אחים בגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אחים בגן
    שי
    15/09/2010

בוקר טוב,

יש לי 2 בנים, הגדול בן 3 ותשעה חודשים והקטן בן 2 ותשעה חודשים,
    בשנה האחרונה היו שניהם באותו גן פרטי, בחופש הגדול התלבטתי קשות בנוגע להשארתו של הילד הגדול בגן הפרטי או על העברתו לגן עירייה (בגן הפרטי יש גננת נפלאה, הצוות מאוד חם ואוהב, אך הילדים בני גילו ומעלה עזבו, נשארו 2 ילדים קטנים ממנו בחצי שנה והשאר קטנים יותר), בתחילת השנה הכנסתי את שניהן לאותו גן פרטי, אך ראיתי שהפרשי הגילאים משמעותיים ולכן העברתי את הבן הגדול לגן עירייה. קשיי ההסתגלות (בינתיים) מגיעים מצד האח הקטן שנורא קשה לו עם העובדה שהוא הולך לגן אחד ואחיו לגן אחר, כל התהליך מלווה בבכי צורם שהוא לא רוצה את הגן הישן אלא הוא רוצה ללכת לגן החדש של האח הגדול. אני מנסה להסביר לו שלכל אחד יש את הגן שלו ואת החברים החדשים שלו, אך זה לא עוזר. הבן הקטן כועס על כולם בעיקר על הבן הגדול "שנטש" אותו".
    נא עזרתכם כיצד אני מקלה על הבן הקטן את המעבר של האח הגדול לגן אחר, איך נסביר לו את המצב (אני נמנעת להשתמש במילים אתה קטן והוא גדול).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחים בגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אח גדול ואח קטן

ד''ר שירי שדה שרביט
    15/09/2010

שי שלום,
    אפשר מאוד להבין את בנך הצעיר - עד כה הוא ואחיו היו באותו ה"סטטוס", ופתאום לפתע אל הגדול מתייחסים כאל גדול יותר. מבחינתו זה מאכזב, אולם מן הסתם רק ילד אחד יכול להיות הגדול ועל השני נגזר להשלים עם היותו צעיר יותר. לכן לא כ"כ ברורה לי ההימנעות שלך מתיאור המציאות - יש ילד יותר גדול שהולך לגן של גדולים יותר, ויש ילד יותר קטן. אפשר להסביר את המציאות הזו בדרך מאוד נעימה ועניינית, ולא לצבוע אותה בצבעים של מי יותר טוב או מוצלח. בסה"כ נראה שעשית את ההחלטה הנכונה מבחינת שני הילדים, והתאמת לכל ילד את המסגרת החינוכית המתאימה לו. טוב שעשית כך, וזהו תפקידך כאם. כעת תוכלי לעזור לבנך הצעיר להרגיש מספיק חזק ומוכשר, גם אם הוא צעיר מהגדול (בוודאי הוא הבחין בהבדלים ביניהם, גם אם היו באותו הגן).
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו