עלד מתחצף

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עלד מתחצף
    מיכאלה
    24/09/2010

בני בן 5, לאחרונה מתחצף לכולם וחושב שהכל צריך להיעשות בשבילו עכשיו ומיד. ההתנהגות מפסיקה לאחר בכי מצדו כאשר כועסים עליו או מענישים אותו.
    אציין שהוא בן יחיד ואנו גרים אצל הסבתא והסבא והפינוק הוא רב, אציין שאני לא ממש דוגמא טובה כי אימי מביאה אותי למצבים שאני מתחצפת אליה בפניו. חוץ מלהתאפק כלפיי אימי מה אצטרך לעבוד עם ילדי על מנת שההתנהגות תשתנה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עלד מתחצף

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד מתחצף

סמדר ריינר
    24/09/2010

שלום מיכאלה,
    קודם כל צריך לדאוג שהפינוק ייפסק. אי אפשר גם לייצר תחושה של חוסר גבולות וגם פתאום להפסיק אותה כשנמאס לכם.
    כמו כן אין טעם בעונשים, חוץ מלהשפיל את הילד הם לא עוזרים. אתם צריכים לקבוע גבולות ברורים מראש ולהיות מאוד עיקביים בהם.
    צריך להחליט מראש על מה מתעקשים ועל מה לא, חייבים גבולות נוקשים שהכל אסור אבל לגבי המעט שמחליטים צריך להיות מאוד עיקביים, ולומר זאת בטון נחרץ וברור, לא כועס, לא בצעקות אבל ברור ושלא מזמין למשא ומתן, בלי הסברים, בלי נאומים, בלי הטפות מוסר, בלי התחננויות ובלי עונשים. פשוט, נחרץ, קצר ולעניין.
    אני רוצה גם להעיר לגבי הניסוח שלך שקצת צרם לי, לגבי העובדה שלדברייך אמך מביאה אותך למצבים שאת מתחצפת אליה.אומנם זה טוב וחשוב שאת מבינה שזה לא טוב, ואת רוצה לשנות את זה, אך יש באמירה הזו משהו שלא לוקח אחריות לגמרי על ההתנהגות שלך. אימך לא מביאה אותך להתחצף, היא אולי מעצבנת אותך, אך יש עוד דרכים להתמודד עם זה, להתחצף זו בחירה שלך. זה קצת מזכיר, תסלחי לי על ההשוואה, גברים אלימים שמאשימים את האשה שלהם בכך שהם נותנים לה מכות. שימי לב לעניין הזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

מיכאלה
    24/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה.

סמדר ריינר
    24/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו