מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרידות קשותאלי28/09/2010
יש לי בן שעלה השנה לכיתה א' . עד כה הוא היה ילד עצמאי וחופשי שאהב ללכת לחברים. מכשבוע לפני תחילת שנת הלימודים הוא נצמד אלי ואל אישתי וקשה לו להפרד מאיתנו במיוחד כשמגיע הזמן ולהפרד בהגעה לבית הספר , באותו רגע הוא נצמד אלי או אישתי (תלוי מי לוקח אותו) ומתחילים דמעות ולפעמים גם בכי יותר רציני . זה נמשך עד שהמורה מגיעה או שאנו ו שאנו פשוט נאלצים ללכת.
אנחנו יודעים שאחרי מספר דקות הוא בד"כ נרגע וממשיך את היום בסדר ואפילו נהנה.
הוא שולב בכיתה שמכילה מספר חברים מהגן שלו אולם החבר הטוב שלו שולב בכיתה מקבילה .
הדבר קורה גם בארועים אחרים , כגון שהוא מוזמן לחבר , דבר ראשון שהוא אומר שהוא לא רוצה ללכת, אני ואישתי מתעקשים ולוקחים אותו אז ברגע שאנו מגיעים לחבר הפרידה נורא קשה והוא שואל מתי באים לקחת אותו. בשיחה עם הורי החבראנו שומעים כי בד"כ לאחר מספר דקות הוא מתחיל לשחק והכל בסדר.
כנ"ל במקרים שאנו רוצים להשאיר אותו עם סבתו או עם אחד הדודים אותו סיפור.
ניסינו כבר גם לדבר איתו ולהבין מה קורה וגם להסביר לו שאנחנו רק עוזבים אותו למשך כמה שעות בלבד . וגם ניסינו את הדרך ההפוכה שפשוט הצבנו לו עובדה שאנו משאירים אותו . בשני הדרכים עדיין לא ראינו תוצאה מיוחלת.
יש לציין שיש לו עוד שתי אחיות קטנות בת 4 ובת חצי שנה . אחותו בת ה-4 די צמודה אליו והם עושים הרבה ביחד ולפעמים ההתנהגות שלו מקרינה עליה בזמן שאנו לוקחים אותה לגן או משאירים אותה עם הסבתא.
האם זוהי בעיית ביטחון עצמי או פחד נטישה (למרות שאין מאפיינים אחרים שתומכים בבעיה זו , כגון שינה עם ההורים וכו')
נשמח לעצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידות קשות
סמדר ריינר28/09/2010שלום אלי,
אם הילד נרגע אחרי שאתם הולכים ומסתגל היטב, אז הבעיה היא לא כל כך חמורה. אני מציעה לכם להשתמש בשתי אסטרטגיות מקבילות - אחת ברגע שזה קורה ואחת באופן כללי. הן שתיהן חשובות ואין טעם בשימוש באחת בלי השניה.
קודם כל כשזה קורה, חשוב לא להתרגש מזה. אין טעם להסביר לו שתבואו עוד כמה שעות - הוא יודע את זה. הוא מספיק גדול. לא הייתי מתעכבת, לא הייתי מסבירה, ולא הייתי "מייחלת" לתוצאה. ייתכן שהמצב הגיע למקום כזה שדרך זה הוא מקבל תשומת לב ואז כל התייחסות שלכם, וכל הכמיהה שלכם שזה ייפסק רק מחזקת את הדפוס.
באופן כללי, הייתי מנסה לחשוב מה קרה לקראת כיתה א'. ייתכן שהילד שלכם מרגיש, אם בעקבות מסרים שהעברם במודע או שלא במודע ואם בגלל מסקנות שהוא הסיק לבד - שעם כניסתו לכיתה א', ועקב היותו אח בכור שלתי אחיות קטנות שאחת מהן תינוקת - שהוא כבר ממש גדול. הוא איבד את מקומו ואת הלגיטמציה שלו להיות קטן לפעמים, וגרוע מכך, להיות גדולים פירושו להיות לבד. צריך להסתדר לבד, כי כבר יש קטנים ממך, אין תמיד זמן לצרכים הילדותיים שלך, אבא ואמא והסביבה מתייחסים אליך כבר עם ציפיות להישגים, הצלחה, ובגרות, ואף אחד לא מפנק אותך לפעמים, מנחם אותך כשכואב לך, מרגיע אותך כשאתה חרד, וכו' (אני קצת מגזימה כדי להמחיש, זה בכלליות).
לכן מה שהוא אומר לכם דרך ההתנהגות שלו, זה אני בעצם עוד קטן, הלבד הזה והדרישות האלה בבת אחת גדולים עלי. לזה כן צריך להתייחס, אבל לא בכך שמתרשמים נורא מחרדת הפרידה שלו, אלא דרך זה שנותנים לו קצת זמן איכות של פינוק ורגרסיה, שלא מתמקד בהכנת שיעורים או בדברים של ילד גדול בהכרח, ובכך שמשוחחים איתו על כך שזה כיף ונהדר לעלות לכיתה א' ולהיות הילד הכי גדול בבית אבל אולי יש גם חששות, ולתת לו לגיטמציה לבטא אותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרידות קשות
אלי28/09/2010סמדר שלום ותודה על התגובה המהירה.
אנחנו בהחלט ניתן לו יותר זמן איכות כפי שהמלצת
אבל , לא הבנתי מה עלי לעשות בזמן שהוא מתנגד להפרד ו/או פורץ בבכי. עלי להשאירו כפי שהוא וללכת או להמתין שהוא ירגע אם זה אצל חבר או להמתין עימו למורה בכניסה לכיתה? האם בזמן הפרידה עלי לנקוט עימו בגישה חמה ומטפחת באופן כללי או גם לשלב התעקשות שלנו שאנו לא רוצים בכי ופרידה מסוג זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר28/09/2010שלום אלי,
הגישה צריכה להיות עניינית, כמובן בתאום עם הורי החבר, שלא ייבהלו, פשוט להגיד לו שאתם הולכים, בלי התעקשות, הוא יכול לבכות, אתם לא מושפעים אם הוא בוכה או לא אלא מבצעים את התכנית כלשונה. אפשר לתת חיבוק ונשיקה אבל זהו. הדגש הוא על כך שזה יהיה קצר וענייני, בלי כעס, בלי התעקשות אבל גם בלי התמרחות יותר מדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)