עודף משקל

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עודף משקל
    עדנה
    30/09/2010

הבן שלי סובל מעודף משקל של כמה קילו.כרגע המצב לא נורא אבל כמו שזה נראה זה בכוון של המשך עליה.אנחנו רוצים לעצור את זה אבל זה לא פשוט:בני בן 12 רוצה לרדת במשקל בתאוריה אבל שזה מגיע לידי מעשה הוא לא ממש מצליח.אצין שבסך הכל יש לנו בית בריא ואין ממש ממתקים בבית אבל הוא אוכל במשך היום ללא סדר:פתאום בא לו טוסט אז הוא מכין לו למרות שלפני שעה סים צהריים.וכך אני מוצאת את עצמי במריבות על אוכל,דבר שאיני מעונינת בו בכלל..אני מוצאת אותו לוקח אוכל בהחבא לחדר כי הוא יוגע שאני לא מרשה לאכול בחדרים.בעלי והוא הולכים גם להליכות לפעמים.איך אוכל להציב לו את הגבולות באוכל מבלי להיכנס איתו לעימותים.אני מרגישה שהנושא מאד רגיש.האם כדאי לטפל בעודף משקל אצל פסיכולוג כי אני מזהה שהאכילה אצלו רגשית או עדיף דיאטנית.?קבוצה לא באה בחשבון מבחינתו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עודף משקל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עודף משקל

סמדר ריינר
    30/09/2010

שלום דנה,
    לא ניתן להכריח ילד בן 12 לרדת במשקל בניגוד לרצונו. לכן, בשלב הזה, כשהמוטיבציה שלו היא חלקית, לא נראה לי שדיאטנית תעזור. אולי בהמשך.
    חשוב שתבינו, שניכם, את ובעלך, שאתם לא יכולים לרצות במקומו. תפסיקו ללחוץ עליו, ובמקום זה נסו להבין מאיזה מקום ריגשי באה האכילה הריגשית. האם יש לו קשיים חברתיים? האם הוא משועמם וריק לו? האם יש סיבה אחרת.
    בכל אופן האופציה של טיפול פסיכולוגי כאן היא יותר מתאימה בשלב הזה אם אתם לא מצליחים להבין מה קורה בדרך אחרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עודף משקל

עדנה
    30/09/2010

כלומר אינני אמורה להתערב כלל?האם אין גבולות באוכל?האם עלי לעמוד מהצד ולאפשר לו לאכול מה שהוא רוצה כמה שהוא רוצה ובכל זמן?תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עניתי.

סמדר ריינר
    01/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו