מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- געגועים חמיםלי-רון19/11/2007
שלום רב,
ראשית כל אני אתחיל ברקע -
אחייניתי בת ה- 4 חיה בארה"ב מזה 3 שנים עם הוריה ואחות קטנה, כל שאר המשפחה חיה כאן בארץ, חשוב לי לציין כי הקשר עם סבא סבתא הדודים והדודות הוא מאוד חם והדוק, לפני ארבעה חודשים הגיעו לביקור בארץ בעקבות הולדת בני, לאחר שחזרו התחילה גן חדש - ההסתגלות הייתה קצת קשה מאחר והציפו אותה הגעגועים למשפחה כאן בישראל..... עד כאן הרקע.
לפני מספר ימים נגשה הגננת לאחותי וטענה כי הילדה בוכה ואומרת שמתגעגעת המון לסבא וסבתא
וטענה כי היא מלקקת את אצבעותיה, (כששאלה אחותי באיזו סיטואציה זה קרה - הגננת סירבה לספר ורק טענה שכאשר שאלה בר סמכה אמר כי מצב כזה מעיד על חרדה) היינו מעוניינים לדעת האם באמת נכון הדבר? ואיך רצוי להתמודד בסיטואציה כזו של געגועים קשים למשפחה?
נועם היא ילדה מאוד חכמה בוגרת ומבינה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר געגועים
שרון באומל19/11/2007שלום לי-רון
התנהגותה של אחייניתך מעידה, אכן, על מצוקה. הייתי מציעה דרך משחק או סיפור לעורר את הנושאים שקשים לה ופשוט להיות איתה בהם. משהו בנוסח: "את נורא אוהבת את סבא וסבתא וכו'... ולא מזמן בילית איתם הרבה זמן וזה עצוב בלב להיות כ"כ רחוקה". הידיעה שלה שהוריה מבינים את המתחולל בעולמה הפנימי תקל עליה מאוד.
בנוסף, הייתי מציעה לצייד אותה בדרכי התמודדות עם הגעגועים כגון: אפשר ללכת לגן עם תמונה משפחתית ולהביט בה בשעת מצוקה בגן; אפשר לעודד לצייר ציורים וללכת לדואר לשלוח אותם, כפעילות אחה"צ.
אני מציעה גם לברר האם מוקד הבעייה הינו רק הגעגועים או שיש קושי אחר נוסף, שהפירוש שההורים נותנים לו הוא הגעגועים.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית מומחית לגיל הרך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)