מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך מחדשים כוחותאמא20/09/2010
שלום, כבר כתבתי בפורום בעבר. יש לי בן בן 4 ובת בת חצי שנה. עד שהתינוקת נולדה, הכל הלך חלק עם בני. בחודשים הראשונים שלאחר הלידה היה לו מאוד מאוד קשה ועם הזמן הוא הולך ונרגע אם כי עוד לא לגמרי חזר לעצמו. המקום בו הוא הכי בעייתי בו הוא מול אחותו - הוא כמעט ולא יוצר איתה תקשורת חיובית, רק מעיכות, נשיכות,הכאבות. ובכל פעם שהוא מתקרב אליה אנחנו בדריכות, לחלוטין לא סומכים עליו. וכל הזמן צריך להגיד לו "לא למעוך" "לא" ו"לא" ו"לא". זה מתסכל ומתיש אותנו וכמה שרציונלית אנחנו מבינים שלא קל לו איתה, ביום יום זה מעצבן ומעייף וגורר גם כעסים על דברים אחרים. גם בעלי וגם אני מותשים מחודשים מאוד קשים שהיו איתו (כולל בחופש הגדול שהיה סופר אינטנסיבי) ואנחנו מרגישים שאנחנו כבר כל-כך עייפים מהתנהגותו שאנחנו ישר כועסים, אין לנו כבר איזה מרחב של סבלנות. אין לנו עזרה מההורים או חברים. ואנחנו שואלים את עצמינו איך נטעין מחדש את המצברים שלנו איתו? אשמח לרעיונות כי הוא זקוק לנו רעננים וסבלניים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מחדשים כוחות
ד''ר שירי שדה שרביט21/09/2010לאמא שלום,
כתבת נכונה בסיום דברייך, שבנך זקוק לכם רעננים וסבלניים. השינוי שכולכם עברתם, יחד עם אוגוסט המתיש וחגי ספטמבר, הותיר את כולכם באופן טבעי מעט שחוקים. זה טבעי. הילד מאוד נסער עדיין מהשינוי של לידת אחותו ומכך שההורים שהיו פנויים אליו 3 וחצי שנים באופן בלעדי, כיום יותר עסוקים. כדאי לחשוב איך אתם יכולים לקבל או ליצור עזרה גם בתנאים הנוכחיים - לקחת בייביסיטר שתהיה עם הילדה בבוקר ואז את תוכלי לנוח ולהגיע לשעה בה את אוספת אותו, בכוחות מחודשים, או להשתמש בבייביסיטר לשעה וחצי אחהצ ואז לבלות עם הילד זמן אישי. או שאתם ההורים תתחלקו - אחד עם הילדה ואחד עם הילד, ותתחלפו גם. תחשבו על רעיונות איך ניתן להתאוורר. כדאי גם לעסוק בפעילויות מהנות, ואולי גם עם עוד משפחות שעימן הילד ימצא עיסוקים משלו.
לגבי האחות - תני להם לבנות את הקשר לבד. כמובן שהבטיחות של התינוקת היא מעל לכל, אולם כדאי בזמן הקרוב להימנע מנסיונות לעודד תקשורת חיובית. זה יבוא מאליו, ברגע שהילד יחוש שמקומו מספיק בטוח במשפחה.
תחזיקו את הנשימה, עוד קצת סבלנות והדברים יסתדרו,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלונת
אמא21/09/2010תודה, תשובתך עזרה לי. רציתי רק לשאול אם זה נורמלי וצפוי שיהיו עליות וירידות בהתאוששות שלו מהשינוי. כי בתחילה הוא היה נוראי. לאט לאט הוא השתפר אך מידי פעם שוב יש ימים נוראיים, אשר לעיתים גם אנחנו ממש קשים אתו בהם (בגלל העייפות המדוברת) ואז לוקח כמה ימים להשתקם ולחזור למשהו יותר נעים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר שירי שדה שרביט22/09/2010ההסתגלות לשינוי היא הדרגתית, והיא לא תמיד בקו ישר של שינוי. סביר שיהיו ימים שיהיה לו ולכולכם יותר קל (ישנתם יותר בלילה, היה אחהצ נעים, אכלתם טוב וכדומה), וימים פחות מוצלחים (היה לו קשה בגן, לאחות היה יום לא קל, ושינויים אחרים).
לא ברור לי לי מכם לוקח זמן "להשתקם ולחזור למשהו יותר נעים" כדברייך. חשוב שאתם ההורים תעבירו לילד מסר שאפשר ורצוי לחזור לשגרה מהר, ושויכוחים ועימותים הם חלק יומיומי מיחסי הורים וילדים (וגם יחסי אחים) והם נשכחים במהרה.
חג שמח,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
