ילדה ש"נמרחת"

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה ש"נמרחת"
    חסוי
    04/10/2010

יש לי ילדה בת 4 - הקטנה במשפחה מעליה שני אחים. בן שבע וחצי ובת שש. בשנה האחרונה יש לה נטייה להמרח עלי כל היום. והיא מבקשת בכל הזדמנות שארים אותה. ולפעמים מגדילה לעשות ומבקשת "כמו תינוקת". אני מרימה אותה כשאפשר ומתעקשת שזה יהיה בישיבה כי היא כבר ממש גדולה וכבדה. כמו כן מפרגנת לה להרים אותה "כמו תינוקת" כשהיא מבקשת. חוץ מהנטיה להמרח היא אוהבת ללקק. כאילו היא מרגישה דרך הפה והלשון. היא יכולה להיות לידי וללקק לי את היד / הרגל ולפעמים אפילו עושה את זה לאחים שלה. הם מתעצבנים נורא ודוחפים אותה. וגם לי זה מפריע ואני אומרת לה שזה לא נח לי. ומסבירה לה לא לעשות את זה שזה לא נעים לאנשים וגם כשהיא מנשקת שתנשק בלי רוק. אבל היא ממשיכה.
    רציתי לשאול האם זה מעיד על בעיה מסויימת? ולמה יתכן שיש לה נטיה כזאת מוגזמת להרגיש דבוק וללקק כל כך הרבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה ש"נמרחת"

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה ש"נמרחת" - תגובה

סמדר ריינר
    04/10/2010

שלום שרה,
    מדובר בילדה הכי קטנה במשפחה, שכנראה רק דרך להיות קטנה, תינוקית, נמרחת ונדבקת היא יודעת לקחת מקום במשפחה שלכם.
    יש כאן שני כיווני עבודה שצריכים להיות במקביל - אחד הוא שימת גבולות הרבה יותר נחרצת ממה שאת עושה. כשילדה בת 4 מלקקת אנשים, סוג התגובה המתאים הוא לא -"זה לא נעים לי" אלא אמירה נחרצת בטון תקיף,"לא" מלווה בהרחקה פיזית - לא מכאיבה אבל החלטית. כנ"ל לגבי התמרחויות והתנהגויות אחרות שלה כשהן מרגישות לך מוגזמות ולא מותאמות. הסירוב צריך להיות נחרץ, לא מהוסס ועיקבי מאוד, אסור ליפול בדברים האלה ולפעמים להסכים להם כי זה נוח ואין כוח להתמודד עם המחאה שלה.
    הכיוון השני שצריך להיות במקביל ולא במקום - הוא להתחיל לדרוש ממנה התנהגויות בוגרות ולחזק אותה על הישגים ועל התנהגויות בוגרות יותר - כשהיא מחזירה דברים למקוםן, כשהיא מציירת - להתפעל מהכישרון שלה, כשהיא משחקת משחק שמותאם לגילה להתפעל ממנו, כשהיא נועלת לבד נעליים להתפעל מזה מאוד וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה סמדר

חסוי
    05/10/2010

אני הולכת פשוט לנסות את זה חד וחלק. ומקווה לעמוד בזה. כי היא כזאת ילדה שובה. ויודעת לנגן על המצפון שקשה לעמוד בפניה.
    שוב תודה ומקווה לספר על תוצאות טובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה סמדר - תגובה

סמדר ריינר
    05/10/2010

בהצלחה,
    אשמח להתעדכן:-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו