מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחד להשאר לבדאולגה20/09/2010
שלום,
אני אמא לילד בן 4 ותינוק בן שבועיים. עד לפני כמה חודשים בן הגדול היה ילד מאוד עצמאי (יחסית לגיל שלו) ולפני כמה חודשים משהו השתנה והוא לא מוכן לעזוב את היד שלי או יש של בעלי אפילו לרגע! לא קרה לו שום דבר טראומטי, והשינוי היחיד שאני יכולה לחשוב עליו זה ההריון שלי.
כמה דוגמאות: בגיל 3 הבאתי אותו לעבודה והוא בלי שום בעיה היה נשאר לבדו בחדר שלי, אם הייתי צריכה לצאת לכמה דקות. באחרונה לפני חודש כשהיה איתי בעבודה - לא היה מוכן לעזוב את היד שלי לרגע. בשירותים ציבוריים - לא מוכן לחכות ליד הדלת, מתעקש להכנס לתא יחד איתי. לא מוכן אפילו לעמוד על המדרכה ולחכות לי, במידה ואני צריכה לקחת משהו מהאוטו בצד השני שלו. ועוד מלא דוגמאות אחרות.
שינוי בהתנהגות שלו פשוט עצום ואני לא יודעת איך להגיב.
על שאלות ממה הוא מפחד - התשובה היחידה שאני מקבלת זה "אני מפחד להשאר לבד", אפילו כאשר ה"לבד" הזה בשדה ראיה שלי.
הייתי שמחה לקבל עצה איך להתמודד ולשנות את המצב. האם להתעקש שישאר לבד? האם לזרום איתו?
תודה,
אולגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים
סמדר ריינר20/09/2010שלום אולגה,
אנא פני לעמודת "שאלות נפוצות" לשאלה שעוסקת בפחדי ילדים. אם כלום לא עוזר כדאי לפנות לטיפול לפני שהמצב יחמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)