שתי שאלות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שתי שאלות
    ענבל
    23/09/2010

שלום, ביתי בת שנתיים וארבע, ולפני ארבעה חודשים ילדתי את אחיה. היו כל מיני גילויים טיבעיים של קינאה שהיו מופנים אלי ולבן זוגי ולא לתינוק, בגדול היא ממש מקבלת את זה יפה, אחות גדולה למופת:) מחבקת מנשקת רוצה לעזור עם הבקבוק, ואנחנו זורמים איתה.
    השאלה הראשונה קשורה להתפתחות הדיבור שלה, יש לה אוצר מילים רחב, והיא מחברת משפטים מאוד יפה ("זה הבית שלי", "הולכים לגן" ועוד ועוד...), עם זאת נראה כי לעיתים היא לא מדברת בצורה ברורה (כמובן - יחסית לבת שנתיים), וכשהיא רוצה היא מדברת יפה מאוד, בגן אומרים לי שהיא יודעת מה היא רוצה, יודעת לבקש ומבינים אותה.
    השאלה שלי היא האם יכול להיות שהיא בוחרת לדבר לא ברור? האם זה סוג של רגרסיה בעקבות הגעת אחיה הקטן?
    בימים האחרונים היא התחילה להגיד שהיא תינוקת (פעם פעמיים ויום), אני לא נלחצת מזה אבל יכול להיות שזה קשור?

ולשאלה הנוספת - היא נגמלה מטיטולים בגיל שנה ועשר, ולאחרונה היא התחילה לעשות פיפי בכל מיני מקומות שהם לא השירותים - בגיגית, בחדר של השירותים אבל בתוכם... לא בורח לה, היא פשוט בוחרת לעשות את הפיפי לא בשירותים, ברור לי שהכל קשור להכל, אבל אני לא יודעת איך להגיב, לכעוס, לנחם, להבין, להתעלם אולי פשוט לדבר ברוגע ולהסביר לה שפיפי עושים בשירותים, או שיש צורך ביותר נחרצות?
    תודה מראש, וחג שמח
    ענבל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתי שאלות

סמדר ריינר
    24/09/2010

שלום ענבל,
    אם הבנתי נכון אלה שתי שאלות שהן בעצם אחת, את שואלת לגבי גילוייה הרגרסיה של הילדה בעבות הולדת האח. אני א יודעת אם היא בוחרת לדבר לא ברור אך זו בהחט אפשרות, וכך גם לגבי גילויי הרגרסיה האחרים.
    אני חושבת שהיא זקוקה להתייחסות לא רק סביב הסימפטום - כלומר איך להתייחס כשהיא מפספסת פיפי, אלא באופן כללי יותר לגבי המצוקה שלה וזה מה שיפתור לאורך זמן את הסימפטום. כלומר, כדאי לשבת, לדבר איתה באופן שהיא מבינה על כך שאתם רואים שקשה לה מאז שנולד האח, שמצד אחד הי אמאוד אוהבת אותו אך מצד שני היא כועסת כי גם היא רוצה להיות עוד תינוקת. והיא צודקת, לפעמים מותר לה להיות תינוקת ולפעמים בא לה להרגיש שהיא גדולה. ולכן אתם גם תתנו לה קצת זמן לבד, בלי אחיה, שבו היא תוכל להתפנק, להיות קצת תינוקת, לדבר כמו תינוקות במשחק, אולי לשתות מבקבוק וכו', ואחר כך היא תוכל לחזור להיות גדולה עוד פעם.
    אם תגלו הבנה לצרכים האלה שלה, היא לא תצטרך לבטא אותם באופן מתריס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו