כיתה א

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כיתה א
    עדנה
    30/09/2010

הבת שלי נכנסה השנה ל-א ומאז ההתנהגות שלה מאד השתנתה.בתחילת השנה היו לה עצירויות קשות כנראה מלחץ נפשי.בעית העצירות נפתרה לבנתיים אך אני מרגישה שהיא לא רגועה.כל לילה היא קמה ובאה אלינו למיטה וזה ממש לא אופיני לה.חוצמיזה במשך היום היא בכללי בסדר-ילדה שמחה ופעלתנית אבל לא מוכנה ללכת לשום חברה ולהישאר שם לבד .נדבקת אלי הרבה וגם עכשיו בחופשת סוכות.א.מה עושים?ב.חשבתי שאם קשה לה בלילה אציע לה שאישן לידה שבוע בערך כדי שתרגע או שלא כדאי לפתוח פה פתח?כי כרגע כשהיא באה אלינו למיטה אני לא מאפשרת לה לישון איתנו.היא ישנה עם אחיה התינוק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כיתה א

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיתה א'

סמדר ריינר
    30/09/2010

שלום דנה,
    ממש לא לאפשר לה לישון לידך. זה לא הפיתרון. אם את מבינה שהלחץ שלה נובע מהמעבר לכיתה א' למה שלא תשוחחי איתה על כך במקום לתת לה לישון לידך?
    תנסי ליצור אווירה שבה אפשר לדבר בשקט ולשמוע מה קשה לה, מה מציק לה, אולי היא מתגעגעת לגננת ולחברים מהגן? אולי קשה לה המסגרת והנוקשות שלה לעומת החופש של הגן, אולי היא חוששת שלא תצליח, אוי יש דברים אחרים, עצם הדיבור על כך יכול לעזור, ולחלק מהדברים אפשר למצוא פתרונות, למשל לקבוע יום ולבקר בגן שלה ולהגיד שלום לגננת, למשל לספר לה שגם אתם הייתם קטנים ופחדתם וכל אחד עובר את זה אבל הכל יסתדר וגם לה יסתדר עם הזמן, למשל לראות איך אפשר לעזור לה חברתית אם יש קושי כזה.
    בנוסף כדאי להיות יותר סבלניים כלפיה בתקופה הזו, לתת לה קצת זמן לבד איתכם שבו היא יכולה לקבל פינוק ולחזור קצת להיות קטנה, כמו לפני בית ספר, ואני מאמינה שעם הזמן זה יתמתן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו