דורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגישות יתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגישות יתר

ד''ר שירי שדה שרביט
    12/09/2010

דורית שלום,
    ראשית, ייתכן שהתגובות הרגשיות מאוד של בתך מועצמות גם עקב המעבר לכיתה א'. היא עברה רק עתה, וילדים זקוקים לזמן הסתגלות לבית הספר.
    מעבר לכך, כדאי קצת לחשוב באופן מעמיק סביב מה היא בוכה, האם היא נוטה "להקריב" את עצמה, לוותר על רצונות ולחלק מחפציה לאחרים באופן מוגזם, ואז היא מתאכזבת כשהם אינם נוהגים כמוה; האם היא נעלבת כי מרגישה שילדים לא רוצים בחברתה, וכדומה. אולי אתם ההורים תוכלו לבדוק עוד סוגים של תגובות, למשל לדבר על הציפיות מאחרים, למקד את תשומת הלב שלה בחברים שכן טוב לה איתם וכדומה. כדאי בזמן הקרוב לעזוב את נושא הדמעות, אם הן זולגות או לא, ולדבר על הפרשנויות שלה לאירועים.
    אולי זו גם הזדמנות עבורך לבדוק באיזו מידה את מזדהה עם רגשותיה וגם נוטה לחוות תחושות כאלו ביחסים החברתיים שלך, ולכן כדאי לערב בשיחות את האבא ודמויות תמיכה נוספות כמו המחנכת.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו