מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הכנה של ילד למוות במשפחהקרן26/09/2010
שלום,
אימי חולה במחלת סרטן בשלב מתקדם, לדברי הרופאים נותרו שבועות
אני כמובן שבורה מאוד. יש לי 2 בנים בני 3 ו-7 .
קצת רקע: אימי גידלה את בני הבכור (כ-4 שנים) כשאני עבדתי עד שעות מאוד מאוחרות. הוא מאוד מאוד מאוד קשור אליה (הקטן פחות)היא מרעיפה עליו אהבה ללא תנאי והוא מרגיש לידה הכי מוגן בעולם .
היא דמות מאוד דומיננטית בחיינו (עם ההורים של בעלי הקשר הרבה יותר רופף).אישה שהיתה מאוד בריאה ופעילה .אבא שלי הוא חולה סוכרת ומוגבל בראייתו ועד היום אמא היא המטפלת שלו ועוזרת לו בכל...
גם במצבה כשהיא כבר מתקשה ללכת, היא מרעיפה על הגדול שלי (נכד ראשון) את כל החום והאהבה שהיא יכולה. היא נמצאת בבית. נראית הרבה יותר רזה וחלשה.
הילד יודע שסבתא חולה, הסברנו לו כבר לפני כחצי שנה שמצאו לה פצע בבטן והיא מטופלת מידי פעם בבי"ח ושהיא מבוגרת וחולה ועייפה יותר
לא חשבתי שיש מה להכין יותר מהחשש שזה יפתח בו חרדות גדולות מהעתיד.
לדברי המורה שלו בסוף שנה שעברה היא הרגישה שינוי בהתנהגות שלו ושייכה את זה למצב. היא טענה שהוא לא מפוקס ושזה משהו שלא ראתה לפני (שיתפתי אותה באבחון המחלה של אימי ולאחר מכן היא אמרה את זה)
מאחר ומדובר על ילד סופר רגיש וכנראה סופר חרדתי (יש לו הרבה פחדים, כבר אמר לי שהוא פוחד להתגיס שלא ימות בצבא ושהוא יתגייס לא לקרבי...)השאלה שלי: איך להכין אותו???????????????
האם בריא שהילד יראה אותה באותה תדירות (כמעט כל יום) בזמן שנותר ?
האם בריא שיחשף להתדרדרות במצבה? הוא דורש ליסוע לסבתא - מה לעשות? האם לקחת אותו?
האם מותר לבכות לידו (אני משתדלת להחניק את הדמעות) ואם ישאל למה אני בוכה? מה להגיד לו?
ואם ישאל האם סבתא תמות?
מצטערת על אינסוף השאלות....
אני בעצמי לא קולטת ,אמא שלי היא הדבר הכי קרוב אליי בחיים. אני שבורה, אבל בכל זאת מוצאת גם עכשיו כוחות לחשוב על הילד שלי. אני מאוד פוחדת שהוא לא ידע להתמודד או שזה ישאיר לו צלקות וטראומות . כי היא באמת הדמות הכי משמעותית בחייו אחרינו (לא בטוח שלא לפנינו...)
הוא בינתיים לא שואל שאלות, אבל האם צריך להכין אותו? ואם כן איך?
האם אני צריכה סיוע ריגשי/נפשי לילד ?
אנא עזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה של ילד למוות במשפחה
סמדר ריינר26/09/2010שלום קרן,
לדעתי אתם צריכים סיוע ריגשי לכל המשפחה ולא רק לילד. הילד שלך כבר יודע את האמת, ולכן אין טעם להסתיר אותה ממנו. ילדים מבינים דברים, גם אם נדמה לנו שלא דיברנו על כך. הו ארואה את סבתו נחלשת, הוא יודע אני מניחה שאנשים גם מתים, הוא חש את העצב שלכם ואת הזהירות כל פעם שהנשוא עולה.
הצלקות והטראומה יתפתחו אם לא תדברו על זה ולא אם כן.
יש ספרי ילדים שעוזרים להסביר על המוות, אני לא מכירה המצה על ספר ספציפי אבל אני בטוחה שהמוכרים בחנות ספרים ידעו לכוון אותך, צריך לדבר על הנושא בפתיחות, לא נורא אם בוכים. אחר כך תרגישו כולכם הקלה, ולא תבינו מדוע השקעתם כל כך הרבה אנרגיה בהסתרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה סמדר אבל לא השבת לי
קרן26/09/2010האם לדבר איתו כבר מעכשיו על זה שסבתא עומדת למות? את טוענת שהוא יודע את האמת... אבל הוא לא שואל כלום , השאלה שלי האם לחכות לשאלות שלו, או ליזום איתו שיחה בה אסביר לו כי אני עצובה מאוד מהמצב של סבתא. על פניו הוא ממשיך לדבר איתה ולהתראות איתה כמעט כרגיל....
במי ניתן להסתייע סיוע ריגשי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר26/09/2010שלום קרן,
למה לא השבתי לך? אמרתי לך בדיוק שיש לדבר על כך בפתיחות. הוא יודע על כך גם אם הוא לא שואל, ולכן אין לחכות לשאלות שלו אלא לדבר איתו.
השיחה לא צריכה להתחיל בזה שאת עצובה מהמצב של סבתא, כי המסר של השיחה הוא שהעצב שלך הוא הדבר העיקרי,מה הוא צריך לעשות? לנחם אותך? להתחשב בך? לבלוע את העצב שלו כי את מספיק עצובה גם ככה? אלא שסבתא, כמו שהוא כבר יודע - חולה, וכאן לשתף במה שאתם יודעים על פי מה שהרופאים אמרו לכם - למשל שזו מחלה שאפשר למות ממנה, ושזה בטח קשה לו, והוא מאוד אוהב את סבתא, ובטח יש לו כל מיני מחשבות על כך והוא מרגיש כל מיני דברים, אולי פחד, געגוע, כעס וכו'. להזמין אותו לשתף בתחושות שלו. אם יוצא לך בכי תוך כדי השיחה זה לא נורא. אם הוא לא משתף מיד או מתנגד לשמוע את הדברים זה גם לא נורא, חשוב שעצם העלאת הנושא תתרחש וההזמנה לדבר על כך, הוא יכול לבחור לדבר על כך מאוחר יותר או בדרך אחרת, או שיעלו לו שאלות בשלב מאוחר יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)