מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות פרידהאמא נואשת25/09/2010
שלום, אני אמא לילדה בת חמש וילד בן שלוש. הבת שלי תמיד מחוברת אלי בחבל הטבור. קשה לה מאד מאד להיפרד בבוקר בגן (מלווה בבכי, צרחות, השטתחויות על הרצפה) לרוב כפי שאני מבינה מהגננות טקס שנמשך חצי שעה. מפאת חוסר זמן אני בדרך כלל נותנת לה שלושה חיבוקים ושלוש נשיקות והולכת כי ככל שאני נשארת יותר זמן משך התהליך של ההירגעות מתארך. היא לא מסכימה ללכת לישון אצל הסבים והסבתות. בנוסף, בחצי שנה האחרונה גם הטקס של שנת הלילה מתחיל בבכי שהיא רוצה שאמא תשב לידה עד שהיא תרדם וכן כל לילה כשהיא מתעוררת לשירותים היא חוזרת למיטה שלנו וכשמחזירים אתה למיטתה זה מלווה בבכי וצרחות.
מה לעשות? אני חייבת אויר לנשימה. ואני חייבת לישון לילה שלם ברציפות. איך הילדה תתמודד שנה הבאה בכיתה א'. בנוסף אנחנו אמורים בדצמבר לנסוע לנופש לשלושה ימים לבד ואף אחד מהסבתות והסבים לא מוכן להתמודד איתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בפרידה
ד''ר שירי שדה שרביט25/09/2010לאמא שלום,
את מתארת סטטוס קוו לא מתאים ולא יעיל שנוצר בינך לבין בתך. הוא נוצר עקב "תרומה" של כל אחת מכן, ולפיכך כדי לשנותו ולאפשר לבתך הסתגלות יותר מותאמת לחברה, שתיכן תצטרכנה לעשות שינויים ולהתפתח בעניין הפרידה.
אני מבינה שאת לא הורה יחידני, אלא יש אבא מעורב שחי אתכם. זה מצוין, כיוון שהאב הרבה פעמים יכול לסייע בקשיי הפרידה מאמא. ייתכן שיהיה קל יותר אם הוא יהיה זה שלוקח אותה בבוקר לגן ואז תהליך הפרידה ממנו יהיה קל יותר עבורה. אותו הדבר עם הפרידות בלילה. חשוב שאת תביני שהיכולת להיפרד מאמא לזמן מסוים עבור משימה מסוימת (הליכה לישון, שהות בגן, בילוי עם קרוב משפחה אחר וכדומה) היא התפתחות חשובה עבור הילדה. לכן כדאי להתחיל להציב גבולות לפרידה, ולומר עליהם מראש לילדה. למשל, "היום את הולכת לישון לבד, אחרי סיפור וחיבוק מאמא, ואת תישני במיטה שלך כל הלילה", וכדומה. כדאי להשתמש בטבלה של עיצוב התנהגות ולתת לילדה פרסים על פרידות מוצלחות.
אלו הקווים העקרוניים, נראה ששתיכן תרוויחו מהתארגנות חדשה וכדאי לעשות כן.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר
אמא נואשת25/09/2010תודה על המענה המהיר, בעלי אינו יכול לקחת אותה לגן כיוון שהוא מתחיל לעבוד מוקדם יותר. בםעמים שהוא כן לוקח אותה לגן אז התגובה שלה קיצונית יותר. גם הפרידה בלילה מאז גיל שלוש ועד בערך ארבע וחצי היא הלכה לישון "לבד" (היא ישנה בחדר עם אחיה הקטן) ותהליך הפרידה היה טוב. אני חשה שיש פער מאד גדול בין יכולת ההבנה שלה והיא מבינה את הצורך הפרידה אך כמו שהיא מתארת" אני לא מבינה למה מתחלות לזלוג לי דמעות". חשוב לי לציין שבני הקטן גם כן מאד קשור אלי אך תהליך הפרידה ממנו מאד קל. האם עלי לעבור הדרכת הורים או שמא הילדה זקוקה לטיפול רגשי ואם כן איזה סוג של טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר שירי שדה שרביט26/09/2010לבת שלך אין סיבה להבין "את הצורך בפרידה", הפרידות בגן ובלילה הם משהו שבא מאיתנו המבוגרים וילדים מרוויחים מזה, אך לא מבינים את זה. נראה לי שאולי את מקווה שהיא תגלה חלקים בוגרים בתוכה יותר מכפי שאפשרי מבחינתה (ועדיף גם שלא), ותקל עלייך. אפשר להסביר לה שהדמעות מתחילות לזלוג, כי אולי היא לא בטוחה שאמא ואבא יחזרו לקחת אותה, או שבבוקר אמא ואבא עדיין נמצאים לידה. ולהבטיח לה שכך יהיה. מעניין יהיה לחשוב, מה קרה שבעבר היא נפרדה באופן תקין (לפחות בלילה) וכעת המצב שונה.
בנוסף אני מדגישה שוב את טבלת עיצוב ההתנהגות שהצעתי, זה יכול לעזור כאן - ככל שהיא תתחיל להיפרד טוב יותר, כך היא תחווה את עצמה כמסוגלת יותר לעשות כן, וגם תראה שבבוקר, או אחהצ, החיים ממשיכים כסדרם.
כדאי לחשוב יחד עם הצוות בגן מה יכול לעזור לה, למשל להיות מחוברת לאחת המטפלות/גננות, וכן להיפגש בשעות אחהצ עם ילדים מהגן, כך שתחוש יותר מחוברת למקום.
ממה שכתבת, הילדה אינה זקוקה לטיפול. אם את רואה שהקושי בפרידה ממשיך, מומלץ לפנות להדרכת הורים בנושא, את ובן זוגך יחד.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)