מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא יודעת מה לעשותשרה13/09/2010
שלום אני אמא לילדה בת 6 וחצי בכיתה א- ילדה חמודה ומתוקה........
אך יש לי בעייה חמורה איתה שאני לא יודעת איך להתמודד ומה לחשוב במיוחד היום באסיפת הורים שהמורה שאלה אותי על כך זה בכלל הכניס אותי למתח, אז ככה:
כבר כמה זמן שהבת שלי פתאום מצליבה את הרגליים שלה ממש חזק ומיישרת אותן ובאותו זמן היא גם נהיית מכווצת קצת. ראיתי את זה בבית כמה פעים והערתי לה על כך אבל באמצע שיעור?????? מה זה היא צריכה להתפנות ומתאפקת עד כדי כך? סוג של גירוי מיני בגיל 6??????????. עברנו לפני כמה זמן בדיקת שתן לכללית ותרבית שיצאו תקינים. מה לעשות???????? בא לי לבכות אחרי השיחה עם המורה.
סליחה על האורך אשמח לתגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 6
סמדר ריינר14/09/2010שלום שרה,
קודם כל אפשר להרגע, את נשמעת מאוד מזועזעת וייתכן שהזעזוע הוא קצת מוגזם. כן, ילדים בגיל 6 חשים גירוי מיני, גם תינוקות. ילדים בכל המינים נוהגים לאונן. זה לא סוף העולם, זה טבעי וזה בסדר כל עוד זה נעשה בפרטיות.
אנחנו עוד לא יודעים מה זה, אולי היא מתאפקת לפיפי, אולי היא מתאפקת לקקי, אולי היא מאוננת ואולי היא פשוט חרדה מכיתה א' וזו התגובה הגופנית שלה.
מה שאני שומעת זה שמייד הערת לה. תמיד, כדאי שתבוא שאלה לפני ההערה. למשל - מה קורה לך? לא נוח לך? אולי הילדה יודעת להגיד מה היא מרגישה באותם רגעים?
אפשר לשאול אותה בצורה יותר מפורטת, בעדינות, בלי לחץ ובלי נזיפה - האם את מתאפקת לפיפי או קקי? האם התנועה הזו עושה לך נעים? איפה היא עושה לך נעים? אם התשובה היא בכיוון של אוננות - צריך להסביר לה שזה בסדר שזה עושה לה נעים אבל את זה עושים רק בפרטיות. אם התשובה היא בכיוון של התאפקות, כדאי לשאול אותה האם היא מתאפקת בגלל שלא נעים לה לצאת מהשיעור? אולי זה משהו שאפשר לפתור בקלות. אם היא לא רוצה לענות, זה גם בסדר, לא ללחוץ ולא לחקור אותה.
י נראה שהיא פשוט חרדה מכיתה א', וגם אם זו אוננות - זה יכול להיות פיצוי על החרדה.
כדאי לדבר איתה ולשאול אותה, האם קשה לה, האם מרגישה לפעמים לבד בבית הספר, האם חוששת שלא תבין ולא תצליח, האם היא חוששת מהמשמעת, מהמורה, שיכעסו עליה, האם היא מרגישה שצריכה עזרה, האם יש לה חברות בכיתה וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ותודה על התשובה
שרה14/09/2010תודה על התשובה המפורטת אבל זה התחיל עוד שנה שעברה בגן וגם בבית זה קורה ואני מעירה לה בעדינות ואני מסבירה לה שזה לא נעים לראות אותה ככה במיוחד בכיתה גם לי הדבר הראשון עלה שהיא מתאפקת אבל לא נראה לי וכן אני אכן מזועזעת במקרים כאלה הרבה פעמים עוברים לטיפול של הפסיכ' של בית הספר ולא בא לי שיתייגו את הבת שלי ישר.
האם את חושבת שלהניח לזה כרגע או לפנות לטיפול כלשהו?
ושוב תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר14/09/2010שלום שרה,
שוב, לפני פנייה לטיפול, חסרה לי השאלה שלך. למה את לא שואלת אותה מה קורה לה ומייד מעירה? ואם את שואלת - מה היא עונה?
נראה לי שהילדה שלך סובלת ממצוקה כלשהי, וייתכן שיש מקום לפנות לטיפול. את יכולה לפנות לטיפול פרטי אם את רוצה, אבל אין כל רע בהתערבות של פסיכולוגית בית הספר. ל אנראה לי שיתייגו את בתך. תיוג ש ילד בדרך כלל קורה כאשר הילד נורא מפריע, ואז נוצר לו שם לא טוב אצל המורים והתלמידים ואז נוצרת תחושת דחיה כלפיו. לא נראה לי שזה המקרה.
יותר חשוב כאן לברר ממה הילדה סובלת מאשר מה הסביבה חושבת ואיך זה נראה.
כדאי שתפני מקום לעובדה שיש כאן מצוקה ותתענייני בה אצל הילדה על ידי שאלות מתעניינות ולא רק באופן שמעיר לה, גם אם זה בעדינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)