בת 3 - עקשנות וקושי להפרד

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת 3 - עקשנות וקושי להפרד
    גלי
    15/09/2010

שלום רב,

יש לי ילדה מקסימה וחכמה מאוד,בת 3. היא בת יחידה ובבית היא כמלכה! כמו כן היא ילדה עקשנית, דעתנית , שעומדת על שלה ויודעת בדיוק מה היא רוצה וכאשר היא מחליטה משהו אין מי שיצליח להזיז אותה ממקומה. בתי היתה בבית עד גיל שנתיים ואז היא נכנסה לגן (פרטי, שנחשב להכי טוב באיזור) עברנו תקופת התאקלמות קשה עד שהיא התרגלה למסגרת. בתחילת החודש היא חזרה לגן (לאחר תקופה ארוכה בבית, היא גם לא היתה בקייטנה) מדובר באותו גן, אך בקבוצת הבוגרים (אותם ילדים, אך מבנה שונה וצוות שונה) ומאז כל בוקר מלווה בעצב גדול שלה, היא מבקשת לישון (למרות שישנה טוב כל הלילה) ואומרת שהיא לא רוצה ללכת לגן, שהיא לא אוהבת את הגן. וכבר ביציאה מהבית מתחיל בכי שהולך ומתגבר ומגיע לשיא כשמגיעים לגן (היא כמובן לא מוכנה להכנס ואני לוקחת אותה בידיים) הגננת אמרה שכדאי לחתוך מהר ואחר כך הייתי מתקשרת והיו אומרים לי שהיא נרגעה, אך מסרבת לאכול עם כולם ואחר כך יושבים איתה לבד ומנסים להאכיל. אחר הצהריים היא כל הזמן שואלת אם הולכים לגן (מאוד חרדה) וכן מאוד עקשנית בכל מיני דברים... לעיתים מסרבת להכנס לרכב ומשתוללת וצועקת או שלמשל שהולכים לגינה היא לא מוכנה להפרד מהחפצים שלה (אפילו אם זו עטיפה של במבה שנגמרה היא דורשת שאכניס אותה לתיק שלה וכו'... גם בגן כאשר היא מתקרבת לאזור של משחקים מסויימים, היא טוענת שזה רק שלה ועורמת הכל בצד ומנסה לשמור כדי שאף אחד לא ינגע...
    הגננת אומרת שהיא ילדה סופר רגישה והכי קשה לה בגן... אני לא רוצה לחשוב מה יהיה שנה הבאה כאשר היא תצטרך להיות בגן עיריה....
    אנחנו ממש מתוסכלים ואובדי עצות... מנסים ללמוד איך להתנהג... יש לציין שאנחנו מאוד אסרטיביים ועומדים על שלנו אך זו מלחמה מאוד קשה ומאוד מעייפת....
    יכול להיות שהיא רגילה שבבית היא המלכה ובגן היא אחת מכל הילדים....
    חשוב לציין שמדובר בילדה מאוד חכמה בעלת זיכרון יוצא דופן וקליטה מהירה מאוד... מה עושים?

תודה רבה על תשובתך!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 3 - עקשנות וקושי להפרד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 3

ד''ר שירי שדה שרביט
    15/09/2010

גלי שלום,
    נשמע שיש כאן שני עניינים - הנושא הראשון הוא סיוע לילדה להסתגל לגן. כעת סביר להניח שההסתגלות למסגרת החדשה לא קלה לה, וזה עדיין בגבולות הזמן הסביר בהחלט להסתגלות. כדאי לשמוע לעצת הגננות לגבי תהליך הפרידה וגם לבדוק אם הילדה מתנהגת שונה כשאת זו שמביאה אותה לגן, או אביה. חשוב כשהיא בוכה לתת מסר ברור שתומך בכמה טוב יהיה לה בגן, אלו דברים מעניינים וילדים נחמדים יש שם, וכדומה. אולם לא להאריך בדברים ולא "להרצות" על הנושא.
    מעבר להסתגלות לגן, תהליך שאורך זמן אבל מסתדר תוך מספר שבועות, את מתארת חרדה של הילדה שדברים ייעלמו לה, ושהנכסים ש"צברה" לא יישארו עמה. אולי יש פער בין היחס אליה בבית כאל "מלכה" לבין איך שאתם תופסים את ההשתלבות בגן. ייתכן שאתם מעבירים מבלי להתכוון, את החרדה שלכם שבגן היא לא תזכה למלוא ההערכה שהיא זוכה לה בבית. אולי כדאי לחשוב איך אפשר בבית להמשיך להעריך ולחזק אותה, אבל לא לתת לה להרגיש "מלכה" כדברייך, אלא ילדה אהובה ומוצלחת. זה לא אותו הדבר. אם אתם מרגישים שהעימותים עמה ממשיכים להיות קשים, כדאי לשקול פניה להדרכת הורים או לקבוצת הורים.
    כתבת שבשנה הקודמת היא הסתגלה בסופו של דבר, ולכן אין סיבה שהדבר לא יקרה גם השנה.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו