נולד לי אח - רגרסיה בהתנהגות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נולד לי אח - רגרסיה בהתנהגות
    בעילום שם
    16/09/2010

שלום,
    בני הבכור בן ה- 2.8 קיבל אח חדש לחייו (כעת בן חודשיים).
    להפתעתי הוא לפני כ-3 שבועות גמל את עצמו בעצמו, מאוד התגאה על היותו גדול ובוגר ובכלל הקבלה של אח קטן בבית היתה מאוד חיובית מבחינתו ומבחינת כולנו.
    בשבוע האחרון שמתי לב למס' תופעות הנוגעות לו לגביהן רציתי להתייעץ:
    1) חזר לעשות קקי על הרצפה - בתואנה ש"ככה בא לי וככה אני רוצה" ולשאלה אם היה רוצה לחזור לטיטול (בהצבת אלטרנטיבות של בית שימוש או טיטול בלבד) בוחר בטיטול.

2)כיון שאני אוספת אותו מהגן יחד עם האח הקטן, הוא מתנהג בכעס רב על ילדים שמתקרבים לעגלה או רוצים להסתכל על האח הקטן, עד כדי לדחוף ולהכות את חבריו לגן.

3)חוסר מוטיבציה לא אופיינית ללכת לגן (גן שכבר מעל שנה נמצא בו ותמיד מאוד אהב).

מה המלצתכם בנוגע לתופעות הנ"ל?
    תודה מראש,
    אמא מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נולד אח

סמדר ריינר
    16/09/2010

שלום לך,
    הבן שלך נע, קצת בקיצוניות בין הרצון היות גדול לרצון להיות קטן. צריך לעזור לו למצוא את האמצע. אפשר לדבר איתו על כך שלפעמים הוא מרגיש ממש גדול, ויש לו אח יותר קטן ממנו, ולפעמים בא לו גם להיות תינוקי קטן כמו אחיו. ושני הדברים בסדר. הוא יכול לפעמים לקבל קצת פינוק, כמו תינוקות, ואחר כך הוא יכול להיזכר כמה הוא גדול ויש דברים שהוא יכול ואחיו לא, וגם זה בסדר. תנו לזה קצת לגיטמציה ובטאו את הקונפליקט שלו במילים כדי שיהיה לו יותר קל לעכל אותו. אני מקווה שלאט לאט זה יתמתן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

בעילום שם
    16/09/2010

סמדר,
    תודה על תשובתך.
    הייתי שמחה לשמוע את המלצתך בנוגע לבחירתו לחזור לטיטולים. האם נכון להחזירו או שעלי לנסות לעודדו להמשיך עם תחתונים לאור הצלחותיו בעבר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    16/09/2010

שלום לך,
    תראי, זה קצת מבלבל, מצד אחד את הצעת לו לחזור לטיטול ומצד שני את לא בטוחה שזה נכון. לא כדאי להציע דברים שאנחנו לא באמת מתכוונים אליהם.
    יש דיעה רווחת שלא נכון לחזור לטיטול. אני לא בטוחה שאני מסכימה איתה.
    בכל אופן אני מציעה שתדחי את ההחלטה הזו כרגע, יש גם דברים באמצע, כמו סיר או ישבנון, תנסי לראות איך הוא מגיב לשיחה שלך איתו, וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו