מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

איזו מהירות... תודה
אמא אוהבת27/09/2010אני בהחלט אכנס לפעולה בעניין מול משפחתי וצוות הצהרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור, בהצלחה:-)
סמדר ריינר27/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 6 לא מוצא עצמו בחברה גדולהאמא אוהבת26/09/2010
שלום רב,
הילד שלי כמעט בן 6 ועלה לכתה א'.
אין לי נתונים רבים להתנהגותו בכתה למעט שהוא "אינו קשוב דיו עקב גילו הצעיר יחסית" על-פי טענת המורה. היא מתמודדת איתו יפה מאוד, מושיבה אותו מולה ומדווחת על התקדמות לימודית יפה. יחד עם זאת היא מאוד רגישה לצרכיו הרגשיים.
כל זאת ובקושי התחלנו את כתה א'.
בחופשים ובשעות הצהריים הוא שוהה במסגרת עם ילדים קבועים אשר לומדים איתו גם בבית הספר כמו גם ילדים מכתות ב' וג' ומשם מדווחים לי כי הוא נוטה להציק הרבה (בעיקר לבנות גילו).
המדריכה טוענת כי כאשר היא לוקחת אותו לפעילות פרטנית או בחברת ילד או שניים נוספים הוא מתפקד נהדר אך כאשר בחברת שאר הילדים הוא פשוט לא מוצא את עצמו ומציק כל הזמן.
הילד שלי הוא ילד עשיר בדמיון, יוצר, מצייר, ממציא רעיונות ופורה בצורה בלתי רגילה.
אני מודעת לעובדה שהוא חסר בטחון בחברה גדולה אך ברצוני לעזור לו לתעל את חששותיו למקום אחר מההצקות לחבריו.
נא עזרתכן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 6
סמדר ריינר26/09/2010שלום לך,
אני לא יודעת אם ההגדרה המתאימה היא שהוא חסר ביטחון או שהוא זקוק לתשומת לב יותר אישית ולהחזקה של מבוגר. זה לא אותו דבר. אם הבעיה היא רק חוסר ביטחון - אז ברור שצריך לחזק את הביטחון שלו, לתת לו חיזוקים חיוביים, לשחק איתו, ללמד אותו לשחק עם ילדים, להתחרות, ליצור קשר לא דרך הצקה, וכו'. אני לא בטוחה שזו כל הבעיה. יכול להיות שהבעיה היא שכרגע נדרש ממנו תפקוד למשך שעות רבות ביום שבהן הוא נדרש להחזיק את עצמו ללא תשומת לב אישית יותר של מבוגר וזה קשה לו, וההצקה היא סוג של התפרקות וחוסר שליטה כי כבר אין לו כוח להחזיק את עצמו לבד. וזה מתאים יותר להגדרה של המורה שהוא צעיר מדי. יכול להיות שבשביל ילד כזה, כרגע, השילוב של עלייה לכיתה א' ושהייה בצהרון הוא יותר מדי אתגרים והוא זקוק למגע אישי בשעות אחה"צ ולא מסוגל להחזיק את עצמו בקבוצה כל כך הרבה שעות. אני לא יודעת מה אתם יכולים לעשות עם זה, אבל ייתכן שזה המצב. אולי יש אפשרות לקחת אותו לפחות בחלק מהימים מוקדם יותר מהצהרון ולבלות עימו בשקט בבית, זמן איכות אישי, עד שהוא יבשיל מעט יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש רצוי ויש מצוי
אמא אוהבת27/09/2010אז קודם כל תודה על התשובה.
לי בתור אמא עובדת קשה לצאת מוקדם יותר מהעבודה אך אני בהחלט אנסה לעשות חשיבה מעמיקה בנושא ולמצוא פתרון (גם אם חלקי) שיקל עליו לפחות בחלק מהימים.
אולי סבא/סבתא או חונך פרטי לשעה-שעתיים בשבוע.
אם יש לך עוד רעיונות, אשמח לשמוע.
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרצויי ומצוי
סמדר ריינר27/09/2010שלום לך,
בהחלט יש רצוי ויש מצוי, ואני לגמרי מבינה אותך בתור אמא עובדת. את הכדאיות של מחיר מול תועלת בכל בחירה שאת עושה רק את יכולה לעשות. עם זאת - חונך לשעה שעתיים בשבוע זה לא העניין, הוא לא זקוק לעוד דמות להתרגל אליה שנותנת פיתרון של תשומת לב אישית פעם ב...הוא צריך שימעיטו את השעות שהוא מחזיק את עצמו לבד בקבוצה גדולה. סבתא זה יותר בכיוון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)