ילד בן שנתיים וחודשיים בלי יכולת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן שנתיים וחודשיים בלי יכולת
    יעל
    25/09/2010

איפוק, הילד שלי מגלה סף תסכול מאד גדול, אם משהו לא הולך לפי רצונו, או לא מקבל באותו רגע את מה שרוצה. הוא יכול לבכות בלי סוף וגם כשהוא מקבל את מה שרוצה הוא מייד מוצא משהו אחר לכעוס עליו. הוא מרביץ,צורח ובוכה. אין לי מושג איך להעמיד לו גבול,כי לפעמים נראה שהוא זקוק לזה אבל כל מה שאני עושה לא עוזר. אם אני כועסת,או סופרת עד 3 ולוקחת אותו לחדר להרגע. כלום לא עוזר!!! מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יכולת איפוק

סמדר ריינר
    25/09/2010

שלום יעל,
    ילד בן שנתיים לא אמור שתהיה לו יכולת איפוק. הוא אמור ללמוד את זה. זה גם באמת לא עוזר לכעוס, לשם מה? כדי להעמיד גבולות אין צורך בכעס, וגם לא בעונשים. אלא רק בנחרצות ועיקביות. אם את אומרת על משהו לא, אז לא. אומרים את זה בקצרה, בטון ברור ונחרץ אך לא כועס. לא מוסיפים לזה שום הסברים, כי הסברים בסיטואציות מסויימות נשמעים לילד כמו הצטדקות או חוסר ביטחון של ההורה, או כהזמנה למשא ומתן או מקח וממכר שלא התכוונת באמת לנהל אותו. גם בלי התחננויות, בלי נאומים, בלי הטפות מוסר ובלי האשמות. פשוט לא. ואז הוא בוכה -שיבכה. שיצרח, ויש ילדים שמתחילים גם להקיא מרוב עצבים. בכל זה צריך לעמוד. פעם אחת, פעם שנייה, שלישית ורביעית ויותר. תיקני אטמי אוזניים אם את צריכה. בסופו של דבר אסור שאת תישברי ראשונה. הוא צריך ללמוד, דרך העיקביות שלך שלא זה לא. לא על כך דבר, אבל אם החלטת שמשהו הוא לא, את חייבת להיצמד לכך. אם תשני את דעתך אפילו פעם אחת בגלל הבכי שלו, אבוד לך, תצטרכי להתחיל הכל מהתחלה.
    זה הכל.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה

יעל
    25/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, שמחתי לעזור:-)

סמדר ריינר
    25/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו