פחד להשאר לבד

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחד להשאר לבד
    אולגה
    20/09/2010

שלום,

אני אמא לילד בן 4 ותינוק בן שבועיים. עד לפני כמה חודשים בן הגדול היה ילד מאוד עצמאי (יחסית לגיל שלו) ולפני כמה חודשים משהו השתנה והוא לא מוכן לעזוב את היד שלי או יש של בעלי אפילו לרגע! לא קרה לו שום דבר טראומטי, והשינוי היחיד שאני יכולה לחשוב עליו זה ההריון שלי.

כמה דוגמאות: בגיל 3 הבאתי אותו לעבודה והוא בלי שום בעיה היה נשאר לבדו בחדר שלי, אם הייתי צריכה לצאת לכמה דקות. באחרונה לפני חודש כשהיה איתי בעבודה - לא היה מוכן לעזוב את היד שלי לרגע. בשירותים ציבוריים - לא מוכן לחכות ליד הדלת, מתעקש להכנס לתא יחד איתי. לא מוכן אפילו לעמוד על המדרכה ולחכות לי, במידה ואני צריכה לקחת משהו מהאוטו בצד השני שלו. ועוד מלא דוגמאות אחרות.

שינוי בהתנהגות שלו פשוט עצום ואני לא יודעת איך להגיב.

על שאלות ממה הוא מפחד - התשובה היחידה שאני מקבלת זה "אני מפחד להשאר לבד", אפילו כאשר ה"לבד" הזה בשדה ראיה שלי.

הייתי שמחה לקבל עצה איך להתמודד ולשנות את המצב. האם להתעקש שישאר לבד? האם לזרום איתו?

תודה,

אולגה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד להשאר לבד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחדים

סמדר ריינר
    20/09/2010

שלום אולגה,
    אנא פני לעמודת "שאלות נפוצות" לשאלה שעוסקת בפחדי ילדים. אם כלום לא עוזר כדאי לפנות לטיפול לפני שהמצב יחמיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו