מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גמילה מהנקה בגיל שנתיים +אנה15/09/2010
שלום
הקטנה שלי בת שנתיים וחודשיים
יונקת כמו שבדרך כלל הילדים בגיל הזה - מתי שבאה לה
אחרי שאני חוזרת הביתה, לפני שינה, בלילה, בבוקר, סתם כשמשעמם לה או שהיא עצובה
היא באה, מבקשת ואם אני מנסה לסרב היא מתחילה לבכות, להוריד לי חולצה ולקחת בכוח
אנחנו מתכננים גם הריון נוסף והחלטנו להתחיל לגמול אותה מהציצי
בנוסף אנחנו מתכננים נסיעה לחו"ל בעוד שבוע ל-4 ימים בלעדיה
היא נשארת עם אחותה הגדולה אצל הורים שלי
אני חייבת לציין שאף פעם לא השארתי אותה לישון אצלם בלילה, אבל במשך היום היא כן ישנה אצלם ואין לה בעיה להשאר שם או בגן כל היום בלי ציצי
מה תמליצו לי ?
כבר שמעתי שאמאות נוסעות וילדים נגמלים ב-4 ימים ולא מבקשים אפילו כשאמא חוזרת
מצד שני שמעתי שעדיף לגמול בהדרגה
HELP !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מהנקה
סמדר ריינר16/09/2010שלום אנה,
אם התכוונת לגמול אותה דרך זה שאת נוסעת ל-4 ימים - אני ממש לא ממליצה לך על זה. אני בעד הגישה ההדרגתית.
תנסי להעביר אותה לאט לאט לאט לבקבוק, חלק מהארוחות, ואחר כך השאר, ותהיי קשובה לקצב שלה. אני מקווה שזה אפשרי בלי לדחות את הנסיעה.
בהצלחה,
ונסיעה טובה בכל מקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיא לא מוכנה לקחת בקבוק
אנה16/09/2010ונראה לי קצת מוזר להרגיל ילדה בת שנתיים + לבקבוק
יש כאלה שכבר מפסיקים עם בקבוקים בשלב הזה
יש איזה דרך להכין אותה לזה שלא אהיה 4 ימים ?
להקל עליה ?
אני הכי חוששת מלילות
כי היא מתעוררת ויש מבקשת אותי וציצי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אם לא בקבוק אז דרך ההאכלה שאת מתכוונת אליה, אני פשוט חשבתי שבקבוק זה בכל זאת יותר הדרגתי. תעשי מה שאת מרגישה נוח איתו.
הדרך להכין אותה היא להסביר לה שאבא ואמא נוסעים והיא תישאר עם אחותה אצל סבתא. ואחר כך אתם תחזרו, להדגיש ולחזור על כך מספר פעמים. כדאי לשלוח אותן עם חפצים מוכרים, כגון בובוה אהובה, צעצועים נוספים, פיג'מה ומצעים מהבית וכו'.
אם יש אפשרות שהסבתא תבוא לבית שלכם זה עדיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
אנה16/09/2010לגבי ההנקה - זה לא ממש אוכל בשבילה
זה יותר שיטה להרגע או להרדם
גם אם היא אכלה ארוחת ערב והיא שבעה מאוד היא עדיין תבקש ציצי לכמה שניות לפני שינה.
יכול להיות שהיא צריכה איזה שהוא חפץ אחר במקום ?
היא לא אוכלת מבקבוק, אין לה מוצץ, היא לא רוצה שינדנדו אותה
ככה שבעצם אין משהו אחר שמרגיע אותה
אני מפחדת שהיא תתעורר בלילה ותתחיל לצרוח :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אוקיי, בהחלט אם ההנקה זו כבר לא האכלה ממש, בהחט יש מקום לנסות לתת לה חפץ מעבר. לא סוף העולם אם היא תתעורר בלילה למשך תקופה כחלק מההסתגלות. אי אפשר בגלל הפחד מהתגובה שלה לא לגמול אותה. מצד אחד את חוששת לאכזב אותה עם הגמילה אך מצד שני אתך רוצה לגמול אותה אך לא להיות כשזה יקרה. ואז מה, היא תתעורר לסבתא שלה בלילה? הרי זה לא יותר טוב. הילדה משליטה עלייך סוג של טרור, ואת רוצה מצד אחד לא לאכזב אותה אך מצד שני לחיות את חייך ולהפסיק את השיעבוד. את צודקת שזה צריך להיפסק, ויהיה לה קשה, ואת צריכה לעמוד בקושי, אי אפשר לברוח ממנו. יהיה לה קשה ואתם תתגברו, כמו כולם.
בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה שאין דרך קלה במקרה הזה. תודה
אנה16/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)