גן חדש

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גן חדש
    הילה
    22/09/2010

שלום,

בני עוד חודש יהיה בן 4 ולאחרונה עבר ממסגרת גן פרטי לגן עירייה, ועברנו דירה לאזור חדש. המעבר מלווה בקשיי הסתגלות הבאים לידי ביטוי בבכי (בהתחלה עד כדי הקאה) וכעת בכי והיצמדות לרגל של אבא עד שהסייעת עוזרת לנו להתנתק.
    כשאני חוזרת לקחת אותו הוא נראה שמח, אבל אומר שלא רוצה ללכת יותר לגן, מספר שלא היה לא כ"כ עם מי לשחק ושהרגיש בודד (אני רוצה לציין שהוא ילד חברותי שאיננו מתקשה ביצירת קשר עם יחדים חדשים)
    לאחרונה יצא לי לראות את הילדים בגן, והרגשתי שמשהו בתמהיל הילדים בגן עלול להוות עבורו מכשול בקליטה, כ- 20 מהילדים בגן הם בני 5-6, אשר ממשיכים משנה קודמת, יתר הילדים בני 4 ומעלה שהגיעו מגנים פרטיים באזור (חלקם מכירים אחד את השני).
    ניסיתי לדבר עם הגננת שתחבר אותו לילדים ותעזור לו מכיוון שאנחנו חדשים באזור, ניסיתי להזמין אלינו הביתה ילד, וללכת ליום הולדת של ילד מהגן (שהסתיימה בכך שחזרנו הביתה כי לא רוצה להישאר לבד ביום-הולדת ויום ההולדת היתה ללא נוכחות הורים).
    אני ובעלי שוקלים להעביר אותו לגן פרטי באזור שלנו (לשם גם ביתנו הקטנה הולכת לכיתה של קטנטנים) לגילאי 3-4 (שם יהיה בשכבת הגיל הבוגרת), כך חשבנו שיוכל להכיר ילדים מהאזור ובשנה הבאה לעבור לן עירייה כשהוא מכיר יותר ובשל יותר (לא זה שכרגע נקלט אליו, כי קיבלנו גן שהיה בעדיפות אחרונה עבורנו מכיוון שהוא בטרום חובה ולא בחובה).
    רצינו לשמוע חוו"ד על צעד זה, הסיבה שלנו לקושי זה בגלל שבכל זאת התחלנו כבר קליטה ... ואנחנו מפחדים מאיך שהוא יפרש את זה, וגם מתלבטים בכלל לגבי הצעד.

תודה רבה
    הילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גן חדש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גן חדש - אשמח לקבל תשובה

הילה
    26/09/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גן חדש

סמדר ריינר
    26/09/2010

שלום הילה,
    לפני שמעבירים שוב, חסרה לי אינפורמציה מהגננת. אם הוא נראה שמח כשהוא חוזר מהגן, אולי כדאי לאמת את הדיווחים שלו אודות הבדידות שלו עם הגננת. מה היא רואה? האם אכן קיימת מצוקה או שחלק מהעניין הוא ניצול שלו את החרדה שלכם.
    תנסו כמה ימים לקחת אותו מהגן בלי לחקור אותו איך שאתם רואים אותו - איך היה היום? עם מי שיחקת? היית בודד? וכו', ובמקביל, תנסו לקבל מהגננת דיווח, רצוי לא לידו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו