ילדה בת 3.5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 3.5
    אורן
    27/09/2010

יש לי ילדה בת 3.5 המפותחת מבני גילה.
    הבעיה היא שבזמן האחרון היא מתחילה להתלונן שכל הזמן כואב לה.
    אם צריך ללכת ברגל אז כואבות לה הרגליים.
    ולפעמים כואב לה הגרון כואב לה הראש וכן הלאה כל פעם כואב לה משהו אחר, כמובן שללא אמת.
    מה עלי לעשות ? הרי אם אני אכעס עליה היא תפחד להגיד לי שבאמת יכאב לה. אם אני יתעלם זה ימשיך או שהיא תתחיל לעשות הצגות שכביכול מקצינות את הכאב.
    מה עלי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 3.5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 3.5

סמדר ריינר
    28/09/2010

שלום אורן,
    ילדה שמתלוננת שכל הזמן כואב לה, משהו כן כואב לה, גם אם זה לא הכאב הגופני שעליו היא מתלוננת. יש מקום לברר מהי המצוקה ממנה היא סובלת ולמה היא מגיעה למצב שהיא מבקשת התייחסות על ידי תלונה על כאבים.
    ייתכן שדווקא משום שמדובר בילדה "מפותחת מבני גילה" היא מרגישה שכל תשומת הלב שהיא יכולה לקבל קשורה לכך שהיא אמורה להיות גדולה, חכמה, הישגית ומפותחת. פינוק, או חום או התייחסויות אליה כקטנה עדיין (והיא קטנה עדיין, למרות שהיא מפותחת) היא כנראה למדה שהיא יכולה לקבל רק כשיש ממצא פיזי, או כשהיא חולה.
    כך שבמקום לכעוס עליה, ובמקום לתת התייחסות לסימפטום, צריך לתת התייחסות למצוקה שמאחוריו.
    למשל להגיד לה משהו כמו : "מגיע לך פינוקי היום, בא לך להיות קצת ילדה קטנה של אבא, בואי תגידי לי מה בא לך שנעשה עם הילדה הקטנה שלנו היום".

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו