ילדה בת 2.5 והסתגלות לגן חדש.

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 2.5 והסתגלות לגן חדש.
    עינב
    19/09/2010

שלום רב.

ביתי בת שנתיים וחצי,השנה היא עברה ממשפחתון של 5 ילדים לפעוטון פרטי שבו 22 ילדים..כיום שבועיים אחרי תחילת השנה היא עדייםלא מגלה סימני הסתגלות למקום היא בוכה בבוקר עוד לפני שאנו יוצאים מהבית ואומרת שהיא לא רוצה ללכת לגם ואמא אני רוצה אותך.היא לא מסרבת לאכול בגן ,ממש לא מוכנה להכניס כלום לפה,בחצר היא נשארת ליד הגננות ולא רוצה לשחק עם הילדים וכשהיא חוזרת הבייתה היא ממשיכה במעין עצבות כזו ,אין לה חשק לעשות כלום והיא כל היום עם המוצץ והרותי סמרטוטי שלה. אני מאוד מודאגת האם עליי להוציא אותה מהגן? האם באמת לא טוב לה שם כפי שהיא מראה?אני כבר לא יודעת אם היא הייתה בן אדם מבוגרהייתי אומרת שהיא ממש בדיכאון אבל זה לא נראה לי מושג מתאים לילדה בגילה עם זאת נראה כי ההסתגלות קשה לה ממש ממש.

מה אפשר לעשות?

תודה מקרב לב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסתגלות לגן חדש

ד''ר שירי שדה שרביט
    19/09/2010

עינב שלום,
    ראשית ראי תגובתי לאמא מספר שורות לפנייך, לגבי העובדה שעדיין לא עברו 20 ימים מתחילת הגן, וגם חלק מהם לא היו ימים מלאים.
    אין ספק שהשינוי דרמטי עבור בתך, ולא כתבת האם יש שינויים אחרים במקביל - הריון/לידה, שינוי עבודה או מגורים וכדומה. הסתגלות אורכת זמן, אולם יש דברים שתוכלי לעשות כדי לעזור לבתך בזמן הזה - ראשית חשוב להקדיש לה זמן אישי כשהיא אתכם ולהיות פנויים אליה לגמרי. שנית, הרגרסיה היא טבעית וזה בסדר. חשוב לאפשר לה להיות עם המוצץ ועם הסמרטוט שהיא זקוקה להם, ולא להיות שיפוטיים כלפי הצורך שלה. כמו כן, כדאי ליצור קשר עם הורי ילדים אחרים בגן ולתאם איתם פעילות מהנה וקצרה לשעות אחהצ - בילוי יחד בגינה או במשחקיה, ללכת לאכול גלידה יחד וכדומה. ובהמשך להזמין אותם אליכם או להתארח. חשוב שתשדרו לילדה את הביטחון שלכם בכך שהיא נמצאת במקום המתאים עבורה.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו