אמא לתינוק בן שנה ותשעה חודשים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אמא לתינוק בן שנה ותשעה חודשים
    הדר
    14/09/2010

שלום ,יש לנו ילד מקסים בן שנה ותשע (ילד ראשון) ,בתקופה האחרונה הוא חוזר מהגן
    ואהח"צ איתו נהיה ממש קשה .אנחנו משתדלים להעניק לו את כל תשומת הלב שלנו
    לוקחים אותו לטייל ,לגן שעשועים ,לחברים ובכל זאת אנחנו לא מצליחים להשתלט עליו.
    הילד ממש מנהל לנו את החיים . בגן אני יודעת שהוא ילד מקסים ואומרים עליו שהא עצמאי ומאוד חברותי . גם בבית הוא ככה אבל הוא כל הזמן צועק וזורק דברים נושך אותנו
    ומרביץ ,רוצה כל הזמן להיות על הידיים . אני יודעת שעשינו כמה טעויות כי הוא
    מאוד מפונק. היינו רוצים לדעת כיצד אנחנו עושים לו גבולות עם כמה שפחות סבל
    בשבילו .לי אישית מאוד קשה לראות אותו בוכה אני יודעת שזה עובר , תייעצי לי בבקשה
    איך להתמודד עם זה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנה ותשע

ד''ר שירי שדה שרביט
    15/09/2010

הדר שלום,
    קשה להשיב לשאלה מבלי להכיר אתכם, אבל יש מספר נקודות למחשבה שכדאי שתקדישו להן זמן:
    ראשית, לא כתבת האם הכניסה לגן היא משהו שנעשה לאחרונה, ו/או שבנך יצא לחופש באוגוסט וכעת התנהגותו מבטאת קושי להסתגל לגן מחדש.
    בנוסף, את אומרת שיש בעיה של הצבת גבולות ועודף פינוק. התפיסה שלך שבגבולות טמון גם סבל, היא תפיסה שהיא בעייתית עבור הילד. גבולות מתאימים, הם דבר בטיחותי וחשוב להתפתחות הבריאה, ולא דבר שמעורר סבל. שמתי לב שנתת לשאלה כותרת על "תינוק בן שנה ו-9", ואולי בכך יש חלק מהסיפור - בן שנה ותשע הוא בוודאי לא ילד גדול, אך גם לא תינוק. זה ילד שיכול לדבר ולהביע את עצמו, מגלה רצונות וניסיונות לבחון את הגבולות שהמבוגרים מציבים. הוא בגיל אחר מתינוק שאיתו אנחנו משתדלים להעניק בעיקר חום ותמיכה ומצמצמים ככל שאפשר את החיכוכים. אולי כשתשתחררו קצת מהתפיסה את הילד שלכם בתור תינוק, יהיה לכם קל יותר להציב לו גבולות מתאימים.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו