שינוי בהתנהגות של ילדה בת 3

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינוי בהתנהגות של ילדה בת 3
    דן
    14/09/2010

שלום

אני אבא לילדה בת כמעט 3 בשנה הקודמת היא היתה בגן בקבוצה של הצעירים והיתה מאד שמחה ללכת לגן עד כדי כך שהיא לא רצתה לחזור הביתה בסוף היום
    ותמיד כאשר היתה לה האפשרות היא היתה הולכת כמובן עם הצוות לכיתה של הבוגרים באותו גן ( גן שיש בו שתי כיתות לשני קבוצות גיל )
    ואילו הגיע השנה החדשה שהיא מאד חיכתה לה וסוף סוף ללכת לגן של הבוגרים
    השנה התחילה נהדר והיא מאד שמחה ללכת לגן אבל ביומיים האחרונים כל ההתנהגות שלך השתנתה
    היא כבר גמולה מחיתולים וביומיים האחרונים בורח לה פיפי במחנסיים (רק בבית ) וזה למרות שהיא הולכת יפה לשרותים
    היא לא רוצה ללכת לגן בבוקר בטענה שלא כיף לה ועוד כל מיני סיפורים שהיא אומרת בזה שהחברים שלה לא אוהבים אותה או שהם לא באים לגן
    מה שכמובן לא נכון כי אני ראיתי אותם בגן היא עברה עם קבוצה מאד גדולה של ילדים שהיא בקשר איתם וכמובן שגם הגיעו ילדים חדשים
    הצוות מדווח שאין כל שינוי בהתנהגות שלה אומנם קצת קשה לה בבוקר אבל במהלך היום היא משחקת עם כולם והכל בסדר
    לא צייניתי אבל היא מסוג הילדים שהם המנהיגים של הכיתה היא מארגנת את כולם שיעזרו לה בקיצור הבוסית של המקום
    השינוי הנוסף שאני רואה זה שבבית היא הרבה יותר עצבנית ומתעצבנת על כל דבר \ זה היה גם קודם אבל לא בתדירות הזאת
    בגן אמרו לי שזה רק חבלי קליטה אבל אני לא מקבל את זה מהסיבה שעד עכשיו הכל היה בסדר
    בבוקר קצת יותר קשה לה להפרד מימני ויהיא מבקשת מימני עוד חיבוקים כמובן שהיא מקבלת אותם ואז אני הולך והיא מקבלת חיבוק מאנשי הצוות בגן חשוב לומר שהפרידה בבוקר היא ללא כל בכי שלה היא אומרת לי יפה שלום ואני הולך לעבודה שלי
    הבעיה היחידה זה שאני צריך להביא אותה לגן מוקדם ב 7:00 כדי להספיק להגיע בזמן לעבודה שלי ואז בדרך ככל יש איתה רק ילדה נוספת אחת או שהיא היחידה עד ששאר הילדים מגיעים לגן שזה קורה רק בסביבות 8:00
    שוב זה גם לא השתנה כי גם בשנה הקודמת זה היה כך
    הבעיה זה שאולי כל הנושא לא היה מדאיג אותי אם לא היה את הסיפור של הפיפי , אבל בגלל שזה גם נכנס לתמונה זה מדליק אצלי איזה מנורת אזהרה י

אשמח לשמוע מה לדעתם אני צריך לעשות

תודה
    דן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי בהתנהגות

סמדר ריינר
    14/09/2010

שלום דן,
    אלה בהחלט יכולים להיות חבלי קליטה אפילו שהם באו באיחור. בהתחלה היא חשבה שיזה יהיה רק כיף להיות עם הבוגרים ואז גילתה שהמציאות בחיים קצת יותר מורכבת. היא צריכה למצוא את מקומה מחדש וזה לא המקום שהיא רגילה אליו כבוסית ומנהיגה, זה בהחלט קשה.
    ייתכן כמובן שיש עוד דברים, אבל לא בהכרח.
    גם הפיפי הוא לא בהכרח סימן מאוד חריג כרגע. תאונות כאלה יכולות לקרות בגיל הזה בתקופות לחוצות.
    תנסו לתת לזה זמן ולרואת איך היא מסתגלת, אם בהמשך זה לא עובר או מחמיר ייתכן ויהיה צורך בבירור נוסף.
    בלי קשר זו כנאה ילדה עם צורך מסויים בשליטה, גם מההתנהגות שאתה מתאר וגם כי בעיות עם שליטה בסוגרים יש להם לעיתים קשר פסיכולוגי לנושא השליטה. ייתכן שבאופן כללי היא נמצאת ברמת חרדה גבוהה יחסית ולכן חשה שחייבת לנהל את העניינים ולשלוט. זה נושא לחשוב עליו ולבדוק אותו גם אם העניין ממשיך וקשה לה.
    כרגע תנסו לתמוך בה, לברר איתה אם יש עוד דברים שמציקים לה וכאמור לתת לה זמן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו