מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גמילה מחיתולים עם בת שנתייםדנה14/09/2010
שלום,
אני אמא לתאומים מקסימים בני שנתיים ושלושה חודשים. החלטתי שהבת שלי כבר מספיק מבינה להתחיל גמילה (היא מבינה הכל, קולטת דברים מהר מאוד ומתקדמת מהבן בהבנה. הבן עוד קצת תינוקי וגם אמרתי נתחיל איתה נעבור אליו). אז כבר כשבוע היא עם תחתונים (וחשוב לציין שפשוט הורדתי לה ולא שהיא ביקשה לפני כן לעשות לבד לפעמים). הגמילה היא רק בשעות הערות בנתיים. בגדול זה עובד בסדר גמור, אבל הבעייה היא שזה לא משהו שמעניין אותה. כלומר, מבחינתה להיות עם טיטול זה גם בסדר. היא פשוט לא מבקשת, יותר נכון, מעטים הפעמים שהיא מבקשת. תמיד הכל צריך להיות יזום. אני צריכה להציק לה ולקחת אותה. לפעמים היא גם ממש לא מוכנה לשבת ומתנגדת וזה למרות שהיא צריכה. אם אני מוותרת, כמה רגעים אח"כ אני רואה תוצאות בתחתונים. כמעט כל הליכה לשירותים כרוכה בשכנועים של "בואי תעשי פיפי על ...." (הנקודות זה כל דבר שזרקנו אי פעם לשירותים כגון, פרפר, נמלה וכו..). מה שכן, בחוץ היא מאוד אוהבת לעשות פיפי, היא לא מתנגדת, אבל היא לא מבקשת. איך גורמים לה לעבור לשלב שהיא מבקשת? גם בגן זה תמיד יזום ובצהריים כבר שמים לה טיטול שיוצא לא יבש.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך זה שענו לכולם ורק עליי דילגו?
דנה15/09/2010:(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה
סמדר ריינר16/09/2010שלום דנה,
נשמע שהיא עדיין לא בשלה, כדאי להניח לה. בשלות זה לא דבר שקשור לאינטילגנציה. חכי עם זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעברנו גם שלב כזה
אנה16/09/2010עברנו גם שלב כזה עם 2 הבנות שלי,
זה פשוט השתנה אחר כך לבד
היא התחילה לבקש
זה לקח משהו כמו חודש פלוס מינוס
אני מאמינה שלכל ילד יש קצב משלו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אני חושבת כמוך
דנה16/09/2010אני פשוט החלטתי שאני הולכת להרפות ולתת לה להבין כשהיא רוצה אז היא צריכה לבקש ועד אז להזכיר לה מידי פעם ואם תפספס פעמיים ביום לא נורא.
ממש לא אהבתי את התגובה שקיבלתי כאן מפסיכולוגית ילדים. מצטערת. בכל מקום אחר ברחבי האינטרנט נותנים טיפים ועוזרים ולא פותרים אותך בתשובה ממש לא עניינית. אני לא מאמינה שהיא לא בשלה. כל הסובבים אותנו אמרו לי שהיא בדיוק בשלב הבשלות ואפילו רופאה להתפתחות הילד ממכון להתפתחות הילד. מלבד העובדה שיש עכשיו שיטות שגורסות שהבשלות צריכה להיות אצל ההורים. אז אני עשיתי שילוב.
אבל תשובה שאומרת להחזיר אותה לטיטולים לא נשמעת לי הגיונית. חבל.
חשבתי קצת להשתמש יותר בשירותי הפורום, אבל חווית המשתמש הראשונה שלי כאן, לא ממש נעימה לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מסכימה איתך
אנה16/09/2010אבל בזמנו גם אני כמעט ויתרתי
מזל שהגננת התעקשה ואמרה לא לחזור אחורה
וממש שבוע אחרי זה הכל הסתדר פתאום
סה"כ, כמו שאמרתי, לקח חודש
אני זוכרת שלאחיין שלי זה לקח קצת יותר
כל הזמן היו שואלים אותו
אבל גם אצלו זה הסתדר אחר כך
תסמכי על האינסטינקטים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסגנון תגובה בפורום
מותר בהחלט לא לקבל את העיצה שניתנת לך. עם זאת להגיד שהתגובה לא עניינית זה לא הוגן. זה נותן תחושה שאת בזה למאמץ שנעשה כדי לענות לך, העבודה שנעשית כאן בפורום היא לא מובנת מעליה, ונעשית בהתנדבות, ודורשת השקעה רבה. אפשר להודות על עצם התגובה ולא להסכים איתה, אפשר גם לא להודות אך אין צורך "לרדת" על נותן התשובה.
חומר למחשבה לפני יום כיפור...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר לאופן התגובה שלי
דנה16/09/2010אני מאוד מודה לך על התגובה שלך ובהחלט מעריכה את כל מקימי הפורומים למינהם באינטרנט ואני יודעת שהעבודה בפורומים כאלו נעשית בהתנדבות.
אני מתנצלת אם תגובתי נשמעה כ"בוז", לא זאת היתה כוונתי, אלא להעיר את עיניי המגיב.
תחושתי היתה כי התגובה שקיבלתי היתה הפשוטה וכלאחר יד. אני כתבתי הודעה בפורום בשביל לקבל את העזרה והטיפים לעזור לי עם המצב בו אני נמצאת. ההודעה שלי נותרה ללא מענה לעומת כל שאר ההודעות האחרות שנכתבו לפני ואחרי.
לאחר שהקפצתי את ההודעה קיבלתי מענה מאוד לקוני ולא רגיש. התחושה שלי היתה שמישהו מגיב על מנת לפתור אותי מהמשך השאלות.
לאחר מחקר לא קטן שלי בנושא באינטרנט על הנושא, ציפיתי לתשובה הרבה יותר מפורטת ושונה לחלוטין שתוכל לעזור לי להיטיב ולהבין את המצב ובטח ובטח שלא להחזיר אותי אחורה. זו התשובה הכי פשוטה והכי לא נכונה לעניות דעתי.
כאשר אדם מחליט לעשות מעשה, צריך לעזור לו בדרך ולא להחזיר אותו אחורה.
וד"א - יום כיפור או לא יום כיפור, אין לי מטרה בחיים לפגוע באנשים ואז לחכות ליום כיפור להתנצל. זה יום שלא מסמל אצלי דבר. במידה ופגעתי - אני מתנצלת. את חשבון הנפש שלי אני עושה לאורך כל היום בכל יום ולא פעם בשנה.
תודה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דנה
אני מודה על תגובתך. תגובתי ממש לא הייתה תגובה כלאחר יד, למרות שהיא הייתה קצרה. לא תמיד השקעה נמדדת באורך. הקדשתי לתשובה הרבה מחשבה לפני שכתבתי אותה. היא לא נכתבה מתוך רצון לעודד אותך לוותר ולהתייאש. אני לא רואה בזה ייאוש או ויתור או הליכה אחורה. מנסיוני אני יודעת שנושא הגמילה הוא נושא של לחץ ומאבקי כוחות שמשאירים את רישומם בהמשך אפילו עד החיים הבוגרים. אני מכירה נסיונות גמילה שהסתבכו ונהפכו לתופעות עקשניות שקשה מאוד להיפטר מהן אחר כך, כמו אנקופרזיס, שזו תופעה של התאפקות עד כדי נזילת צואה בלי שליטה כי השריר כבר התעייף. אלו תופעות שתמיד באות מעודף לחץ ומוטיבציה מצד ההורים, לא נתקלתי אף פעם בילד שלא נגמל כשלא לחצו עליו. תמיד העיכוב בגמילה הוא מעודף לחץ ולא הפוך. מהתגובות שתארת, היה נראה שמבחינה ריגשית הילדה עוד לא שם. לילדים יש דחף טבעי לגדול, הם רוצים בכך בעצמם, כל מה שאנחנו צריכים לעשות זה להציע, לעזור להם להתגבר אם הם מפחדים וכו'. לפעמים צריך להתעקש, אין ברירה, אבל כאן זה לא נראה לי המקרה.
בכל מקרה אם תגובתי לא ברורה, תמיד אפשר לבקש פירוט נוסף או הסבר, לפני שקופצים למסקנות שהתגובה נכתבה כדי להיפטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך על התשובה
דנה16/09/2010אני מאוד מעריכה את תגובתך. כעת אני יכולה יותר להבין את כוונתך.
הילדים שלי (תאומים) מראים נכונות והחלטנו להתחיל עם הבת, ומנסים לעודד גם את הבן. היא מפספסת כפעמיים ביום ואפילו פחות אם מציקים לה.
אני חושבת שבאמת הלחץ שלי שהיא תצליח (והוא נוצר בלי ששמתי לב כלל) הוא הבעייה. אם החלטתי להתחיל איתה בגמילה, אני ממשיכה איתה ואני חושבת שהיא מוכנה וגם בגן חושבים ככה. מה שכן, החלטתי שאוריד ממנה את הלחץ. אשאל אותה פעם בשעה ואולי יותר. אם היא תפספס, לא נורא. אסביר לה ואנקה. בדר"כ כשהיא מפספסת היא באה ומודיעה על זה ואח"כ גם הולכת ומשלימה בשירותים - ההמשך בשירותים כבר בא ביוזמתה, היא מבקשת. אני מניחה שאולי יקח קצת זמן (ואני יודעת שילדים קולטים מהר מאוד) אבל זה יגיע. למשל בנסיעות אין לה פיספוסים בנתיים (טפו טפו :-) ). בדר"כ היא נלחצת מתחילת נסיעה שאולי יהיה לה ואז היא מבקשת, אז אנחנו עוצרים בצד והיא עושה. אם היא מבקשת בדרך, אנחנו אומרים לה להתאפק.
אני מתארת לעצמי שהלחץ שהגיע ממני נבע מתגובות של חברים שטוענים שגמלו את הילדים שלהם ברגע. ואני צריכה להזכיר לעצמי שלילדים שלי את הקצב שלהם.
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, ובהצלחה.
סמדר ריינר16/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)