פחד וחרדה בגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחד וחרדה בגן
    Yami
    04/10/2010

שלום,
    בתי בת שנתיים וחצי נמצאת מזה כשנה וחצי בגן, החלה מתחילת השנה להתנהג בצורה שונה בגן. הגננת מתארת מצבים בהם היא מבקשת להיות בשירותים זמן רב (גם אם לא עושה בזמן זה את צרכיה) ולא מוכנה לצאת. בזמן חוג, בדרך כלל לא משתתפת, לא מוכנה להסתכל על המדריכה, מסתובבת עם הראש לקיר ועומדת כך במשך כל החוג. בוכה הרבה ומבקשת ללכת הביתה. אני רוצה להדגיש ששום דבר לא השתנה בגן מאז השנה שעברה, למעט "התפאורה" בגן, למשל ציור קיר שמשתרע על כל קירות החדר וכיוצ"ב. בנוסף הגננת ציינה שבזמן חוג בדרך כלל היא מסובבת את ראשה הצידה, ממצמצת בעיניה ומכווצת את אפה, כל כמה דקות. היום אבא שלה בילה איתה מס' שעות בגן, כולל השתתפות בחוג מוסיקה. הוא אומר שבזמן שהיתה בחצר, השתוללה, שיחקה והתנהגה כרגיל. כשהתחיל החוג ביקשה להיכנס עם אבא, השתתפה בחוג, ישבה והקשיבה, רקדה וכו', אך הוא גם כן שם לב למיצמוצים וכיווצים בפנים מדי כמה דקות.
    אני חייבת להדגיש שבבית מעולם לא התנהגה כך, היא ילדה מאושרת, חברותית, שובבה, אך יש לה מספר פחדים עליהם דיברה ויש לנו דרכים להתמודד איתם, כמו סגירת החלון בחדרה כשהולכת לישון, גירוש "דמויות מפחידות" וכו'. פחדים אלו לא מובילים לשינוי בהתנהגותה.
    מה לדעתכן יכולה להיות הסיבה להתנהגות זו בגן וכיצד עלי לטפל בזה?
    אשמח לעצה מהירה,
    בתודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד וחרדה בגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הוספת פרטים

Yami
    05/10/2010

אתמול בתי אמרה לי במפורש שהיא מפחדת מהפיות שמצוירות על הקיר בגן ומציפורים שתלויות מהתיקרה. הצעתי לה לקחת שרביט קסמים לגן ולגרש בעזרתו את הפיה ואת הציפורים. מיותר לציין שהפיה עדיין שם, כמו כן הציפורים ועדיין קשה לה מאד לתפקד בגן. היא בוכה ועצובה ולא מסוגלת לשהות בחדר זה. בנוסף, הילדים בגן ישנים בחדר זה, כך שגם בזמן ההשכבה מאד קשה לה ומצליחה לישון מעט מאד.
    מה עושים???????? בבקשה זקוקה לעזרה.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע לא עונים לי????

Yami
    05/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש סיבה לחוסר המענה?

Yami
    11/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש סיבה לחוסר המענה? - תגובה

סמדר ריינר
    11/10/2010

שלום ימי,
    אני מצטערת אבל במקרה הזה בלי להכיר אתכם יותר לעומק אין לי השערה ממה נובעת התנהגותה. ההתנהגות נשמעת בהחלט מדאיגה ואני ממליצה שתפנו לייעוץ יותר מעמיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו