מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גיל 3- מה עושים?יונית03/10/2010
שלום.
הנני אמא לילד בן שלוש וחצי ותינוקת בת חמישה חודשים. הילד בן השלוש וחצי מקשה עליי מאוד. אני מבינה את עניין הקנאה ואני ובעלי גילינו סבלנות וסובלנות רבים (יש לציין, כי בדרך כלל, הבית רגוע ואני ובעלי תומכים זה בזו). אך, הקשיים החלו עוד לפני ההריון עם הבת. כעת, הם החמירו, כמובן. הילד מתמרד, מתחצף, ויכול לצעוק במשך שעות ללא הפסקה. ניסיתי בכל דרך אפשרית הן בטוב (חיבוק, נשיקה ושיחה) והן ברע (ענישה) ושום דבר לא עובד. הוא מתנהג בצורה של רגע אחד מלאך ורגע אחד שטן. אני ממש אובדת עצות ומרגישה מצוקה אמיתית. בעיקר, בתקופה האחרונה, אני כבר ממש "יורדת מן הפסים", בוכה וצועקת, מה שלא מוסיף למצב, אלא אפילו מחמיר אותו. אינני רוצה לגרום לנזק ואני לא האמא שרציתי להיות. אני חשה תסכול עמוק, חוסר אונים ודכאון. כל שכן, אני טיפוס שדי פותר בעיות ונחוש בכך. אך, לצערי, בתוך ביתי, עם הילד שלי, אני נכשלתי. נא עזרתך הדחופה.
תודה - יונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולות ואינטליגנציה רגשית
נעמה סבג שמש03/10/2010יונית שלום,
המצב אותו את מתארת לא יכול להפתר במענה בפורום. הייתי ממליצה בחום על הדרכת הורים.
הצבת גבולות ברורה ושיפור סמכותכם ההורית, תוך אינטליגנציה רגשית, הן המענה. ויש ללמוד זאת.
ממליצה לא להמתין עם העניין.
אתם מוזמנים לקרוא במאמרים בנושא סמכות וגבולות, הנמצאים באתר שלי.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייבת לקרוא
רונית אשטמקר06/10/2010לפני שנתיים הייתי באותו מצב כמוך.הילד היה ממש מתפרא,ולא מתחייס לדברים שאני אומרת.בעלי תמיד ניסה להסביר לו לשחק איתו אבל בשביל הילד זה היה רק הצגה כלומר בעלי שתם משחק אותה באמת מתעניין.ואת זה הבנתי רק מאוחר יותר כלומר ילדים מאוד חכמים הם יודעים מה הגבולות...אז ככה החלטנו אני ובעלי שמעכשיו כל יום נקריא לו סיפור, ניצא איתו לפארק, נשחק ביחד אבל ממש ביחד בלי טלפונים,בלי טלויזיה שתמיד אנחנו יוצאים תמיד הוא איתנו אפילו עם זה רק לסופר או לקניון
ולא משנה כמה זה קשה שתביני יש לי עוד בן שהוא היה צופה בהכל והוא מתחתיו בשנתיים
בכל אופן היה בהתחלה קשה אבל הבנו שהילד מחפס צומת לב והכוונה שלא מספיק לו חיבוקים נשיקות ומתנות אלה צומת לב אמיתית
שככה אחרי שבועיים הילד השתנה לחלוטין הוא הבין כמה הוא חשוב לנו וכמה אנחנו אוהבים אותו ושתמיד הוא בעדיפות הראשונה בשבילנו
ותאמיני לי זה עזר מאוד כי הוא יודע למרות שאנחנו חוזרים ממש מותשים מהעבודה והכל אנחנו שם בשבילו
אז כדי לך מאוד לנסות את זה כי הילד מחפס צומת לב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייבת לקרוא - תגובה
נעמה סבג שמש06/10/2010הילה,
את כ"כ צודקת!
תשומת לב זה חלק מאד נכבד בנוגע לחינוך ילדים.
אין ספק שזה יקל על הילד.אבל זה לא מספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)