בן שנתיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים
    דינה
    13/09/2010

שלום,
    מרגישה כך כך מתוסכלת, אשמח לקבל כלים מתמאימים לדעת איך להתמודד עם בני הבכור בן השנתיים.

קצת רקע-
    אנחנו הורים לשני בנים , הבכור בן שנתיים בדיוק, והשני בן שלושה חודשים.
    אנחנו הורים משתדלים לתת זמן איחוד עם הבן הבכור, לשחק איתו, לספר סיפורים ולהקדיש לו תשומת לב , במיו.חד לאחר שהתינוק נולד.
    בתהחלה היו נסיונות מצד הבכור להכות את הקטן, אבל היום הוא בא אליו ומלטף אותו, עוזר לי -נותן לימוצץ להביא לתינוק כשהו בוכה

בני הבכור ילד מלא מרץ, אוהב לרוץ, להשתולל וגם יכול לשבת לראות טלויזיה כשעה, שעה וחצי ואף יותר, אוהב מאוד להרכב דברים- כמו פזלים, לגו וכו' יש לו בעיה אחת שמאוד קשה לנו איתה- הוא מרביץ, דוחף, נושך ילדים אחרים. יש לציין שהוא אינו הולך לגן, הוא הולך לפעילות של שעה וחצי שלוש פעמים בשבוע, בפעיללות שומעים שירים, משחקים, שומעים סיפור וכו'-

היום הלכתי איתו לגן, חזרתי מותשת, מתוסכלת וחסרת אונים-כל השעה וחצי של הפעילות, הוא משתולל, מרביץ צוווח- היה לי מאוד מאוד קשה.
    באותו רגע שהוא מרביץ, אני לקחתי אותו לפינה שישב שם- בהתחלה הוא ישב, ואחרי 2 דקות אמרתי לו "אתה תתנהג יפה?" הוא אמר שכן, שוב הוא חזר למעגל של הילדים והתחיל לקפוץ לדחוף, ושוב שמתי אותו בפינה ושוב ההתנהגות חזרה על עצמה.
    לא יודעת איך מתמודדים עם זה? כל הזמן אנחנו אומרים לו לא להרביץ , הוא גם מרביץ לנו, להורים. בבית אנחנו שמים אותו בלול- כשתי דקות וזה בהחלט עוזר. אבל כשהוא בחוץ או בפעיללות שהוא הולך אליה- הפינה לא עוזרת, הוא גם יוצא ממנה. ניסיתי גם להגיד לו שנלך הביתה באמצע הפעילות-זה גם לא הפחיד אותו.
    גם נתתי לו מכה על היד ובטוסיק כשהוא "כבר שיגע אותי" וזה גם לא עזר- כי ההתנהגות כל הזמן חוזרת על עצמה
    מה לעשות????? מרגישה ממש מתוסכלת!!!!

בבקשה אימרו לי מה עליי לעשות

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נקודות נוספות

דינה
    13/09/2010

יש לציין שבבית יש אוירה טובה, הזוגיות שלנו כהורים טובה וחיובית. הילד מקבל מאיתנו המון אהבה , תשומת לב.
    יש גם גבולות, יש דברים שהוא יודע שאסור, ואנחנו לא נותנים לו אותם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מתוסכל

נעמה סבג שמש
    14/09/2010

דינה שלום,

אני מבינה שהילד נכנס לגן חדש. כנראה שתהליך הפרידה והקליטה לא נעשה נכון.

הכא ביד או בישבן בזמן שהילד זועק שהוא במצוקה לא יועילו.
    לדעתי נחוץ פה ליווי מסודר כי הילד נמצא בקושי רגשי. האם את מגיעה לגן עם הקטן? רצוי שלא כי גם כך הפרידה היא קשה. כדאי שתעזרי באיש צוות בפרידה, ותכיני אותו לכך במהלך אחה"צ.

בהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

דינה
    14/09/2010

תודה על תשובתך
    אולי לא הייתי מספיק ברורה.
    ילדי אינו הולך לגן חדש. הוא הולך לפעילות של שעה וחצי , 3 פעמים בשבוע- הוא הולך לשם כבר תקופה של שנה.

האם זו לא הדרך לתת מכה על היד בזמן שהוא מתפרע ומרביץ לילדים אחרים?

אנחנו גרים בחו"ל ועד גיל שנתיים אין כאן גנים, יש פעילויות כמו שבני הולך אליהם. במשך היום הוא נמצא עם מטפלת שנמצאת בביתנו ובדרך כלל היא לוקחת אותו לפעילות.

האם התנהגות זו נראת לך כתסכול? אבל ממה? הרי זו לא מסגרת חדשה, השינויים שקרו לו לאחרונה הם- הולדת בני השני.

בעוד כשבועיים במלואות לו שנתיים, אני שולחת אותו לגן, הגן הוא כשלוש שעות כל יום. הוא יבלה שם לבדו. אשמח לקבל טיפים איך להקל עליו בשינוי הזה. אני מאוד חוששת שהוא יתפרע שם וירביץ לילדים ולא ירצה לשתף פעולה. (כמו שאני רואה שהוא מתפרע בפעילות).

אני חושבת שיש לו בעיה- שאני נתקלת בה המון- כאשר הוא לא מקבל משהו, או שהוא רוצה צעצוע של ילד, או שהוא מרגיש מאויים (ילד רוצה לקחת ממנו משהו) הוא ישר מגיב באלימות. האם זה נורמאלי לגיללו? מלאו לו שנתיים השבוע. יש לציין שהוא לא מדבר- האם יכול להיות שהוא מתוסכל בגלל שהוא לא מדבר? הוא מדבר ממש מילים בודדות. המטפלת מדברת איתו באנגלית ואנחנו בעברית.

ממש אובדת עיצות וחוששת מאוד מהגן החדש בעוד שבועיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו