מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוסר שליטהענת14/09/2010
שלום, אני אמא ל- 4 ילדים הגדולה בת 5 והקטן בן 7 חודשים. בסוף חופשת הקיץ החלה ילדתי הגדולה להתנהג לא יפה, מתחצפת, צועקת, בוכה בקול צווחני ולעיתים אף מנסה להרביץ לי. אחיותיה הקטנות מעתיקות ממנה ולעיתים אני מוצאת את עצמי צועקת בקולי קולות ללא כל תועלת.בדר"כ המדובר בילדה חכמה, טובה, נעמיה, קשובה ומשתפת פעולה. בגן כל הזמן רק אומרים לי איזו מקסימה היא. עברנו לאחרונה דירה אבל היא ממש מרוצה ולא נראה לי שזו הסיבה. אני מרגישה שאני הולכת לאבד שליטה ולא מצליחה ליצור כבעבר סדר ומשמעת והקשבה בבית. כל אחד עושה כרצונו. נראה לי שהיא קצת מפונקת מידי שכל מה שהיא רוצה היאמקבלת ועכשיו היא מתנהגת כמי שקובעת בבית. מה לעשות? היא ילדה מקסימה ואני לא רוצה שהבנות תחשובנה שהפכתי אני להורה אחר כזה שרק צועק ומאיים וכועס אבל ההתנהגות שלה ושל אחיותיה גורמת לי בימים האחרונים להתנהג כך. אשמח לקבל עצה דחופה שכן הרגשתי שהדברים מאבדים כיוון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר שליטה
סמדר ריינר14/09/2010שלום ענת,
אני מאוד מקווה שאת מקבלת עזרה ואם לא שיש לך אפשרות לקבל כי זה נשמע לי קשה מאוד באופן אובייקטיבי לגמרי להשתלט על 4 ילדים קטנים.
אני לא בטוחה שהילדה הגדולה שלך מפונקת, אני לא מכירה ואתה אומנם וייתכן שאני טועה. ההערכה שלי היא שבגלל שהיא הגדולה יש לך ציפיות שהיא תעזור לך, תוותר, תהיה הבוגרת, ואולי זה מוגזם לילדה בת 5. מצד אחד. מצד שני, כשאנחנו משדרים לילד ציפייה להיות חצי הורה יחד איתנו, למשל להשגיח על דברים, או להסתדר לבד עם דברים שמעבר לגיל שלו, הוא מקבל את הרושם שהוא קצת מבוגר באמת. ואם הוא קצת שייך למבוגרים במשפחה, אז זה לא רק לחובות (תוותרי לו את גדולה והוא קטן, תעשי לי טובה תביאי לי תקחי לי, לאמא קשה, תעזרי לי) אלא גם לזכויות. את לא יכולה מצד אחד לצפות לתמיכה שלה כמו מבוגרת קטנה או אמא קטנה ודקה אחרי לצפות שהיא תחזור להיות הקטנה מתי שנוח לך ותקבל ממך הוראות. בטח שהיא תתחצף, היא תופשת את עצמה כגדולה וייתכן שאת תורמת לכך כי את מבלבלת אותה במסרים כפולים מעין אלה.
לכן חשוב שאם יש אפשרות תקבלי עזרה ממישהו גדול באמת, בעלך, או משפחה מורחבת, או בייבי סיטר ותשחררי אותה להיות קטנה בהתאם לגיל שלה ואז גם תוכלי לדרוש ממנה להישמע לך בהתאם לגיל שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיבוד שליטה
ענת15/09/2010ראשית, תודה על התגובה המהירה. שנית, אולי לא הבהרתי אני לא ממש מבקשת ממנה לקחת חלק בטיפול באחיותיה אני עושה זאת בעצמי. הציפייה היא לא בנוגע לחלק של הטיפול שכן יש לי עזרה אלא צורת התנהגות כללית כזו של ויכוחים, בכי צעקני במידה והיא לא מקבלת את מה שהיא רוצה וכיו"ב. על מנת להבהיר היא ילדה מדהימה, חברותית ומנהיגה מלידה והבעיה שלי היא ביחסים בינינו שפשוט לאחרונה אני מרגישה שהשתנו כי אני כועסת עליה כל הזמן שהיא מנסה להפגין שליטה ומתנהגת לא יפה.
אתמול שוחחתי עמה ועם אחיותיה למרות שעיקר המסר היה מיועד לה והיא דווקא הגיבה יפה והציע שנשוב לשיטת טבלת התנהגות טובה. נראה אך יתקדם . בבוקר שוב הייתי צריכה לצעוק כדי שהיא תענה ותבוא להתלבש. בכל מקרה תודה רבה
נ.ב. אשמח לקבל עצה אך להרגיע את עצמי וללמוד להיות בשליטה יותר ולא לכעוס. אני בדר"כ ממש סבלנית אבל לאחרונה יותר קשה לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיבוד שליטה
סמדר ריינר15/09/2010שלום ענת,
תראי, זו דוגמה מצויינת. היא מציעה לחזור לטבלת התנהגות טובה. את מקבת את הצעתה אך בכל זאת צעוקת עליה. עצם העובדה שילדה בת 5 מגיעה למצב שהיא מציעה לך דרכים איך להיות הורה, זה כבר אומר שהיא לוקחת תפקיד הורי. את יודעת איזו בגרות נדרשת מילדה בת 5 כדי להציע דבר כזה? אפילו אם נהגתם כך בעבר.
את יכולה לחזור ליותר לשיטה גם אם תקבלי עזרה ויהיה לך יותר קל, גם אם תלמדי למשל לספור עד 10 לפני שאת מגיבה, לנשום עמוק וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)