אנטי חוגים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אנטי חוגים
    מיכל
    26/09/2010

שלום,

אני אמא לתאומות בנות חמש וחצי שלא רוצות ללכת לחוגים. כששאלנו אותן מדוע? התשובה שקיבלנו שיש להן יום עמוס: גן + צהרון ולכן הן רוצות לנוח קצת בבית. זה נשמע מאוד הגיוני ומשכנע אך לנו נראה שהנ"ל נובע מעצלנות ומהחשש להישאר לבד כיוון שהחוג בלי הורים והן מאוד לא אוהבות את זה. אנחנו חושבים שחוג זו מסגרת טובה לבילוי בזמן הפנוי וחשובה לא פחות המשמעת וכמובן החברה, אך ברור לנו שאין לעשות זאת בכפייה. אני מנסה לדרבן אותן ללכת לחוג, שחברה מהגן הולכת ומסבירה להן שקודם מנסים ואם לא מתאים אז לא חובה והן אומרות לי "בסדר" אבל בחוסר התלהבות.
    חשוב לי לציין, שאחת מהן מאוד אוהבת לרקוד ויש לה חוש קצב נהדר וחבל לנו לא לפתח את הכישרון שלה ובאמת עד לא מזמן היא רצתה חוג ריקוד וכאשר שמעה שהשנייה לא מעוניינת גם היא החלה להיות אנטי.
    נראה לי שהן מפספסות שהן פוסלות מראש, מה עלינו לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנטי חוגים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנטי חוגים

סמדר ריינר
    26/09/2010

שלום מיכל,
    זה לא רק שהן עייפות כי יש להן יום ארוך לגילן, גם הן מפספסות בזמן זמן עם אמא, שזה בהחלט יותר חשוב מחוג. הילדות שלכן נמצאות רוב היום בלעדיכם, עד ארבע אני מבינה שהן בצהרון, ובסביבות שמונה הולכים לישון, לא הייתי בשלב הזה מקצצת להן את מעט הזמן שנאר עם ההורים. חברה יש להן בגן ובצהרון מספיק, מעל ומעבר. הן בסך הכל בנות 5 וחצי וחוגים זה לא כל כך חשוב בגיל הזה.
    אני בעד שתניחו להן ותבלו איתן בזמן הזה זמן איכות בבית.
    בנוסף, משמעת של חוג ריקוד זה הדבר האחרון שהייתי ממליצה עליו לילדות קטנות בנות חמש וחצי.ממש לא הכרחי ולפעמים אפילו מזיק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטי חוגים

מיכל
    26/09/2010

סמדר שלום,

תודה רבה על שהערת את תשומת ליבי לעניין. אבל עדיין נראה לי ש- 40 דקות פעם בשבוע זה לא קריטי לזמן האיכות שלנו יחדיו במיוחד שזה אמור להיות הנאה בעבורן. ומתי, אם בכלל, אנחנו אמורים להתערב ולשכנע את הילד כן ללכת לחוג?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    26/09/2010

שלום לך,
    אני באמת לא בטוחה שבכלל צריך לעשות את זה. בטח לא בגיל הזה. אולי בגילאים יותר מאוחרים, כשמדובר בילד שמסתגר, שצריך לעורר אצלו עניין בעולם, וכו'. בעצמך אמרת שמדובר בהנאה ולכן מעבר לנסיונות השכנוע שכבר עשיתם כל נסיון נוסף נראה בעיני לחץ וזה מיותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו