דאגה וגעגוע לאמא-דחוף בבקשה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דאגה וגעגוע לאמא-דחוף בבקשה
    רננית
    19/09/2010

יש לי ארבעה ילדים.בשבוע שעבר ביתי השנייה בת השמונה התקשרה מהבי"ס ובכתה שכואב לה הראש וביקשה שאני אבוא מהעבודה לקחת אותה.הרגשתי שזה לא כאב ראש ולאחר שיחה עימה היא אמרה שהיא דואגת ומתגעגעת אלי בבי"ס והמחשבות גורמות לה לבכות.אני עובדת ומגיעה הביתה בין השעות חמש לשש אחה"צ.בעלי מגיע בשתיים וחצי בצהריים.שוחחנו עם הילדה המון והסברנו לה שאמא חייבת לעבוד וכמעט כל האמהות עובדות וכו......הילדה מבינהברמת ההגיון אך בבוקר היא לא מתגברת על מחשבותיה וכבר בכתה שלוש בקרים בכתה.
    חשבתי שאולי יש בעיה בבי"ס אבל דיברתי עם המורה והיא אמרה שהיא כרגיל ילדה חברותית ודינמית,ובימים שבכתה לאחר שסיימה לבכות חזרה להתנהג כרגיל.כל ערב היא
    חרדה לגבי המחר....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דאגה וגעגוע לאמא

סמדר ריינר
    20/09/2010

שלום רננית,
    את צודקת, זה באמת לא עניין להבנה הגיונית אלא עניין של צרכים ריגשיים שכנראה לא מסופקים. בתך זקוקה ליותר התייחסות אימהית או הורית כנראה, להסביר לה שאמא עובדת ולכן היא צריכה להסתדר בלי,זה לא פיתרון עבורה. תנסו לחשוב ביחד איך ניתן למלא עבורה את החסך. גם אבא בזמן שהוא נמצא איתה יכול ללהתמודד עם זה, ייתכן שצריך לחשוב איזה התייחסויות היא צריכה אחה"צ ממנו וממך כשאת כבר כן באה הבייתה כדי להרגיש יותר מוכלת ופחות לבד. אפשר לבדוק האם אפשר לגייס לעזרה דמות מהשפחה המורחבת, כגון סבתא שתעזור גם היא כי אכן קשה מאוד גם לעבוד וגם לתת התייחסות מספק לארבעה ילדים בבת אחת, מישהו כנראה מרגיש שהוא נשאר בחוץ, ושווה לבדוק איך מצואים לזה פיתרון קצת יותר מספק, כי מה שיש עכשיו כנראה לא כל כך עובד עבורה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת בבקשה

רננית
    20/09/2010

תודה רבה לך על העצה והתגובה המהירה אך יש לי שאלה נוספת:
    ישנם ימים שכאשר אני מגיעה הבייתה היא ממשיכה לשחק עם חברות ,לשחק במחשב
    וכדו' ולמרות שאני קוראת לה היא ממשיכה בעיסוקים שלה.זה נראה כאילו היא פשוט נרגעה שכבר הגעתי הביתה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    20/09/2010

שלום רננית,
    זה לא אומר שהיא לא זקוקה לך. זה בסדר גמור שהיא לא מתפנה באופן אוטומטי כשאת מגיעה, עדיין היא זקוקה להפנמת היכולת להרגיש שיש לה אותך גם כשאת לא לידה ויכולת זו כפי הנראה לא לגמרי הופנמה. זה נקרא בפסיכולוגיה "קביעות אובייקט" היא לא מרגישה בטוחה כשהיא לא יודעת שאת נמצאת לידה פיזית, או במילים אחרות היא לא בטוחה שאת באמת ממשיכה להתקיים כשאת לא לידה ושהיא ממשיכה להתקיים בלב שלך ובראש שלך באותם רגעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו