פינות בגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פינות בגן
    אפרת
    20/11/2007

שלום רב,

בני הבכור בן 4 ושלושה חודשים. הגננת בגן אמרה לי כי בני משתולל בפינות בגן. פינת קוביות, פינת בובה. יצירות בגן הוא עושה, וגם בבית אני מציירת איתו, פלסטלינה, דפי עבודה ועוד.. והוא ביצירות מתנהג מאוד יפה, גם בבית וגם בגן. אך הגננת אמרה כי בפינות היא מרגישה שהוא אבוד, לא יודע מה לעשות עם עצמו ואז הוא מפריע לילדים האחרים. הגננת עוד אמרה כי היא מרגישה שהוא צריכה הכוונה, לתת לו לעשות דברים מוגדרים, לומר לו מה לעשות והוא עושה יפה מאוד, גם במפגש הוא מקשיב ומתנהג יפה.

שאלתי היא ממה נובעת ההתנהגות שלו בגן בפינות השונות בגן? אולי מתוך שעמום? אינני יודעת? הגננת אומרת כי הוא צריך הכוונה של מבוגר, אולי תלות?

אני לא יודעת איך הלתייחס לדבריה כי בבית הוא בסדר גמור, וגם עם חברים...

אודה להתייחסותך ועצתך

אפרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פינות בגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיים בפעילות בגן

שושי יעקובי
    20/11/2007

אני יכולה להעלות כמה השערות: ישנם ילדים שפעילות פתוחה וחופשית בסביבה בה ישנם הרבה מאוד גירויים מעוררת בהם תחושה של הצפה ומתח והם מתקשים להתמקד בפעילות אחת. במצבים אלו הכוונה של מבוגר מאוד נכונה להם, מרגיעה ומנתבת את הסקרנות שלהם לכיוונים חיוביים. אפשרות נוספת שקיימת בגן ולא בבית קשורה בהתפתחות מיומנויות חברתיות. במהלך הפעילות החופשית, בפינות הגן ילדים צריכים להתמודד עם לא מעט תסכולים חברתיים, לעיתים התגובות שלהם לא בשלות דיים וזה עשוי להיות מקור לתסכולים ולתגובות של כעס.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית התפתחותית
    www.rtiada.co.il

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבקש הכוונה

אפרת
    21/11/2007

לשושי שלום רב,

תודה רבה, כעת שקראתי את תשובתך, אני קצת יותר ממוקדת ומניחה כי הבעיה יכולה להיות באמת בעיה הקשורה לקשרים חברתיים. למרות שבבית ובמשפחה עם אחיינים הוא משחק יפה מאוד, אבל יכול להיות כפי שהצגת בגן זה קשה יותר קשה לו להתמודד.

כיצד אוכל לסייע לו להשתלב טוב יותר בפינות בגן?

ושוב תודה רבה על הסיוע

אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה במיומנויות חברתיות

שושי יעקובי
    23/11/2007

כדי לעזור לילד להתמודד טוב יותר עם מצבי קונפליקט בינאישיים ההתערבות צריכה להיות צמודה ככל הניתן לארוע עצמו. במצב כזה אפשר להבין יחד עם הילד את מה שקורה לו ולהציע דרכים חלופיות (כגון לא לחטוף אלא לבקש או לשחק יחד).
    מצבים דומים עשויים להתרחש גם בבית ואפילו מול ההורים.
    בשאלה המקורית שלך את ציינת שאולי ההתנהגות של הילד נובעת משעמום, למה התכוונת.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית התפתחותית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמקדות

אפרת
    26/11/2007

כוונתי בשעמום הייתה כי אולי בני לא מעוניין לשחק בפינות בגן כי זה משעמם אותו. אבל לאחר מעקב גם בבית אחרי התנהגותו אני לא חושבת שזו הסיבה. שמתי לב כי הוא שואל רשות לכל דבר. הוא גם מודיע על כל דבר לפני שהוא עושה, אפילו ללכת לשירותים הוא אומר אמא יש לי פיפי, אמא יש לי קקי. אז אני מסבירה לו שהוא לא צריך לומר לי, הוא יכול לגשת ולעשות לבד.

אז אני מנסה לראות בבית כיצד הוא מתנהג כדי לנסות להבין כיצד הוא מתנהג בפינות בגן. שוחחתי שוב עם הגננת והיא אמרה כי היא תביא משהיא מקצועית כדי שתצפה בהתנהגותו, כי לה קשה להצביע על איזה שהיא בעיה, והיא מפחדת שהיא מפספסת משהו אחר או שהיא בכלל טועה.

שאלתי אותה שוב מה היא רואה והיא אומרת כי בפינות בגן, או במשחקים בשולחן הוא תמיד צריך הכוונה ואז הוא עושה הכל יפה מאוד. רק לציור הוא ניגש לבד ומצייר אף ברמה גבוהה מעבר לגילו (גם לדברי הגננת). אדגיש כי גם אני כתחביב מציירת בבית ולכן אני משתדלת אחה"צ להעסיק את ילדי (יש לי עוד ילדה בת שלוש ותינוק בן 9 חודשים) ביצירות וציור....

אם הוא לא מקבל הכוונה אז הוא לא מוצא את עצמו ומשתולל ומפריע לילדים האחרים.
    ארצה לציין כי בני הוא ילד חכם, נבון ובוגר לגילו (ולא רק אמא אומרת, גם הגננת והסביבה) ולכן בהתחלה חשבתי שאולי הוא משתעמם בפינות...

סליחה על אורך הההודעה...
    אני מקווה שמיקדתי יותר את הדברים.

שוב תודה

אפרת

נ.ב יכול להיות שאני אמא שלוחצת יותר מידי?, האם זה באמת טוב להעסיק כל אחה"צ, לפחות שעה וחצי ביום את הילדים ביצירה או במשחק... אולי פשוט אני מגזימה וצריכה לתת להם להיות צת יותר לבד, אולי בגלל זה קיימת התלות של בני ? אציין כי בתי היא לא כזאת בכלל, היא דעתנית ועצמאית מאוד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בגן

שושי יעקובי
    27/11/2007

דברי הגננת נשמעים לי מעורפלים מעט, מה מדאיג אותה התנהגותו התלותית והפסיבית או התגובה הסוערת? נראה כי תצפית על-ידי איש מקצוע בגן עשויה אכן להבהיר כמה דברים. גם להרגיע את החרדה שהתעוררה אצלך.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההתנהגות ולא ההשתוללות

אפרת
    29/11/2007

מה שמפריע לגננת זה ההתנהגות התלותית, ההכוונה שהוא צריך לקבל ולא ההשתוללות או המריבה. הגננת מודעת לזה שבני לא מתכוון לריב. היא אמרה לי כי היא יודעת שבני לא ילד אלים ולכן מפריע לה שיחשבו שהוא כזה. היא אומרת כי הוא משתולל ופוגע באחר אבל לא בכוונה תחילה, אלא בגלל שהוא לא מוצא את עצמו בפינות החופשיות...., בחצר...

בכל אופן נתתי את אישורי להביא מתצפתת לגן, אני רק מקווה שזה יקרה מהר, כי הבנתי שזה יכול לקחת זמן.

תודה

אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו