מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נולד לי אח - רגרסיה בהתנהגותבעילום שם16/09/2010
שלום,
בני הבכור בן ה- 2.8 קיבל אח חדש לחייו (כעת בן חודשיים).
להפתעתי הוא לפני כ-3 שבועות גמל את עצמו בעצמו, מאוד התגאה על היותו גדול ובוגר ובכלל הקבלה של אח קטן בבית היתה מאוד חיובית מבחינתו ומבחינת כולנו.
בשבוע האחרון שמתי לב למס' תופעות הנוגעות לו לגביהן רציתי להתייעץ:
1) חזר לעשות קקי על הרצפה - בתואנה ש"ככה בא לי וככה אני רוצה" ולשאלה אם היה רוצה לחזור לטיטול (בהצבת אלטרנטיבות של בית שימוש או טיטול בלבד) בוחר בטיטול.
2)כיון שאני אוספת אותו מהגן יחד עם האח הקטן, הוא מתנהג בכעס רב על ילדים שמתקרבים לעגלה או רוצים להסתכל על האח הקטן, עד כדי לדחוף ולהכות את חבריו לגן.
3)חוסר מוטיבציה לא אופיינית ללכת לגן (גן שכבר מעל שנה נמצא בו ותמיד מאוד אהב).
מה המלצתכם בנוגע לתופעות הנ"ל?
תודה מראש,
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נולד אח
סמדר ריינר16/09/2010שלום לך,
הבן שלך נע, קצת בקיצוניות בין הרצון היות גדול לרצון להיות קטן. צריך לעזור לו למצוא את האמצע. אפשר לדבר איתו על כך שלפעמים הוא מרגיש ממש גדול, ויש לו אח יותר קטן ממנו, ולפעמים בא לו גם להיות תינוקי קטן כמו אחיו. ושני הדברים בסדר. הוא יכול לפעמים לקבל קצת פינוק, כמו תינוקות, ואחר כך הוא יכול להיזכר כמה הוא גדול ויש דברים שהוא יכול ואחיו לא, וגם זה בסדר. תנו לזה קצת לגיטמציה ובטאו את הקונפליקט שלו במילים כדי שיהיה לו יותר קל לעכל אותו. אני מקווה שלאט לאט זה יתמתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
בעילום שם16/09/2010סמדר,
תודה על תשובתך.
הייתי שמחה לשמוע את המלצתך בנוגע לבחירתו לחזור לטיטולים. האם נכון להחזירו או שעלי לנסות לעודדו להמשיך עם תחתונים לאור הצלחותיו בעבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר16/09/2010שלום לך,
תראי, זה קצת מבלבל, מצד אחד את הצעת לו לחזור לטיטול ומצד שני את לא בטוחה שזה נכון. לא כדאי להציע דברים שאנחנו לא באמת מתכוונים אליהם.
יש דיעה רווחת שלא נכון לחזור לטיטול. אני לא בטוחה שאני מסכימה איתה.
בכל אופן אני מציעה שתדחי את ההחלטה הזו כרגע, יש גם דברים באמצע, כמו סיר או ישבנון, תנסי לראות איך הוא מגיב לשיחה שלך איתו, וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)