מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סף תסכול נמוךא04/10/2010
שלום, בני בן 6.5 (כיתה א) היה בטיפול( בתנועה והבעה) במשך שנה על מנת לשפר את סף התסכול אך ללא הצלחה. בני אובחן כילד בעל פער בין ריגשי לקוגנטיבי (כנראה מחונן לפי האבחון שעשו לו).התפרצויות מתבטאות בבכי ובקושי להשלים את המשימה אך לא באלימות!!!.אני מחפשת טיפול שיכול לעזור לו.כשחיפשתי באינטרנט התייחסות היא לאלימות ואצלנו תודה לאל אין.אשמח אם תוכלו לעזור לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סף תסכול נמוך - תגובה
סמדר ריינר04/10/2010שלום לך,
לא קראתי את האבחון של הילד, ולכן לא ברור לי ממה נובע "סף התסכול הנמוך". ההשערה שלי היא שמאחר ומדובר בילד כל כך מוכשר, ייתכן ויש לו ציפיות מעצמו שמלחיצות אותו ובשל החשש לאכזב ולהתאכזב או להיכשל, הוא מתקשה להשלים משימות. כלומר לא בטוח שמדובר פה בסף תסכול נמוך במובן המקובל של המילה, אלא בסוג של הישגיות ודרישות של מושלמות מעצמו שמלחיצות אותו מאוד ופגעות בתפקוד שלו. בדרך כלל כשמדובר על סף תסכול נמוך הכוונה היא לקושי לשלוש בדחפים, לדחות סיפוקים וכו' שמתבטא גםן באלימות, אך ייתכן שזה לא המצב פה. אולי בגלל אי ההבנה הזו הטיפול לא נגע בנקודות המרכזיות ולכן לא השיג את מטרתו.
הייתי ממליצה לכם לפנות לפסיכולוג או לפסיכותרפיסט שעובד עם ילדים ונותן גם הדרכת הורים. יש כאן צורך בעבודה משולבת עם הילד באמצעים של משחק ויצירה,(הנושא של המשחק מאוד מאוד חשוב עבור ילד שמתייחס בנוקשות להצלחה וכישלון, כי הוא צריך ללמוד להתייחס בפרופורציה להפסד וכישלון וכן ללמוד שדברים רבים הם הפיכים וניתן לתקן אותם וזה אפשרי בעיקר דרך משחקים, כיוון שזה ל אעל אמת עדיין, אפשר להתחיןל משחק חדש, אפשר להשתמש ביצירתיות ובספונטניות שזה ההיפך מנוקשות וכו') ושל הדרכה לכם ההורים לגבי איך לתת לו חיזוקים בצורה שלא תעורר את השאיפה שלו למושלמות ואיך לעזור לו לווסת את עניין הציפיות שלו מעצמו, אם זו אכן הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסף תסכול נמוך
א04/10/2010תודה על התשובה , אך הטיפול ע"י משחקים נעשה במשך שנה ולא רואים תוצאות כלפי חוץ ( בטיפול הוא באמת רגוע ).
הוא באמת מחפש את השלמות וכנראה אנחנו צריכים להבין איך אנו עוזרים לו לרדת מהעץ.האם יש אפשרות נוספת לטיפול.
באמת תודה על התייחסות אני פשוט מרגישה חסרת ידע בנושא ומאוד רוצה לעזור לבני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסף תסכול נמוך - תגובה
סמדר ריינר04/10/2010שלום לך,
לא מטפלים בילד בדרך אחרת מלבד משחק ויצירה. בטח לא בגיל כל כך קטן. אין דבר כזה. הרבה פעמים טיפולים שכרוכים בעבודה עם הגוף כמו טיפול בתנועה וביופידבק - משמשים לעבודה עם סף תסכול נמוך, כדי לעזור בוויסות התגובות הגופניות. גם שם נעזרים במשחק אבל זה לא תמיד אותו סוג עבודה עם משחק כמו בפסיכותרפיה. מאחר וייתכן שהבעיה כאן היא אחרת, יש חשיבות גם לפרשנויות שאיש המקצוע נותן למשחק, ולאופן השימוש במשחקים והמטרה שלהם. זה כן יכול להיות שונה מטיפול לטיפול. כמו כן יש חשיבות עצומה להדרכת הורים במקרה הזה וזה לבדו יכול לשנות את כל התמונה. אני לא יודעת אם קיבלתם הדרכת הורים ואני גם לא מכירה את הטיפול שקיבלתם ולא יודעת אם הוא היה טוב, אם הוא נעשה על סמך אבחון יעיל, אם הוא נמשך מספיק זמן, וכאמור אם הוא לווה בהדרכת הורים מספיק אינטסיבית ומקצועית.
לכן אני ממליצה לכם לחפש פסיכולוג או פסיכותרפיסט שנותן גם הדרכת הורים. ולא להתייאש מטיפול במשחק, העובדה בשטיפול הקודם זה לא הביא לתוצאות לא אומרת שזה לא יעיל וגם...אין אופציה אחרת זו הטכניקה בעבודה עם ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)