בעיה בהצבת גבולות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיה בהצבת גבולות
    אמא
    29/09/2010

אני אמא לשני ילדים,ילדה בת חמש וחצי וילד בן שנתיים וחצי.
    בחודשיים האחרונים נוצר לי קושי להתנהג עם הבת שלי,היא כמעט ולא מצייתת להוראות שלי ותמיד אומרת את הדברים הבאים "גם אם תענישי אותי לא נורא ,אבא יקנה ויעשה לי.......או אני אעשה הכל לבד".
    היא משחקת עם אח שלה בצורה אלימה כל הזמן מתרוצצת וקופצת בבית באם זה על הספות,השולחן או המיטה.
    יש לציין שהיא לא בן אדם חברותי,מתביישת לדבר עם אנשים זרים,מתחצפת על ילדים בני גילה ומרביצה להם על כן נמנעים לפעמים לשחק אתה.
    גם אצל הורי והורי בעלי לא סובלים את ההתנהגות שלה ותמיד מתלוננים שהיא מתנהגת לא יפה.
    לאחרונה קבלתי הודעה ממורת הגן שהיא מרביצה לילדים,לכן נותנים לה לשבת לבד לפעמים כסוג של עונש,והבת שלי אומרת"אז מה אין לי בעיה להיות לבד" וכשנזפתי בה הגיבה"אותך אני לא אוהבת ולא רוצה לשמוע".
    יש לציין שהיא מאוד קנאית,אולי זה גורם לה לשנוא אנשים מסביבה.
    כשנוזפים בה ומעירים לה מגיבה בצחוק ובזילזול.
    היחסים ביני לבין בעלי טובים,רק שבעלי יותר מפנק ואני יותר אגרסיבית,היא מקבלת פידבקים כשעושה דברים טובים,רק כשלפעמים מנסים להסביר לה בצורה עדינה שהתנהגותה לא יפה היא שמה ידיה על אוזניה ומסמנת לי שאיננה מעוניינת לשמוע.
    אני מיואשת וחסרת אונים ומבקשת את עזרתכן. תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בהצבת גבולות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה בהצבת גבולות

סמדר ריינר
    29/09/2010

שלום לך,
    יש כאן בעיה מורכבת ואני לא בטוחה שעיצה בפורום תספיק, נראה לי שיש צורך צורך שתפנו להדרכת הורים מסודרת.
    מה שאני כן יכולה להגיד, אלה כמה דברים שבלטו לעיני מהתאור שנתת - אחד זה שאין תיאום בינך לבין בעלך, זה דבר שיוצר חוסר עיקביות לגבי הגבולות בבית. הדבר הכי חשוב בהצבת גבולות זה העיקביות. בלי זה אין על מה לדבר. כך שעד שלא תצליחו לתאם ביניכם עמדות יותר טוב, - אין טעם להאשים את הילדה, קודם שהמבוגרים יבדקו את עצמם.
    דבר שני, יש לי תחושה שהילדה מעבירה לך מסר שהיא לא אוהבת אותך, היא למעשה אומרת את זה. אני לא במאת מאמינה שהיא לא אוהבת אותך. אני חושבת שהמסר הזה הוא סוג של הגנה שלה בפני המחשבות שלה שאת לא ממש אוהבת אותה.
    אני מתארת לי שבבסיס את בטח מאוד מאוד אוהבת אותה, אבל שתיכן מזמן לא הרגשתן את זה. מאוד בולט מהתאור שלך שהילדה כל כך מרגיזה אותך, ששום דבר חם וטוב לא מצאת לנכון להגיד עליה, אלא הכל רשימה ארוכה של גינויים וביקורת :"לא חברותית, קנאית, מתחצפת, וכו'" האם אין שום דבר טוב וחמוד בבת שלך? היא בסך הכל בת חמש וחצי...
    נראה שהילדה מצאה דרך לקבל התייחסות ממך רק דרך ההתנהגות הזו, וזה הולך ומתגבר כי כל פעם את מגיבה לזה יותר חזק וכך נוצר מעגל של החמרה. חשוב שתדעי שילדים מעדיפים אפילו התייחסות שלילית על פני חוסר התייחסות בכלל, ואם את מתקשה לראות מה נחמד בילדה שלך והיא לא מקבלת חיזוק על זה היא תדאג לקבל חיזוק בדרך שאת כן נותנת אותו.
    אני מניחה שהדברים שאני אומרת לך הם לא פשוטים עבורך, וקשה מאוד לתקן אותם, ולכן אני ממליצה לך בחום לפנות להדרכת הורים.
    קחי בחשבון, שכמה שלך קשה, לילדה שלך קשה פי כמה, וההתנהגות שלה מעידה על מצוקה רבה ולא על אופי רע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו