מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת 4 - זהות מיניתשואלת19/11/2007
שלום רב
יש לי שאלה שאין לי מושג איך להתמודד איתה - בתי בת ה-4 אוהבת מאוד משחקי בנים (בעיקר גיבורי על - ספיידרמן וכו').
עם זה כמובן אין לי בעיה ואני אף קונה לה צעצועים שהיא מבקשת. בפורים שעבר ביקשה להתחפש לבאטמן ונענתי לבקשתה. בעת האחרונה היא משתמשת יותר ויותר במוטיבים של בנים, וכל בקשה שלה מתקשרת לבנים, לדוגמא היא רוצה להיות חתן, מבקשת בגדי בנים, נעליים, גרביים וכו' של בנים. האם אני צריכה לקנות לה? איך אני מתמודדת עם זה? האם להתעלם?
(אגב, היא תאומה לא זהה ותאומתה ההפך הגמור ממנה. ילדות יחידות).
אודה מאוד לתשובתך.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זהות מינית
שרון באומל19/11/2007שלום לך
ייתכן כי על רקע התאומות ביתך מנסה לתפוס את מקומה הייחודי, ולכן לוקחת את תפקיד הבן (אולי תפקידי "הבת" "נתפסו" על ידי אחותה התאומה).
עקב גילה הצעיר, הייתי ממשיכה להתנהג כפי שאת מתנהגת ולא עושה מזה סיפור. זה בסדר גמור. אולי הייתי אומרת לה משהו בנוסח: "שמתי לב שאת מאוד אוהבת משחקים שהם אהובים בד"כ על בנים וכן בגדים של בנים ותחפושות של בנים". אני חושבת שזה ייתן לה מקום להסביר את עצמה ואולי למצוא דרך להיות "בת" בצורה שונה מאחותה.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה בהחלט עזרת לי.
שואלת20/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)