דחוף!!! כיצד עלי להגיב

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דחוף!!! כיצד עלי להגיב
    דנה
    27/09/2010

שלום רב. אני ומשפחתי מתגוררים מספר שנים ברומניה. אתמול, כשלא הייתי בבית, בני בן השש רב עם הבן של השכן (שקטן ממנו בשנה בערך). משום שאף אחד מהם לא מבין את השפה של השני, זה היה מעין "ריב חרשים", כל אחד צעק ולא הבין מה השני רוצה.
    פתאום, בני נכנס הביתה לקח מהמגירה סכין לחיתוך ירקות, יצא החוצה ונופף בו באוויר מול הילד השני, עד שהוא נבהל וברח.
    באותו הזמן בני הגדול (13) ראה את מעשיו, לקח לו את הסכין ומיד הכניס אותו לחדרו.
    כל הסיפור, התברר לי רק אחרי שהגדול התקשר לעדכן אותי.
    דיברתי עם הבן הקטן בטלפון וכעסתי עליו מאוד, אמרתי שאני המומה מההתנהגות ואסרתי עליו לצאת מחדרו ואמרתי שאמשיך איתו בנושא כשאחזור הביתה.
    כשחזרתי, המשכתי לכעוס אבל מבחינתו הסיפור נגמר.
    אני בהלם ממה שקרה. אין בביתנו אלימות בכלל והסביבה שבה הוא נמצא היא מאוד נעימה ומוגנת, אני לא יודעת מאיפה הוא לקח את ההתנהגות הזאת.

אני לא יודעת כיצד עלי להגיב ומה עלי לעשות או איך להתנהג איתו, בהתייחס לארוע שקרה.
    איזה עונש אפשר לתת לו ואיך עלי להגיב.
    דחוף!!! כי מרגע לרגע זה הופך להיות פחות רלוונטי (כי הוא רק בן שש ומבחינתו הארוע היה ונגמר).
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דחוף!!! כיצד עלי להגיב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלימות

סמדר ריינר
    27/09/2010

שלום דנה,
    את צודקת כשאת רואה את העניין בחומרה. זה בכלל לא מעניין אם מבחינתו האירוע נגמר, לא הוא קובע. הוא יכול לעשות את עצמו לא מבין כמה שבא לו, אותך זה לא מעניין. אני חושבת שכדאי לכנס את כל המשפחה, ולדבר על כך בחומרה רבה, ליד כולם. להגיד שזה דבר חמור ביותר, שאתם לא מוכנים שדבר כזה יקרה במשפחה שלכם בשום פנים ואופן.
    אני לא יודעת איזה עונש לתת לו, אני באופן כללי לא בעד עונשים למרות שזה בהחלט אירוע חריג. אני הייתי מבקשת ממנו לחשוב איך הוא יכול לתקן את מצב, למשל ללכת להתנצל, וגם הייתי מדברת איתו על דרכים אחרות לפיתרון בעיות מלבד אלימות.
    הייתי בודקת מה מצב הגבולות בבית, ואיך זה הגיע למצב שהילד שלכם מרשה לעצמו להתנהל בצורה כזו. ייתכן שיש בעיה בסמכות ההורית, הייתי חושבת על זה.
    בנוסף הייתי חושבת איך לערב אותו במעשה טוב כלשהו, מנסה לתרום לראייה קצת יותר אנושית שלו את האחר, אולי לחשוב יחד איתו איך אפשר לעזור לאחרים, אולי לבעלי חיים, אולי דברים אחרים שיש בסביבה שלכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דנה
    27/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה.

סמדר ריינר
    27/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו