בעיות התנהגות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות התנהגות
    לי
    03/10/2010

אני נשואה בשנית, לבעלי 2 ילדים הגדלים אצל אמם.
    בני 11+ 12.הבעיה היא עם הבן(בן 12) הוא החל השנה את חטיבת הביניים. (כיתה ז').
    הורי הילד התגרשו כשהיה בן 3 או 4, האם התחתנה לפני מספר שנים בשנית, לפני כשנתיים נולד ילד נוסף למשפחה, וכעת היא בהריון נוסף.. צפויה ללדת בחודשים הקרובים.
    הילד אובחן לפני מספר שנים ב- ADHD ולקח עד פסח האחרון כדור הנקרא קונצרטה.
    כשהיה לוקח את הכדור היה ילד מאוד נינוח,עדין,רגוע,קשוב,וכשפגה ההשפעה של הכדור היה נהפך לחסר סבלנות,עצבני,חסר מנוחה.ההבדלים בלי ועם כדור היו כמו שמים וארץ.
    בפסח האחרון הופסקו לו הכדורים בעצתו של הרופא (אני חושבת) (כיוון שהם מעכבים גדילה),ולאחר תקופה קלה האם ראתה שהילד מסוגל להתמודד בלימודים ללא הכדור אז הפסיקה לתת לו אותו. לפחות זאת הסיבה שאמרה.(גם רמת האמינות שלה נעמדת בספק.)
    בכל שלבי לימודיו היה לו מאוד קשה בלימודים, הוא ברמה הרבה יותר נמוכה לגילו גם בקריאה/כתיבה/אנגלית, מספר הטלפונים מהמנהלת ביסודי היו רבות מאוד, כמו כן השיחות שניהלו איתו ועם ההורים. בית הספר לא ידע כיצד להתמודד איתו, ופשוט העיף אותו כל פעם הביתה או השהה אותו.כעת הוא בחטיבת הביניים, אנו רק בתחילת החודש הראשון, וכבר הוא עם 2 הזהרות התנהגות.מחנכת הכיתה דיברה עם האם ואמרה שהיא מעולם לא נתקלה בכזאת התנהגות ילדותית, (הוא אכן מאוד ילדותי לגילו), הוא לא מפסיק להפריע בשיעורים, להוציא למורה לשון, לא מכין שיעורים, (וגם כשמכין לא מוציא מהילקוט אלא משקר ששכח את המחברת בבית),הוא משקר ללא הפסקה לכל מי שנתקל בדרכו, ועל כל דבר קטן כגדול,מחטט לילדים בתיקים וגונב דברים,(גם מההורים)
    היום התקשרה המורה ואמרה שהיא כבר לא מסוגלת להתמודד עם זה, שהוא לא הפסיק להפריע וירד מתחת לשולחן באמצע השיעור.ושהיא מעבירה את הנושא לטיפול היועצת.
    (הטיפול יהיה לאחר חופשת הסוכות).האמא כבר איבדה תקווה, טוענת שכבר ניסתה את הכל.על כל פיפס שהוא עושה הוא חוטף עונשים בבית. (אני אישית לא מאמינה בשיטת החינוך הנ"ל אבל זאת היא שמחליטה אצלה בבית ואין לי מה לעשות בנידון).בעלי, שהוא האבא של הילד, גם כבר מיואש, וגם מתוסכל,כיוון שהוא נתקל "בקיר" כשהוא מדבר עם גרושתו, ואין לו יכולת לחנך בצורת "שלט רחוק".וברגע שמדבר ולא מוצא חן בעיניה היא מרעילה את הילדים נגדו.כמו כן צריך לציין, שניתנת לו המון עזרה: במהלך כל השנים..
    אם זה מבחינת מורים פרטיים (שבשלב מסוים היה מתקשר באופן יזום למורה ומבטל שיעורים בטענה שאמא שלו לא בבית.. או שהאמא ביקשה לבטל מסיבה זו או אחרת..
    מבחינת חוג של פסיכודרמה שבשלב מסוים לא היה מוכן ללכת יותר, ושיחות עם פסיכולוג שפשוט ישב אצלו ושיקר על הכל.הוא מאוד חכם ומאוד ערמומי. ומסובב את כולם בדיוק לכיוונים שהוא רוצה.האמא נמצאת בבית ועוזרת לו עם שיעורי הבית.(אך הוא מביא רק את חלקם הביתה, או אפילו לא טורח להעתיק מהלוח..) לכל שאלה תמיד יש לו תשובה. מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התנהגות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרטים נוספים...

לי
    03/10/2010

אני כבר לא יודעת אם הילד עושה בכוונה ופשוט לא בא לו ללמוד, או שהתנהגות זאת לגמרי לא בשליטתו.למרות שפעמים רבות אמר לאמו שזה לא שהוא לא יכול, הוא פשוט לא רוצה.

גם בבית אצל אמו (וגם אצלנו בבית) הוא מאוד אלים מילולית לאחותו, וגם פיזית לפעמים.. (שגם היא לפעמים מטריפה אותו.. אבל עדיין.. לא מצדיק הרמת יד וקללות)
    ברגע שלא עושים מה שהוא רוצה, או אומרים לו "לא" על משהו, או כועסים או מענישים, הוא ישר מתפרע.. בועט ומעיף דברים בחדר שלו ומתחיל לבכות ולהתכנס בעצמו..
    בכלל, את הדמעות הוא מוציא מהר מאוד.. אנו כבר לא יודעים אם זה אמיתי או לא.
    גם עכשיו כשהוא בעונש אצלו בבית, הוא לא מבין מדוע הוא בעונש, למרות שהוא שואל הרבה פעמים, אם אשתפר ואתנהג בסדר האם אקבל את המחשב חזרה? אז אומרים לו כן..
    ואז לאחר 5 דקות.. הוא שואל אם הוא יכול לשחק במחשב.. או למה הוא לא יכול לשחק במחשב? או לרדת עם חברים?הוא כל הזמן מחפש איך לקבל את ההקלות.. אבל מצד שני לא מראה על שום רצון לשיפור..

אתמול אמר שהוא מעדיף להתנהג לאחותו בצורה לא טובה ולחטוף עונשים מאשר להתנהג אליה יפה. (כנ"ל גם לבת שלי מנישואי הקודמים.)

מה עושים??
    האם יש בית ספר שיכול להתאים לו יותר? (איזור גוש דן)
    האבא חושש לעשות צעדים "שירגיזו" את האם, כי אז היא נוקמת דרך הילדים ומפנה אותם נגדו.. וגם אזלו כוחותיו לתמודד מולה ובכלל להתמודד עם המצב הזה..

אנחנו על סף ייאוש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נואשת

סמדר ריינר
    03/10/2010

שלום לך,
    אני אגיד לך את האמת, אני מבינה את הייאוש, אבל אני בכל לא בטוחה שזה נכון, מבחינה אתית שאני אענה לך. לא את אמא של הילד, ואת גם לא מגדלת אותו, כך שגם מעשית - איזה ערך יש להמלצה שאני אתן לך? מה תעשו איתה כשאת טוענת שאין תקשורת בין ההורים והכל ב"שלט רחוק"?
    הדבר היחיד שאני יכולה להמליץ לך זה מה לעשות כשהוא אצלכם בבית, וגם את זה אני הייתי מעדיפה שבעלך ישאל ואני אענה לו, כי הוא האבא של הילד ואחראי על חינוכו, יותר ממך, למרות שאתם גרים יחד.
    באופן כללי אני רק יכולה לומר שכדאי לכם לשמור על עיקביות בבית, לא לאפשר אלימות, להפסיק אותה מיד כשהיא קורית, גם אם יש צורך להתערב פיזית. לנסות ליצור מצבים שהאב יבלה זמן איכות לבד עם הילד, יכיר אותו, יכיר גם חלקים חיוביים שלו, לא לבלות כל הזמן בנזיפות וייאוש, לתת חיזויקם חיוביים על מה שכן חיובי, ולנסות להשיג שיתוף פעולה שלו ושל אימו כדי לפנות איתו לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נואשת

לי
    03/10/2010

תודה על התגובה המהירה, זה מאוד נכון שלצערנו אין לנו כלל שליטה על חינוך הילד, ההורים מדברים ויש תקשורת, אך היא עושה בסופו של דבר מה שהיא רוצה, ולא מוכנה לשמוע משהו אחר מעבר לקו המחשבה שלה.
    בנוסף הילדים אצלנו רק כל סופ"ש שני (הם לא מגיעים באמצע שבוע בגלל מרחק המגורים). כך שרמת החינוך שאנו יכולים לתת היא מאוד מינימאלית ומאוד קשה לחנך פעם בשבועיים. אנחנו עוצרים מיידית כל פעולה של אלימות מילולית או פיזית, אבל אז הילדים מתפרצים בזעם למה להם תמיד מעירים ולבת שלי לא. (שהיא מעולם לא העזה ולא תעז לקלל או להרביץ בבית, כי כך חינכתי אותה), אני מאוד מאמינה שיש קנאה רבה בה וביחס שהיא מקבלת,(היא מתנהגת מקסים, ומקבלת יחס בהתאם) למרות שגם לה אנו מעירים כשצריך, ניסינו הכל בשיטת החיזוק החיובי.. ניסיתי לעשות טבלה עם חייכנים ועל צבירה לקבל הפתעה אך זה החזיק מעמד זמן מאוד קצר, על כל דבר חיובי אנו נותנים "חח" אבל זה לא מקדם אותם לשום מקום, ברגע שהם מקבלים הפתעה על התנהגות טובה אחרי 5 דקות הם יכולים להתפרע ולהרוס הכל..
    נכון שאני לא המחנכת, ובעלי זה שצריך לעשות זאת, אך אין לו כבר כוחות,מרגיש מיואש, ופונה ישר לכיוון הצעקות (הם פשוט לא מבינים שום דבר אחר)..ואז כל הסופ"ש עובר בעצבים וצעקות, ואני משתדלת מאוד ללכת לכיוון היותר רגוע והמסביר.. ולכן רוב הפעמים "החינוך" נופל לכיווני. אך גם הכוחות שלי מתחילים להגמר ורמת הסבלנות שלי פוחתת מיום ליום.. מה אני יכולה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נואשת

סמדר ריינר
    03/10/2010

שלום לך,
    תראי, את אומרת שניסיתם הכל, אבל אני באמת לא ידועת אם ניסיתם נכון, אם ניסיתם מספיק זמן, אם בעלך צועק אז זה בודאי לא עוזר, אני מבינה את העייפות שלו אבל אתם פוגעים כך גם בילד וגם בעצמכם.
    ייתכן וכדאי שתפנו להדרכת הורים מסודרת שם תלמדו איך באמת לתת חיזוקים חיוביים, איך להימנע מחיזוקים שליליים שמגבירים את התופעה, וגם תוכלו לקבל תמיכה כדי להיות עיקביים וסבלניים לגבי התוצאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו