מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד שבודה סיפוריםמלי21/09/2010
שלום,
בני בן 3 וחצי ילד מקסים אבל לאחרונה חלו שינויים בחייו מעבר דירה גן חדש אח שבדרך.. שינויים שאני מאמינה שגורמים לו לקשיים הוא כל הזמן צועק מדבר בכעס וישר בוכה, לאחרונה הוא התחיל להמציא סיפורים הוא מספר שאבא מרביץ לו שאמא מרביצה לו שאבא לא אוהב אותו דברים שאני לא יודעת איך הוא מגיע אליהם.
הוא ממש אנטי בהכל אני מבינה שקשה לו אבל אותי זה מדאיג כי גננת שתשמע מילד שאבא מרביץ לו זה לא יעניין אותה היא תפנה לרווחה וזה משהו שאני ממש לא רוצה להגיע אליו.
אשמח מאוד אם תוכלו לעזור.
הציין דבר נוסף שגם השפה שלו השתבשה והיום הוא התחיל להגות את המילים פתאום בצורה לא נכונה.
תוודה..:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד במצוקה
ד''ר שירי שדה שרביט21/09/2010ליאור שלום,
הסיפורים של הילד מבטאים את החוויה שלו, שהוא כרגע חש שאינו מקבל את החום הקשר והתמיכה להם הוא זקוק. אני חושבת שהמצוקה של הילד יותר מדאיגה מאם יפנו או לא, לרווחה. כדי לעזור לו לאור השינויים והקושי שלו, חשוב להקדיש לילד זמן אישי ופרטי, עם כל אחד מההורים. לעסוק איתו בפעילות מהנה, בלי הסידורים של הדירה החדשה וצרכים שלכם ההורים. אם יש קרובי משפחה שהוא בקשר טוב עמם, כדאי לשתף גם אותם, אבל לא על חשבון זמן שלו עם אבא ועם אמא. כמו כן כדאי לדבר עם הגננת כדי שיזכה ליותר תמיכה בגן לאור השינויים שכבר היו והצפויים (לא כתבת אם זה גן חדש, ודבר זה גם מוסיף לקשיים).
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מלי21/09/2010תודה לך וכן זהו גן חדש חברים חדשים אני מבינה אבל הוא מקבל כל כך הרבה חום לפעמים אני חושבת שאני עוטפת אותו יותר מידי וצריכה להיות יותר חזקה איתו ולהציב לו יותר גבולות ודווקא שאני לא מתייחסת לצעקות שלו שהוא מבקש משהו הוא יודע לעשות את אותם דברים לבד בלי עזרה שזה שיפור אצלו כי הוא כל דבר רוצה שיעשו בשבילו ולא מוכן להיות עצמאי ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר שירי שדה שרביט21/09/2010ליאור שלום,
נתת יותר מידע שעוזר להבין את הילד ואת מה שעובר עליו עכשיו. אפשר ורצוי מאוד להציב גבולות, אולם זה במקביל לחום ולנוכחות שלכם בחייו באינטראקציות נעימות. חום ונוכחות זה לא אומר "לעטוף אותו מדי" כפי שכתבת או לא להציב גבולות, אלא למצוא דרך יחד שהוא ירגיש שצרכיו נראים ונענים ואת תרגישי שהוא ממלא את בקשותייך. אם הילד צועק, חשוב להתייחס לכך - לומר שאתם לא מדברים בבית בצעקות, לבקש ממנו לנסח שוב את הבקשה במלים נעימות ובלי צעקות, ואם הוא עושה זאת והבקשה מציאותית ומתאימה, תני לו את מבוקשו. כמובן שכדאי לבדוק כמה הוא חשוף בבית לצעקות וליחסים לא נעימים, ואולי הוא מחקה ועסוק במה שחווה ביניכם, או ביניכם לבין הסביבה.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
מלי21/09/2010זהו שהבית ממש רגוע ונעים אין צעקות ומריבות בקול הכל מתנהל בדרך ארץ כמובן שיש חילוקי דעות אבל זה לא ממלא את הבית בגלל זה אני לא מבינה מאיפה זה הגיע פתאום זה לא רק צעקות הוא גם מפגין כוח בטון דיבור שלו כאילו חייבים למלא את רצונו ולא תמיד זה נכון לעשות בשבילו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)