דמיונות מפחידים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דמיונות מפחידים
    מורן
    03/10/2010

שלום רב,
    בני בן 3, בן יחיד, תוסס ומקסים. מאוד חברותי, אוהב ואהוב.
    לאחרונה הוא התחיל לדמיין דברים. בלילה הוא מדמיין שיש לו חיות על המיטה. גם כשאני מדליקה את האור הוא עדיין טוען שהחיות שם (הוא גם מאוד ספיציפי: לפעמים זה תנינים, לפעמים שועלים ואפילו פעם הייתה לו ג'ירפה), הוא לא נרגע עד שאני מרימה אותם וזורקת אותם מהחלון. יש לי אפילו תרסיס "מיוחד" שאנחנו מרססים לפני השינה והחיות לא מתקרבות. מה שבאמת מלחיץ אותי זה שהוא טוען שהוא ממשיך לראות אותם גם באור. כלומר אלו לא צללים או חפצים שרואים בחושך ונעלמים כשיש אור.
    דבר נוסף שקרה לי, זה שהוא ראה ילדה בסלון שלנו (כאשר הבית ריק כמובן), וממש תיאר אותה, וכשיצאנו מהבית הוא ביקש שהיא תבוא איתנו והגדיר בדיוק איפה היא נמצאת.
    בעלי ואני מנסים לקבל את מה שהוא אומר ומשתפים איתו פעולה. השאלה אם אנחנו עושים נכון?
    והשאלה גם אם זה נורמלי או חורג מגבולות הנורמה והדמיון הבריא של הילד?
    תודה מראש,
    מורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דמיונות מפחידים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמיונות מפחידים

סמדר ריינר
    03/10/2010

שלום מורן,
    מה שאת מתארת אכן נשמע מעט גבולי. אומנם ילדים בגילאים הלאה מבלבלים לפעמים בין דמיון ומציאות, אך ליתר ביטחון אני חושבת שרצוי שתפנו לגורם מקצועי כדי לברר יותר לעומק את העניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו