בת שנה ותשע

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת שנה ותשע
    נוי
    28/09/2010

שלום רב
    אני אמא לבת שנה ותשע ונמצאת בתחילת הריון . בתי היא ילדה חכמה ונבונה (כבר יודעת צבעים,צורות, קטן-גדול, ומספרים...) . לאחרונה ההתנהגות שלה השתנתה מאוד
    1. היא התחילה להיות מאוד בכיינית , כל פעם שמשהו לא מוצא חן בעיניה היא בוכה ,ברור לי שזה תיסכול או מניפולציה ,לעמוד על שלה ולהשיג מה שהיא רוצה , אולם במידה ואני לא מתייחסת אליה, יכולה להגיע לבכי עד להקאה.
    2.היא ילדה שסבא וסבתא שלה באים לבקר מספר פעמים בשבוע , לכמה שעות ,כבר מים היוולדה , אבל כעת היא לא מוכנה הם ירימו אותה, לעומת זאת במרבית השעות שאני או אבא שלה נמצאים איתה , היא רוצה על הידיים , כמו כן הסבים שומרים עליה מיום היוולדה ואומרים שבזמן האחרון ממש קשה לשמור עליה , היא כל הזמן קוראת "אמא,אמא, אבא אבא" ובוכה עד שאנחנו חוזרים , למרות שאני נפרדת ממנה בחיבוק ונשיקה ואמרת לה שאבוא ממש בקרוב...מצב שגורם לי להיות לחוצה כל פעם שאני יוצאת בלעדיה
    3.היא לא חברותית במיוחד, ז"א כשאנחנו מתראים עם חברים שלהם ילדים בני גילה, הם קוראים לה , והיא מעדיפה להיות קרובה אלינו מאשר ללכת לשחק איתם , אם היא מסכימה ללכת , כמובן שאחד מאיתנו צריך ללוות אותה .
    מבחינת רקע: הייתי איתה בביית עד גיל 9 חודשים , בגיל הזה הלכה לגן , השנה התחילה גן חדש .מה עושים?איך מתמודדים ? אני מרגישה אשמה שלי כאמא יש כל כך הרבה טענות כלפי הבת שלי , מה אני עושה לא נכון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה ותשע

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש סיבה לכך שהשאלה לא נענתה?

נוי
    03/10/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי התנהגותי וכישורים חברתיים

נעמה סבג שמש
    03/10/2010

הילה שלום,

זה לא שאת מציגה טענות, את מתארת מצב, וזה בסדר ןלגיטימי. אין לך סיבה להרגיש על כך רגשות אשמה. להפך. זה נהדר שאת ערנית.
    ולעניינינו- הילדה התחילה גן חדש. זה לכשעצמו סיבה מצויינת כדי לתאר את המצבים שהצגת. אני לא יודעת אם הכניסה לגן נעשתה בהדרגתיות ובצורה נכונה.
    לגבי הקשר עם סבא וסבתא- כנראה שאינכם מכוונים אותה נכון, לכן ההתנהגות מקובעת.

חברותיות- זה לא רק עניין של אופי. ישנה אפשרות להקנות לילדה כישורים רגשיים וחברתיים, וזה גיל נהדר לעבוד על כך.

ציינת מס' נושאים. אני חושבת שפגישה או שתיים בהדרכת הורים, יכולה בהחלט לעזור.
    את מוזמנת לקרוא מאמרים על הנושאים שהעלית באתר שלי.

בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לך המלצה באזור פ"ת?

נוי
    05/10/2010

למנחה\ת הורים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לך המלצה באזור פ"ת? - תגובה

נעמה סבג שמש
    06/10/2010

יש לי המלצות בת"א, במודיעין, ואם תרצי-בלוד.
    ד"א- אפשרי גם ייעוץ טלפוני.

בכל מקרה, בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו