מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אובדת עצותמור13/09/2010
היי
הבן שלי בעוד חודש בן 4.
לפני כחודש התחילה אצלו תופעה חדשה.. הוא כל היום נוגע או רוצה לגעת לי בחזה.. ואמר לי שהוא רוצה לינוק חלב..כמו תינוק
יש לו התבטאויות מאוד מוזרות בנוגע לחזה וזה ממש מציק לי
ניסיתי להסביר לו שזה הגוף שלי וכדומה.. והסברתי לו שגם הגוף שלו הוא אישי ...
זה לא ממש עוזר.
בחג הוא ביקש מאחי לראות את הסדרה מרקו... ואחי סיפר שהוא אמר שלאמא של מרקו יש חזה גדול (הילד בן 4 מאיפה הוא למד את זה?? אני לא מצליחה להבין!!)
היום בבוקר הוא קם ובמקום לומר לי בוקר טוב הוא אמר בוקר טוב ציצי..
חשוב לי לציין שאני לא בהריון..ואין לו אחים נוספים.
האם זה תקין?
אני לא יודעת מה לעשות? איך להגיב כך שזה לא יגרום לנזק..
אשמח לעצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 4
סמדר ריינר14/09/2010שלום מור,
אם כבר הסברת לו והוא בכל זאת ממשיך, יש מקום לשים גבול הרבה יותר תקיף ולהגיד שאת לא מוכנה שידבר ככה אלייך. בלי הסברים נוספים, פשוט כך.
מעבר לזה, כדאי לחשוב היכן והאם הוא חשוף לתכנים לא הולמים - חשוב שלא תהיה אפשרות שיראה אותך עירומה בבית, יש להקפיד על פרטיות, לסגור דלתות בעת השימוש בשירותים ובאמבטיה ובעת קיום יחסי מין, אפילו אם נדמה לכם שהוא ישן, וכו'.
בכל יש מקום לבדוק את הגבוות בבית באופן כללי, לא רק בעניין המיניות, ייתכן שאם את אם חד הורית יש ו משאלה להפוך בן הזוג שלך, (בכל מקרה גם אם לא חד הורית יש משאלה כזו אצל כל ילד), לכן חשוב בדוק האם את מתייחסת אליו כילד או לפעמים כסוג של בן זוג? האם הוא ישן איתך לפעמים במיטה? האם את מתייחסת אליו כאל בוגר מגילו ברגעים מסויימים?
יכול להיות שכל זה לא מתקיים, אבל כדאי להקדיש לכך מחשבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)