מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה ששוכבת ערה במיטהיעלי03/10/2010
תודה לעונות בפורום המקסים הזה, השכלתי הרבה מתשובותיכן לאנשים אחרים.
רציתי לשמוע חוות דעת מקצועית יותר משלי על איזה עניין שקשור לבת שלי. אני אפילו לא בטוחה שמדובר בבעיה, פשוט התנהגות קצת מוזרה.
מדובר בילדה בת שנתיים, ישנה מזה כחמישה חודשים במיטת מעבר. המעבר התבצע סמוך ללידת אחיה (לא היתה ברירה כי היא למדה לצאת ממיטת התינוק). בהתחלה היא היתה כמובן יוצאת מהמיטה, אולם הצלחנו 'לסדר' את זה. בכל אופו עכשיו מניחים אותה במיטה והיא נשארת לשכב שם ערה ושקטה לפרקי זמן ארוכים (לדעתי) עד שהיא נרדמת. מדובר בחצי שעה - ארבעים דקות. גם בבוקר, לפעמים היא מתעוררת מוקדם אבל יוצאת להעיר אותנו רק כשיש אור בחוץ.
ואני תוהה לגבי שני דברים - מדוע לוקח לה כל כך הרבה זמן "להרגע" מהיום שלה עד שתהיה נינוחה מספיק להירדם, והאם זה נורמלי שהיא שוכבת במיטה לבד ולא יוצאת אלינו או לשחק בחדר או קוראת לנו במשך מה שלי נראה כהרבה זמן.
מדובר בילדה מאוד פעילה במשך שעות הערות (יש שיאמרו על גבול ההיפר) למקרה שזה קשור. את אחיה אגב, היא מאוד אוהבת (בינתיים) ואין קשיים מיוחדים בהקשר זה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה ששוכבת ערה במיטה
סמדר ריינר04/10/2010שלום לך,
לא ציינת האם ואיזה טקס אתם עורכים לפני שתאם "מניחים" אותה במיטה, ואיך "סידרתם" את זה שהיא לא יורדת.
בעיקרון זה לא חייב להיות בעייתי כשלוקח הרבה זמן להירדם, אבל כן ילדים זקוקים לעזרה וליווי במעבר בין ערות לשינה, בצורת טקס, של חיבוק נשיקה, סיפור, סוג ש פרידה מהיום ועיבוד ש הפחדים הקשורים לשינה.
כמו כן נדמה לי שייתכן שיש משהו מרצה מרצה בילדה שלכם, הי אשוכבת בקט, "סידרתם" והנחתם" אותה, והיא למדה להתמודד לבד עם הקשיים שלה, כדי לא להפריע. זה לא כל כך טוב בעיני, בטח בגיל כזה צעיר וקטן. ייתכן שההתרשמות שלי היא בגלל שלא תארת את כל הפרטים, אבל אם אני לא טועה, כדי שתחשבו על הנקודות האלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו, אבחנה קולעת.
יעלי04/10/2010קודם כל - היכולת שלך לאבחן סיטואציה רגשית מתוך תיאור קצר פשוט מדהימה בעיני. הרשמת אותי מאוד בתגובתך ולכן אשמח להמשיך ולהתייעץ.
את צודקת, באמת לא תיארתי אבל בהחלט יש טקס שינה - מסדרים את החדר שלה, סיפור, מקלחת (תוך כדי אנחנו מדברות על מה שעשתה היום ואני מספרת לה מה תעשה מחר .אני מנסה לקשר את זה לשינה נניח את בטח עייפה כי היום עשית הרבה או כדאי שתשני טוב כי מחר יש משהו). אח"כ אומרים לילה טוב לכל מיני דברים בחדר ואז 'מניחים' אותה במיטה כפי שכתבתי. 'סדור' עניין היציאה מהמיטה היה בהחלט מאתגר. אני מניחה שהוא נפתר כשהיא הבינה שאם היא רוצה תשומת לב עדיף לה לקרוא לנו לבוא אליה ולא לצאת החוצה. עם הזמן גם הקריאות התמעטו.
מה שכן, כפי שזיהית ברגישות מדהימה, מדובר בהחלט בילדה שעונה על ההגדרה של 'ילדה טובה'. היא אוהבת 'לעזור' בכל פעילות שאני עושה, בד"כ מקבלת 'לא' בלי ויכוחים ונעלבת כשנוזפים בה בתקיפות. לי מן הסתם זה מאוד נוח ככה ואני גם מאד מפרגנת לה בגלל שהיא כזו ילדה נוחה. האם זה גורם לה לא להביע קשיים?
בהקשר של אחיה דווקא ניסיתי לדובב אותה ולהעלות קשיים שחשבתי שאולי היא מרגישה אבל היא רק אמרה שהיא גדולה ולא שיתפה פעולה.
המלצות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו, אבחנה קולעת. - תגובה
סמדר ריינר04/10/2010שלום לך,
קודם כל תודה על המחמאות:-)
אם זיהית את הבעיה זו כבר התחלה של פיתרון. אתם כנראה נותנים חיזוקים מאוד מתלהבים לכל גילויי הבגרות שלה ולא ממש מתייחסים באותה התלהבות כשיש לה צרכים משל עצמה או שיש התנהגות שפחות נוחה לכם. ייתכן וכדאי לחזק גם התנהגויות אחרות, לא על ידי דיבור עליה כבעלת קשיים כי זה כנראה משפיל אותה חשוב לה להיות גדולה, אלא יותר כעל "חמודה" וכעל מי שיכולה לקבל ממכם התייחסות רק בגלל שהיא קיימת בלי שהיא תעשה שום דבר בוגר בשביל זה. אפשר ליזום איתה זמן איכות רק איתה שבו עושים ביחד דברים רגרסיביים קצת יותר ותינוקיים, ובעיקר לתת הרגשה שאתם מספקים את הצרכים שלה בשמחה והיא לא מכבידה. ילדים כמוה קולטים בטלפתיה את העייפות של ההורים והמשאלה שלהם שיהיה קצת יותר קל ומתאימים את עצמם לזה בלי בלי מילים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)