ה-צ-י-ל-ו (בן שנה ו-9 חודש)

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ה-צ-י-ל-ו (בן שנה ו-9 חודש)
    שירה
    28/09/2010

שלום רב, מודה על הפורום, חדשה כאן. אשמח לעזרתכן.
    בני הקטן בן שנה ו9 חודשים, מתמרד, כל דבר שאומרים לו לא, זורק דברים, מושך לי בשיער, מרביץ לי בגוף ובפנים, גם לסבתא הוא מרביץ. לא יודעת מה לעשות. אפילו שרואה איזה שיר בטלביזיה הוא ישר אומר עוד פעם, ואם זה לא חוזר שוב, מה שכמובן אין פעמיים, הוא צורח, בוכה, ושוב זורק ושובר דברים. האם בגיל הזה כבר נכנסנו "לגיל שנתיים הנורא? יש לי בן בכור בן 13 , רווח עצום ביניהם, גם הקטן לא במסגרת, לא הספיק להכנס השנה, וגם אני בבית איתו, משתדלת להוציא אותו הרבה. האם עד גיל 3 הם כאלה? אני ממש לא זוכרת מתי הגדול שלי היה כך ומתי זה הפסיק לו. רק ליידע כללי, אין אב בתמונה, אז גם אני האם וגם האב, אנא הדרכתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ה-צ-י-ל-ו (בן שנה ו-9 חודש)

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצבת גבולות

ד''ר שירי שדה שרביט
    28/09/2010

מירב שלום,
    את מתארת קשיים בהצבת גבולות לילד. הוא מגיב באופן עוצמתי מאוד לתסכולים קלים יחסית, וממה שתיארת נשמע לי שהילד צמא לפידבק ולגבול מהסביבה. ברגע שהוא נוהג באופן לא מתאים - עלייך להתייחס לכך, לנזוף בו (כמובן אין צורך בצעקות), להפסיק את הפעילות בה עסק ולהושיב אותו במקום קבוע על מנת להירגע.
    ייתכן שהעובדה שאת אחראית גם על מתן חום ויחס רך וגם על הגבולות - דברים שעשויים להתחלק בין שני הורים, ושיחליפו תפקידים ביניהם לפי הסיטואציה והצורך - גם מקשה עלייך. לאור מה שכתבת כאן, נראה לי שיש מקום לשקול להכניס את הילד למסגרת, אפילו חלק מהיום, שתוכל לאפשר לו מפגש עם ילדים אחרים באופן קבוע וכן ללמוד איך ממלאים אחר כללים ומשתלבים בחברה, מתמודדים עם תסכולים ומבטאים את צרכינו באופן קומוניקטיבי.
    חשוב לא לטעות ולייחס את ההתנהגות ל"גיל שנתיים" ולצפות שהילד "ייצא מזה" עד גיל שלוש. כבר עכשיו את יוצרת את הבסיס למסוגלות שלו לתפקד בחברה באופן מתאים, ואם לא יוצבו גבולות מתאימים, ההתנהגויות שלו יוחמרו ויקצינו הרבה יותר.
    אם את חשה שקשה לך להציב גבולות, את יכולה להיעזר בהדרכת הורים, אפשר גם דרך קבוצה להורים לילדים בגיל הרך או לאמהות יחידניות.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו