מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מבולבלתרותם26/09/2010
שלום, אני בת 16.5 ושאלתי היא: מה עדיף- לפנות ליועצת לשיחות קבועות (פעם בשבועיים\חודש) או בזמן "שבירה"?
המצב הוא כזה: ההורים שלי בתהליך גירושין שנמשך כבר כמעט 3 שנים.
האבא מתגורר בבית, אך אנו מכנים אותו "דייר" כיוון שאנחנו לא מתייחסים אליו והוא לא אלינו (אליי ואל אמא), בעוד שלאחי (בן 10) מתייחס באופן חלקי. מאז ומתמיד היו עליות וירידות בקשר בין ההורים, ותמיד מצאתי את עצמי בינהם, הייתי נוכחת לפגיעות פיזיות ועלבונות מילוליות מצידו, וניסיון מצד אמא להתגונן. כיום, הוא חוזר בשעות מאוחרות הביתה (11,12,1 בלילה). אני חושבת שהוא מותש ממצב זה ולפיכך מלכלך את הבית בכוונה (יודע שלאמא שלי יש "חולשה" לניקיון), מדליק את כל האורות בבית, פותח טלויזיה "בקולי קולות", דברים שפוגעים ביום יום שלי בלילות שאני מתעוררת בגללו. המציאות הזו מתישה אותי פיזית ונפשית. בנוסף, בשנה האחרונה, יש לי לעיתים בלילות סיוטים שבהם מאיימים עליי ועל ההורים- אני קמה מזיעה, קשה לי לחזור לישון, ובמשך היום יש לי פלאשבקים של מה שחלמתי. כמו כן, כיום, אני "מפחדת" מאבא, אנחנו לא מדברים כמעט שנה, וכשהוא נמצא בבית (שבתות וחגים) אני לא יכולה להיות פיזית באותו מקום שהוא נמצא. (סלון, מטבח), אני מרגישה שאני לא מצליחה להבין אותו, ומרגישה שכל פעם אני נכנסת לסוג של מגננה שהוא לא יעשה משהו. אני חושבת שזה בגלל שכל פעם שאני חושבת עליו (קורה כל יום בערך..) אני "חוטפת" פלאשבאק של אותם התנהגויות שהיו בילדותי, וממש רואה את הפרצוף שלו כשזה קורה.
בכללי, חוץ מזה, כנראה שבשנה הקרובה הוא לא ימשיך להיות בבית (הגירושין), כנראה שהבית ימכר (אני בעד) וכנראה שאני ואחי נצטרך לבוא אליו במסגרת של הגירושין (כל שבת שניה וכו'..) ואני לא כל כך רוצה בזה, נכון לעכשיו.
אין לי תמיכה מהמשפחה חוץ מאמא- שגם לה לפעמים אין יותר כוח..
כיום אני בכיתה יא, לפני שנתיים הייתי בשיחות עם היועצת, אני לא יודעת אם אני אמורה ללכת אליה, או שעדיף להתמודד לבד. בשנה שעברה הייתי לבד בכל זה וזה הוביל לכך שכל 3\4 חודשים הייתי פיתאום מתחילה לבכות (קרה כמעט תמיד בבית הספר), סוגרת קשר עם כולם, ומנסה לעודד את עצמי.. ככה עד לנק' שבירה הבאה. עוד לא עבר חודש רצוף בלימודים ושוב מצאתי את עצמי לפני שבוע וחצי בוכה. אני יודעת שקשה לי, אבל לא יודעת עד כמה היועצת תוכל לעזור לי והאם בכלל אני אמורה לקבוע איתה מראש באופן קבוע ועל מה בדיוק לדבר (יש לנו יועצת חדשה השנה). אני מבולבלת לחלוטין ממה שקורה וממה שאני מרגישה, אני מפחדת לדעת שאני "מרחמת על עצמי" או שאני משתגעת.
מחכה לתשובה, ולטיפים איך להתנהג ואיך "לתפוס" את המצב.
וממש סליחה על האורך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת
סמדר ריינר26/09/2010שלום אגם,
ברור שאת צריכה עזרה, ודחוף. ממש לא מתאים במצב שאת מתארת להישאר עם כל הדברים האלה לבד. אני לא בטוחה שהיועצת היא הכתובת, נראה לי שאת זקוקה לעזרה פסיכולוגית מאיש מקצוע, אבל היועצת אולי תוכל לכוון אותך לאן לפנות.
אנא פני בהקדם כי את צודקת, הסבל שעובר עלייך כרגע הוא באמת בלתי נסבל והוא לא באשמתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)