מיואשת...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מיואשת...
    דנה
    20/11/2007

שלום,
    אני אמא לילדה בת 3 וחצי ותינוק בן חצי שנה. בתי הבכורה ילדה מאד נבונה, חכמה. שלחנו אותה לגן כשהייתה בת שנתיים וחצי כשהיא כבר מדברת ועד אז גידלתי אותה בבית. היא ילדה מאד חביבה, חברותית החברים בגן מחכים לה כל יום בכניסה מגעגוע אליה, היא מאד אוהבת את האח החדש שלה ולא מקנאה לו כלל. היא ילדה שיש לה שגרת חיים קבועה, מעניינת ודיי מספקת, הכוללת: גן, חזרה מהגן לקראת השעה 16:00 ולאחר מכן יש לה שעתיים שמשתנות מדיי יום, תיאטרון בובות, חוג ג'אז, הולכים יחד היא ואני לחברה, או פעילות יצירה שאני עושה איתה בבית, לאחר מכן מקלחת, ארוחת ערב, קריאת סיפור שינה. לכאורה ריטואל דיי שגרתי ועקבי שלדתי רק תורם לילדתי (ואולי אני טועה). הבעיה שממנה אני מתוסכלת היא שמאז נולדה בתי היא ואני לא ישנות לילה אחד שלם רצוף (ובעלי וילדי), כל לילה אנחנו קמים במשך 5-6 פעמים למיטה כשהיא מזעיקה אותנו בצרחות אימה ובוכה עד לכדי דמעות בעיניים סגורות ולא מוכנה לתרום לנו פיסת מידע על סיבת הבכיה, וכשאנחנו מתקרבים לחבקה, לנשקה או ללטפה ולהרגיעה היא תוקפת באגרסיביות איומה ובועטת לכל עבר עם כוח אדיר שאין לי מושג איך הוא קיים בילדה בת גילה. בעלי ואני נורא מיואשים ולא מצליחים להבין את פשר הבכיות הרבות מדי לילה וניסינו לחשוב על מיליון ואחת סיבות, אבל לשווא. מחשבות עלו בראשי לא פעם שמישהו פגע בה ואולי ואני כבר פרנואידית, אבל גם עייפה ומתוסכלת. אני רוצה להוסיף שילדתי (וילדי) לא ידעו יום אחד או שעה או פחות להיות לבד , בלעדינו עם שמרטף, או דודה/סבא/סבתא וכו'... אבקש את עזרתך, האמא עם הכי הרבה לילות לבנים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביעותי לילה

שושי יעקובי
    20/11/2007

התופעה שאת מתארת היא תופעה של ביעותי לילה והיא מתרחשת בשכיחות לא קטנה אצל ילדים בגילאים של בתך. כפי שאת מתארת הילדה מתעוררת בצרחות מתוך שינה ולא ניתן להעיר אותה או להרגיעה, עד שהיא נרגעת באופן עצמאי. ביעותי לילה מתרחשים יותר כאשר הילד בתקופה של מתח כלשהו ולא דווקא סימן לטראומה. המתח שמצטבר במהלך היום משתחח בתופעה הלילית הזו. יכול להיות שמתח זה קשור בדרך כלשהי לאח שנולד לה. למרות שאין שום סימנים לקנאה או ביטויים לתחושות של כעס, תסכול מאובדן תשומת הלב או כל תחושה אחרת כלפי השינוי שחל במשפחה, אולי בכל זאת המתח קיים בתוכה ומתבטא בביעותי לילה.
    ברמה המעשית היא זקוקה לקירבה איתך, לבלות זמן איתך. אפשרות נוספת היא לקרוא יחד ספרים על הולדת אח ולשוחח על התחושות שלה.
    \בהצלחה
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית התפתחותית
    www.triada.co.il

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעיה קיימת מיום היוולדה

דנה
    20/11/2007

ונמשכת עדיין, האח שנולד, נולד לפני כחצי שנה כך שדברים לא השתנו כלל. לגבי זמן איכות יש לה המון איתי אני עזבתי עבודה בשביל להיות להם והים לאחיה אמא 100%. מדיי לילה אנחננו מקריאים לה ספר (היא זוכרת כבר את רוב הספרים בעל פה), כך שאני כבר לא יודעת מה עוד לעשות....?..??? עד מתי זה יימשך? עד מתי האופי הנרגז הזה ידבק בה? ועד מתי אנחנו לא נצליח לישון לילה רצוף כל בני הבית...?...? האם זה יהיה לנצח? האם הבכיות זה סוג ו/או אופן האופי שלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר שינה

שושי יעקובי
    22/11/2007

למרות כי תחושות התשישות, העייפות והיאוש שלך ממוקדות בהתנהגות של הילדה שלך, לי נראה כי התחושות הללו קשורות למצב הכללי של לגדל שני ילדים קטנטנים, להתמסר לכך טוטלית, להיות זמינה כל היום לטפל בצרכים של ילדה קטנה ותינוק. אולי היית רוצה שהילדה פחות תזדקק לך ואולי זו ילדה עם טמפרנט קשה שדורשת יותר משאבים מההורים שלה, אבל הקושי המרכזי הוא דילדול משאבים אצלך. מצב של חוסר שינה הוא מצב רע להורות. זו אחת הסיבות לכך שהורים מאבדים מסבלנותם ומיכולת ההכלה שלהם. את חייבת למלא את המשאבים שלך וקודם כל לאפשר לעצמך מספיק שעות שינה. אפשר לחשוב על כל מיני פתרונות: חלוקת זמני השינה בינך לבן זוגך, ביבי סיטר במהלך היום או כל דבר אחר שיאפשר לך להעניק קצת לעצמך.
    בהצלחה
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית התפתחותית
    www.triada.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו