מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הבת שלי בת 10 ויש לה נדודי שינהדניאלה19/09/2010
זה התחיל בחופש הגדול, הבת שלי התעוררה מחלום רע ולא הצליחה להרדם. רק לאחר הפצרות ואור דלוק בחדר הצליחה להרדם אחרי כמה שעות. למחרת בלילה אותו הסיפור. וכששאלי אותה מה הבעיה מה קורה איתה היא ענתה שסיפרו להם סיפור מפחיד בקייטנה.
דיברתי איתה ונסיתי להסביר לה שיש סיפורים מפחידים ושזה רק סיפורים ולא במציאות.
עברו כמה לילות "שקטים" יש לציין שאנחנו משאירים אור דלוק בשירותים כל הלילה. ואז לפחות אחת או כמה לילות בשבועות הבאים חוזר הדבר, היא מתעוררת מדליקה אורות נרדמת בסלון או קוראת ספר.
כיום הבת שלי התחילה כתה ה ועדיין מתקשה מאוד להרדם ומתעוררת כמעט בכל לילה דבר שגורם לעייפות ועצבנות במשך היום. ניסיתי לשאול אותה מה יש לה ואם משהו או מישהו מציק לה. וכל פעם התשובה זהה "שהכל בסדר".
עוד כמה פרטים - ישנה בחדר ביחד עם האח הקטן שהוא ישן כל הלילה. בריאה ואין לה מחלות רקע.
האם יש משהו שאני צריכה לעשות? למי עלי לפנות?
להתעלם או להמשיך ולחקור?
בבקשה עזרו לאמא שממש מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 10 חרדה
ד''ר שירי שדה שרביט19/09/2010דניאלה שלום,
ייתכן שהמתח של בתך קשור בחרדות ממשהו שאירע בקייטנה או במעבר לכיתה ה', או שכעת יש ביטוי חיצוני לחרדה שהיתה כבר הרבה זמן קודם ועוצמתה עולה עם הזמן.
כדאי להמשיך לנקוט בדרכים אשר נתנו לה ביטחון עד כה (כמו אור בלילה) ולשאול אותה מה יכול לעזור לה. אפשר לחשוב על ביטוי החרדה בדרכים נוספות ועקיפות, כמו ציורים, המחזה וכדומה. עדיף שלא להמשיך לחקור ממש ישירות מה מטריד אותה, כי לרוב הדבר עלול להעצים את החרדה שלה, במיוחד כשהיא תחוש בחששות שלך עצמך. חשוב לערב גם את אבא ונקודת מבטו על הסיטואציה.
אם החרדות ממשיכות וכפי שכתבת פוגעות בתפקוד היומיומי (כשהיא עייפה ומוטרדת), ניתן לפנות להתייעצות עם פסיכולוג ילדים או פסיכותרפיסט המומחה בטיפול בילדים.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בנושא
דניאלה20/09/2010ד"ר שירי, תודה רבה על תשובתך.
יש לציין שהאבא (בעלי) מאוד מעורב ודואג בגידול הילדים ובכלל בבית, קם אליה בלילה מדליק אור, נותן מים ומנסה להרגיע אותה.
עוד דבר שאני כן חושבת שמשפיע - אני בהריון מתקדם, הריון בסיכון עם סכרת. ההתחלה של ההריון הייתה מאוד קשה לי והבת שלי מאוד דואגת ושואלת איך הבדיקות ומאוד רוצה להיות מעורבת במה שעובר עלי.
אני מאוד מנסה להרגיע ולספר את האמת, שבנתיים הבדיקות בסדר גמור וגם נותנת לה להרגיש את התזוזות בבטן. ולאחרונה גם באה איתנו לאולטראסאונד.
האם זה בסדר לשתף אותה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר שירי שדה שרביט21/09/2010דניאלה,
הוספת עכשיו פרט מידע שהוא קריטי מבחינת ההבנה מה עשוי לעבור על הילדה. אני מתארת לעצמי שההריון בסיכון הוא מצב המשפיע על המתח והחרדה של כל בני המשפחה, ובתך חלק מכך. באופן עקרוני, עדיף היה שבתך לא תיחשף כלל להיבטים של ההריון בסיכון, אין לה יכולת כילדה כה צעירה להבין דברים כאלו ובוודאי היא מוצפת בדאגה לך ולעובר. במקרה זה, עדיף שלא להיצמד לאמת, אלא לתת מסרים מרגיעים, כשהשאלות באות ממנה. לא להוסיף לה מידע כשאינה שואלת, ולא לדבר על הסיכון שבהריון בנוכחותה או כשהיא בסביבה. אני חושבת שגם אולטראסאונד אינו מקום לילדים, כיוון שתמיד קיים שם סיכון שיאמרו משהו לא תקין על העובר (חס וחלילה) ואז מה תעשי. כשאתם הולכים לאולטראסאונד, אתם אמורים להיות עסוקים בך ובתינוק, ולחלוק את תשומת הלב עמה זה דבר לא מתאים.
לא כתבת על מבנה המשפחה שלכם ועל רגשותייך כלפי העובר וכלפי הילדה וחששותייך מה הלידה עלולה לעשות לקשר שלך עם בתך. בכל מקרה הפורום הוא לא מקום להיכנס לנושאים הללו, אולם כדאי שתחשבי קצת עם עצמך, אם באיזהשהוא אופן, את משתפת אותה בהיבטים רבים של ההריון כדי לתת לה ולך הרגשה שהיא עדיין דמות משמעותית בבית. אם גם בכך מדובר, אפשר למצוא דרכים נוספות לעזור לה, ולא באמצעות חשיפה לסיכון שבהריונך.
בהצלחה ולידה קלה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)