געגועים חמים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• געגועים חמים
    לי-רון
    19/11/2007

שלום רב,
    ראשית כל אני אתחיל ברקע -
    אחייניתי בת ה- 4 חיה בארה"ב מזה 3 שנים עם הוריה ואחות קטנה, כל שאר המשפחה חיה כאן בארץ, חשוב לי לציין כי הקשר עם סבא סבתא הדודים והדודות הוא מאוד חם והדוק, לפני ארבעה חודשים הגיעו לביקור בארץ בעקבות הולדת בני, לאחר שחזרו התחילה גן חדש - ההסתגלות הייתה קצת קשה מאחר והציפו אותה הגעגועים למשפחה כאן בישראל..... עד כאן הרקע.
    לפני מספר ימים נגשה הגננת לאחותי וטענה כי הילדה בוכה ואומרת שמתגעגעת המון לסבא וסבתא
    וטענה כי היא מלקקת את אצבעותיה, (כששאלה אחותי באיזו סיטואציה זה קרה - הגננת סירבה לספר ורק טענה שכאשר שאלה בר סמכה אמר כי מצב כזה מעיד על חרדה) היינו מעוניינים לדעת האם באמת נכון הדבר? ואיך רצוי להתמודד בסיטואציה כזו של געגועים קשים למשפחה?
    נועם היא ילדה מאוד חכמה בוגרת ומבינה.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    געגועים חמים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• געגועים

שרון באומל
    19/11/2007

שלום לי-רון
    התנהגותה של אחייניתך מעידה, אכן, על מצוקה. הייתי מציעה דרך משחק או סיפור לעורר את הנושאים שקשים לה ופשוט להיות איתה בהם. משהו בנוסח: "את נורא אוהבת את סבא וסבתא וכו'... ולא מזמן בילית איתם הרבה זמן וזה עצוב בלב להיות כ"כ רחוקה". הידיעה שלה שהוריה מבינים את המתחולל בעולמה הפנימי תקל עליה מאוד.
    בנוסף, הייתי מציעה לצייד אותה בדרכי התמודדות עם הגעגועים כגון: אפשר ללכת לגן עם תמונה משפחתית ולהביט בה בשעת מצוקה בגן; אפשר לעודד לצייר ציורים וללכת לדואר לשלוח אותם, כפעילות אחה"צ.
    אני מציעה גם לברר האם מוקד הבעייה הינו רק הגעגועים או שיש קושי אחר נוסף, שהפירוש שההורים נותנים לו הוא הגעגועים.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית מומחית לגיל הרך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו