חלומות רעים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חלומות רעים
    דנה
    27/09/2010

בני בן השש התחיל השנה כיתה א'.
    כבר מהחופש הגדול, התחילו לו "חלומות רעים" (כהגדרתו). הוא מתעורר כמעט כל לילה ובא אלי למיטה, בוכה בגלל החלום אבל לא רוצה לספר. הוא רק אומר שזה חלום שונה בכל פעם.
    אח"כ קשה לו להרדם.
    כבר בערב, לפני שהוא נרדם, פעמים רבות הוא אומר שהוא יודע שיהיה לו חלום רע.
    אני מבינה שאחת הסיבות ללחץ זה ההתחלה של השנה, אבל אני בטוחה שאין משהו ספציפי שמפריע לו. (אנחנו גרים בחו"ל והוא נמצא בביה"ס ישראלי עם 10 ילדים שהוא מכיר כבר שלוש שנים, זה מקום קטן וההרגשה היא כמו בקיבוץ ככה שהלחץ מהלימודים לא כל כך דרמטי).
    כיצד אני יכולה לעזור לו ומה עלי לעשות כשהוא מתעורר.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חלומות רעים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מצוקה במעבר לביה"ס

ד''ר שירי שדה שרביט
    27/09/2010

דנה שלום,
    סביר להניח שהלחץ מהמעבר ל"בית ספר", על כל הכרוך בו (הצלחה, לימוד קרוא וכתוב, מעבר מתכנים של גן לתכנים לימודיים ושיעורי בית, וכדומה) משפיע על הילד, ייתכן שגם עוד דברים. רצוי לעבוד עמו על הפחתת החרדה וחיזוק התחושה שיש ביכולתו להתמודד עם החלום ועם התכנים.
    התכנים הם שונים, ומה שמשותף להם הוא הבהלה שלו ומעין עמדה מעט פסימית - החלום יבוא ואין לי מה לעשות מולו. חשוב להסביר לו שאין זה כך - לקרוא ספרים על חלומות, להכין "לוכד חלומות" מעל המיטה, לצייד אותו בפנס וחרב, או כל דבר שיגרום לו להרגיש בטוח. אפשר במהלך היום לספר, להמחיז או לצייר את החלום, ועוד. תנסו כמה דרכים, ותראו לפי היכרותכם עמו מה מרגיע אותו. כשהוא מתעורר, כדאי להרגיע אותו, להחזיר אותו למיטה ולשדר "עסקים כרגיל". בבוקר אפשר לשוחח על החלום אבל לא "לתחקר" אותו.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

דנה
    27/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור

ד''ר שירי שדה שרביט
    28/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו