זוגיות לאחר גירושים - המשך שאלה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זוגיות לאחר גירושים - המשך שאלה
    שרון
    29/09/2010

שלום הדס
    ראשית תודה על התגובה המהירה,ההתלבטות שלי לגבי חבר שלי היא האם לא מוקדם מידי לספר לילדה שיש לאמא חבר חדש?היא לא יודעת שהוא ישן פה כרגע כי הכל מתנהל בהסתר.איך לספר לה? איך לדעתך תהיה התגובה לעובדה שהוא כבר ישן פה?וכן היא מרגישה שיש ביננו יותר מידידות וכל הזמן מבקשת שאהיה חברה שלו ושנהיה יחד .אנא עזרתך כיצד לספר לה ואיך והאם לדעתך לא מוקדם מידי שתדע ותראה שהוא ישן פה.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זוגיות והסתרה

סמדר ריינר
    29/09/2010

שלום לך,
    שמי סמדר ולא הדס:-). אם תרצי לשאול שאלות נוספות יש ללחות על כפתור "הוספת תגובה" בתחתית בשאלה אין צורך לפתוח שאלה חדשה, כיוון שבאופן הזה קשה לקשר את השאלה להמשך ולהקשר שלה.
    ולגוף השאלה - ההסתרה היא מיותרת ולא יעילה. אני מוכנה להתערב איתך שהילדה יודעת שבן הזוג שלך ישן אצלך. מספיק שפעם אחת היא התעוררה ושמעה רחשים שונים ואת לא יודעת מזה, מספיק שהוא השתמש בשירותים והיא התעוררה וראתה את את צילו חולף במסדרון ושמעה צעדים ששונים משלך והתחלחשויות. המצב העדיף הוא או שלא תביאי אותו לישון או שלא תסתירי. ההסתרה היא מיותרת ומעיקה על שתיכן, עלייך שאת צריכה להסתיר ועליה, שיש לה שאלות אבל היא מרגישה בחוש שאי אפשר לדבר על הדברים כי הם מביכים אותך.
    עדיין לא פירטת את מלוא ההתלבטות שלך.
    מה לדעתך היא יכולה להרגיש, מה באמת מטריד אותך ולא נעים לך בסיטואציה? מה בעצם הבעיה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירושים והסתרה

שרון
    30/09/2010

סמדר שלום
    החשש העיקרי שלי הוא האם לא מוקדם מידי לילדה לקבל דמות חדשה בבית?
    והייתי רוצה שתתני לי טיפ איך לספר לה שהוא הבן זוג החדש שלי.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירושים והסתרה

סמדר ריינר
    30/09/2010

שלום שרון,
    היא כבר מכירה דמות חדשה בבית. אין לך ברירה כרגע אלא לספר לה, כי המצב כרגע הוא כפי הנראה שהיא יודעת, את מתקשה לתת לכך הכרה, נדמה לך שאת מצליחה לרמות אותה, זה אולי נוח לך כי כך את יכולה גם לעשות מה שאת רוצה וגם לא להרגיש רגשי אשמה, אבל זה סידור רע מאוד. אם לא היית מביאה אותו לישון, ולא היית משקרת לגבי הקשר ביניכם אלא מציגה אותו רק כשאת מתכוונת לספר לה את האמת, השיקול אם זה מוקדם מדי או לא היה רלוונטי.
    ילדים הם לא טיפשים, ילדה בת 8 היא ילדה גדולה ומבינה, והיא מנסה לרמוז לך בדרכה שכדאי שכבר תגידי לה את האמת.
    אין כאן טיפ מיוחד, פשוט צריך להגיד את האמת, האמת היא שאתם בני זוג, אתם מאוד אוהבים אחד את השניה, ועד עכשיו לא סיפרתם את זה כי חשבתם שזה מוקדם מדי, אבל יכול להיות שהיא הרגישה ולכן חשוב לך כבר לספר.
    העניין הוא לא איך לספר אלא איך לקבל את התגובות שלה. מזה נדמה לי שאת מנסה להימנע כשאת משקרת לה.
    יכולות לבוא כל מיני תגובות, גם של שמחה על כך שאת מאושרת, ובמקביל, וזה לא סותר אלא בא ביחד גם חששות לגבי המקום שלה מעכשיו, לגבי חלוקה של האהבה שלך, לגבי איך יתרחש העתיד בתוך המשפחה שתיווצר, כמה מקום יישאר לה, האם יש לו ילדים, האם כולם יעברו לגור איתה, מה זה אומר לגביה, מה זה אומר לגבי אבא שלה, לגבי תקווה שואלי בכל זאת הייתה לה שאתם תחזרו, וכו'.
    את כל זה צריך לקבל ולהבין, ייתכן שיבוא גם תגובות של כעס, אסור להכריח אותו לא לכעוס, אלא לראות איך אפשר להקשיב לה, למצוא פיתרון לקשיים שלה בתוך המצב החדש שנוצר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו